Tuesday, January 29, 2019

Syvyyksissä olevalle sielulle

Herra lähettää kuoleman ja herättää eloon, hän vie alas tuonelaan ja nostaa sieltä ylös. Herra köyhdyttää ja rikastuttaa, hän alentaa ja ylentää. Hän nostaa tomusta alhaisen, korottaa loasta köyhän asettaakseen heidät ylhäisten rinnalle. Hän antaa heidän periä kunniaistuimen. (1.sam.2:6-8)

Siinä on raamatullista menestysteologiaa. Tie menestykseen Jumalan suunnitelmissa vie aina nöyryyden kouluun ja laaksonpohjille saakka.

Lue tarkkaan edellä mainitut jakeet. Herra lähettää elämääsi kuoleman, jotta voisi antaa ylösnousemuksen elämän voiman tulla osaksesi. Ylösnousemus ja elämä eivät tule osaksesi kohdallasi muutoin kuin kuoleman kautta.

Jotta voisimme kokea syvää pelastuksen riemua ja taivaan autuutta, Herran on vietävä meidät joskus alas tuonelaan nostaakseen meidät sieltä ylös taivaallisiin. Emme voi kokea taivaallisia ellemme ole olleet ensin tuonelan kuilussa. Emme voi kokea pelastuksen iloa ellemme ole olleet ensin tuomitun paikalla.

Herra köyhdyttää voidakseen rikastuttaa. Autuaita ovat hengessään köyhät, koska vain heille uskotaan hengelliset rikkaudet. On tultava ensin köyhäksi, jotta Jumala voisi uskoa omat aarteensa ihmiselle. Herra alentaa ihmisen, jotta Hän voisi ylentää. Jumala ei jaa kunniaansa. Hän näyttää meille, että kaikki on Hänestä. Kun Hän vie meidät todella alas, aina pohjamutiin saakka, muistakaamme menestyksen päivinä, että se oli yksin Hän, joka meidät nosti. Me emme ole mitään. Se ei ole klisee vaan totuus. Mutta me emme opi luihin ja ytimiin saakka sitä ellei Herra vie meitä alhaisuuteen näyttäen sitä meille kädestä pitäen. Meidän on opittava pohjaan asti, ettei viisautemme ja taidollisuutemme ole mitään ellei Herra ole kanssamme. Taitomme ja tietomme tulevat meille paulaksi, jos emme ole nöyriä ja etsi Jumalan kunniaa.

Jos tänään olet kuolemanvarjonlaaksossa ja tuonelan kuilussa, jos sinut on alennettu ja köyhdytetty, älä pelkää! Olet oikealla tiellä. Herra vie meidät niihin voidakseen nostaa meidät elämään ja ylhäisyyteen ruhtinasten rinnalle. Kun Herra on sinun kanssasi, sinulla ei ole mitään hätää. Hän vei sinut sinne ja Hän tuo sinut sieltä myös ulos. Tämä oli aikanaan Hänen tiensä, ja niin se on jokaisen Hänen seuraajansakin tie.

Älä katso tuonela kauhuja tai laakson varjoja. Katso Häntä, joka on vierelläsi. Vain sillä on väliä, kuka on kanssasi. Silloin saatat levätä, vaikka jalopeurat olisivat ympärilläsi tai pätsin liekit silmäisi edessä. Mitä tahansa ympärilläsi tapahtuu, älä koskaan käännä katsettasi pois Hänestä, joka on Ylösnousemus ja Elämä.