Monday, March 30, 2020

Sanoma syksyltä 2014

Mieleeni muistui äskettäin näky, jonka näin syksypuolella vuonna 2014.

Olin poikani huoneessa rukoilemassa. Tuohon aikaan tapanani oli hiljentyä poikani nukuttamisen yhteydessä ja rukoilla Herraa siinä pimeässä huoneessa. 

Eräänä iltana rukoillessani silmieni eteen tuli välähdyksenomaisesti näky. Se oli hyvin selvä enkä koskaan ollut nähnyt mitään vastaavaa. Tämä sama näky toistui kahtena iltana peräkkäin, jos oikein muistan. Näky ei ollut pitkäkestoinen mutta sillä tavalla selkeä, että näen sen edelleen silmieni edessä, jos tahdon.

Tässä näky:

Oli Lounas-Suomen kartta. Tarkkoja maakunta rajoja en osaa sanoa mutta sisämaahan päin se ulottui jonkin matkaa. Kartta oli melko pimeäsävytteinen mutta siellä täällä paloi pieniä liekkejä. Aivan kuin kynttilänliekkejä tai tulitikun tulen tapaisia pieniä liekkejä. Ne olivat paikkakuntien kohdilla kartassa aivan kuin kartassa olevat "pallot", mutta nyt ne oli korvattu liekeillä. Liekkien määrää en osaa sanoa mutta varmasti toistakymmentä niitä oli reilusti. Tiesin, että yksi liekki kuvaa yhtä kaupunkia tai kuntaa tai asuinaluetta Lounais-Suomessa.

Siihen näky päättyi.

Omaa pohdintaa

Aluksi ajattelin jonkin aikaa, että tämä näky koskee minua, mutta nyt olen ajatellut, että ehkä se tarkoittaa laajempaa kokonaisuutta. Ehkä Jumala on pimeän ajan koittaessa sytyttämässä uskovia ympäri Lounais-Suomen.

Itse ajattelen, että kaikki alkaa kammioista Herran edestä - yksinäisyydestä ja Jeesuksen uudelleen löytämisestä. Kun moni herää rukoilemaan, tulet yhdistyvät ja Herra pääsee puhaltamaan tultaan pimeän ajan keskelle. Ehkä kaikki alkaa rukousherätyksenä hyvin pienestä. Voi olla, että tuleva herätys on hyvin erilainen kuin olemme ajatelleet. Voi olla, että kaikki suunnitelmamme menee kerralla uusiksi. Näemme vain Jumalan käden toimivan, eikä yhdelläkään ihmisellä ole muuta osaa siinä muuta kuin armahdetun syntisen ja ansiottoman palvelijan osa. Voi myös olla, että seurakuntien toiminta palaa jossain vaiheessa sinne, mistä se alunperin lähti - koteihin.

Koettele näky Herrasi edessä ja pidä se, minkä koet oikeaksi ja hyväksi

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. On kyllä paljon kuulunut profetioita, tehty videoita, blogi postauksia mahdollisista herätyksistä, lopunajoista, onko nykyinen viruspandemia sitten saatanasta vai mistä ja miten selvitä milloin mistäkin ja millaiset varmuusvarastot on hyvä olla mihinkin tilanteeseen.Kaikkinensa nyt odotellaan tämän viruspandemian keskellä että saataisiin kakki taas jengoilleen ja päästäsiin palaamaan takaisin normaalin ja talouden rattaat pyörimään. Heräsi semmoinen kysymys että mikä se oli tällainen normaali tila Israelin kansan keskellä ? Israelin kansa tai juutalaiset on Jumalan valittu kansa ja kuitenkin hieman vajavaisella älyllä ja tiedolla tutkiessa huomaa Raamattuta tutkiessa että siihen Israelin kansan vaellukseen ja kohtaloihin liittyy monennäköistä käännettä ja lukemattomia vaikeuksia ja jopa uhkia jotka uhkaa tuhota koko kansan että mikä se on sitten se normaali mukava elämä ollut tuon kansan kohdalla kun se ei vieläkään tänä päivänä ole varsin helppo. Noh ketä on kristityt, uskovat, Jeesuksen seuraajat, mihin heidät on kutsuttu ? Ettei vaan ole käynyt niin että kristikansa on unohtanut ketä he ovat ja he ovat ajan saatossa liiaksi mukautuneet tämän ajan ja maailman mukaan ja viettäneet sitä huoletonta ja mukavaa elämää muun maailman kanssa ja unohtaneet syntyperänsä jos he ovat joskus olleet uusi luomus Kristuksessa.

    ReplyDelete

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.