Tuesday, November 15, 2022

Hätärukouspyyntö romani-nuorten puolesta

"Herra, käännä meidän kohtalomme.." (Ps. 126:4)

Huumeiden yliannostuksia, liikennekuolemia päihteiden vuoksi, väkivaltaisia kuolemia, itsetuhoisuutta, masennusta, syrjäytymistä, rikollisuutta, vankila-kierteitä, ahdistusta, mielenterveysongelmia, vihaa, epätoivoa ja kymmeniä ennenaikaisia kuolemia.

Tätä hirvittävää listaa voisi jatkaa monta sivua. Rakkaat sisaret ja veljet. Nuoret romanit ovat tällä hetkellä mitä suurimmassa hädässä. Heidän ylitseen on vyörymässä demonisen pimeyden aalto, joka vie heidät hengelliseen sukupuuttoon, jos Jumalan väkevä käsi ei puutu tilanteeseen.

He ovat ennen kaikkea eksyneitä kuin pienet lampaat ilman paimenta. Sinä, joka vähänkään tunnet nuoria kaaleita, tiedät täsmälleen mistä nyt kirjoitan.

Liian moni heistä menetti henkisen yhteyden vanhempiinsa jo murrosiässä. Silloin, kun isän hellää ohjausta ja äidin syliä olisi tarvittu eniten, moni tärkeä asia muuttui tabuksi ja häpeän aiheeksi. Asioista ei voinut enää puhua ja henkinen muuri kasvoi nuoremman ja vanhemman sukupolven väliin. Lapsuus jäi kesken. Olisi tarvittu vielä paljon aikaa sisäiselle lapselle. Mutta nyt, olosuhteiden pakosta, aikuisuus hiipi sisään ennen kuin sen aika olisi ollut.

Tämän seurauksena liian monet tytöt hakivat liian nuorena isän sylin korvikkeen vanhemmilta pojilta, ja näin jotain kaunista särkyi. Liian monet nuoret miehet hakivat miehen mallin vanhempien poikien macho-kulttuurista sekä rumasta syntielämästä, ja näin he kasvoivat vääristyneeseen elämän tyyliin sisälle jo teini-iässä.

Ei ihme, että nuori sydän itkee. Ei ihme, että sisällä on paha olo ja viha, koska lapsuus jäi kesken, ja sisällä oleva lapsi etsii edelleen kadonnutta isän ja äidin syliä. Nyt pienestä lapsesta on tullut sisäisesti rikkinäinen aikuinen, joka on synnin orjuuden kierteessä. Riippuvaisuudet, himot, rikkinäisyys, masennus ja viha ajavat heitä kohti lopullista tuhoa. Ja perkele kuiskuttaa korvaan hirvittäviä valheitaan. Ollaan oravanpyörässä, josta vain Jeesus voi auttaa ulos.

Mutta he eivät voi näyttää muille tätä sisäistä heikkoutta ja hukassaoloaan. On oltava kova. On pärjättävä ja näytettävä, että kaikki on hyvin, vaikka sisin itkee. Kasvoja ei voi menettää näyttämällä sisäistä pelkoa, epävarmuutta, heikkoutta ja pienen särkyneen ihmisen hätää. Ja nyt tämä kaikki hukutetaan liian usein päihteisiin, väkivaltaan ja syntielämään. Ja se on äärimmäisen tuhoisaa. 

Vain Jeesus voi auttaa. Vain Taivaallinen Isä voi korjata. Ja vain Pyhä Henki voi antaa synnintunnon.

Vetoan sinuun uskova. Rukoilkaamme ja paastotkaamme heidän puolestaan! Ottakaamme nämä rakkaat romani-nuoret suureksi rukousaiheeksi koko Siionissa. Herra tahtoo kääntää heidän kohtalonsa ennen kuin tuo musta kuoleman aalto kasvaa liian suureksi ja vie heidät lopullisesti.

No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.