Sunday, September 29, 2013

Parantumaton paha?


Muutamien vuosien aikana olen törmännyt moneen ihmiseen, joiden mieleen vihollinen tai oma mielikuvitus on istuttanut sielua repivän ajatuksen siitä, että Jumala on hyljännyt heidät. He ovat saattaneet tehdä tai sanoa jotain sellaista, josta vihollinen on päässyt Raamattuun tukeutuen syyttämään heitä jopa Pyhän Hengen pilkasta. Tällaisessa tilanteessa uskovainen ihminen saattaa joutua aivan mielisairauden partaalle. Hänen sisäinen maailmansa lamautuu täysin, eikä hän löydä ulospääsyä sisäisistä syytöksistä. Vihollinen saattaa jopa Assurin Kuningas Sanheribin tavoin tekeytyä Jumalan äänitorveksi tai Jumalan palvelijaksi. (2.Kun.18:25) Raamattu puhuu siitä, että totuus on tällöin vääryyden vallassa hänellä, joka on valheen isä. (Joh. 8:44, Room. 1:18) Vapauden näistä syytöksistä antaa aina kuitenkin vain Totuuden Henki kirkastamalla todellisen Raamatun totuuden. (Joh. 16:13)

                      Kuningas Daavidilla oli elämänsä aikana ajanjakso, jolloin vihollinen ahdisti hänen sisäistä maailmaansa. Ahdistukset olivat niin kovat, että Daavid jopa hetkellisesti uskoi Jumalan hylänneen hänet. Daavid sanoo: "Kaikki vihamieheni yhdessä kuiskaavat minusta, he ajattelevat minusta pahaa: 'Jokin parantumaton paha on tarttunut häneen, ei hän enää nouse siitä, missä makaa." (Ps. 41:8-9) Oletko joskus kuullut nuo sanat sisälläsi? Vihollinen nostaa ensin mieleesi jonkin erehdyksesi menneiltä ajoilta. Tämän jälkeen hän alkaa ruoskia sinua irti asiayhteydestä reväistyillä raamatunkohdilla. Hän sanoo, että sinuun tarttunut jokin parantumaton paha; synti johon Jeesuksen sovitustyö ja veren peso ei riitä. Vihollinen saattaa tekeytyä jumaliseksi ja sanoa: "Kyllä Jeesuksen veri puhdistaa synneistä, mutta sinua se ei enää puhdista. Olet astunut sen rajan yli, josta ei enää ole paluuta. Olet tehnyt anteeksiantamattoman synnin." Näiden jälkeen valheen isä kuiskaa hiljaa korvaasi nuo sanat, jotka hän Daavidillekin kuiskasi: "Siitä, missä makaat, mihin olet langennut, et enää nouse." Lopuksi Valheen Isä sanoo Assurin Kuningas Sanheribin tavoin, että tämä viesti on Jumalalta peräisin.

                      Näiden syytösten alla Daavid toteaa: "Miksi olet unohtanut minut?... Luissani on kuin kuolemantuska, kun viholliseni häpäisevät minua sanoen minulle yhtenään: 'Missä on sinun Jumalasi'... Jumala on hylännyt hänet. Ajakaa häntä takaa... ei hänellä ole pelastajaa.'?" (Ps. 42:10-11, 71:11) Huomaatko, että kyseessä on ainakin 3000 vuotta vanha valhe saada vilpitön uskovainen tehottomaksi omassa elämässään. Vihollisella ei niinkään ole hätää lihallisista maailman kanssa veljeilevistä ja kompromisseja tekevistä uskovista. He ovat tehottomia eikä heistä ole Viholliselle haittaa vaan pikemminkin hyötyä. Kun Vihollinen ei saa vilpitöntä Herran tahtoa etsivää uskovaa langetettua syntiin, Vihollinen alkaa syyttämään ja syöttää uskovan mieleen epäuskoa versovia valheen siemeniä.

                      Muistatko, mitä tarkoittaa nimi saatana? Se on suomennettuna syyttäjä. Syyttäminen on saatanan päätehtävä. (Ilm. 12:10, Sak. 3:1) Muistatko, kenet Jeesus lupasi lähettää maan päälle? Pyhän Hengen, joka on Puolustaja. (Joh. 14:16) Meidän on äärimmäisen tärkeää erottaa sydämistämme syyttäjän ääni ja Puolustajan ääni toisistaan. Mikään syyttävä ääni sydämestämme ei koskaan ole lähtöisin Pyhästä Hengestä, koska Pyhä Henki on Puolustaja. Ankarimmillaankin Pyhä Henki kehottaa ihmistä parannukseen Jeesuksen veren alle. Pyhä Henki ei koskaan paina alas sanoen: "Et nouse enää! Olet liian syntinen..." Pyhän Hengen tehtävä on kirkastaa jokaiselle ihmiselle Kristus ja Hänen täydellinen työnsä ristillä. (Joh. 16:14) Jos sydämessäsi on edes vähääkään halua tulla Jeesuksen luokse ja tehdä parannus, sen aikaansaajana on vain Pyhä Henki. Kukaan nimittäin ei voi tulla Jeesuksen luokse ellei Isä Henkensä kautta vedä ihmistä. (Joh. 6:44) Kukaan ei voi myöskään tuntea parannuksen mielenlaatuun johtavaan synnintuntoa muutoin kuin Pyhän Hengen vaikutuksesta. (Joh. 16:8) Pyhä Hengen pilkan tehnyt ihminen ei siis voi kokea parannuksen mielenlaatuun johtavaa synnintuntoa. Hän ei myöskään voi kokea halua tulla Jeesuksen luokse. Ole onnellinen, jos sinulla on synnintunto ja halu tulla Jeesuksen luokse. Se on varmin merkki siitä, että Pyhä Henki vetää sinua parannukseen ja mitään anteeksiantamatonta ei ole voinut silloin tapahtua.

                      Ystäväni, sydämessäsi saattaa olla tänä päivänä monenlaisia ahdistavia ääniä. Tiedä kuitenkin se, että Jumalan elävän sanan mukaan mikään syyttävä, alaspainava tai uskoa taakoittava ääni ei ole Jumalan Hengestä. Kyseessä on vihollinen tai oma liian herkkä omatunto, jota vihollinen myös osaa taitavasti käyttää hyväkseen. Unohda kaikki sellaiset äänet äläkä Jeesuksen nimessä kuuntele näitä syytöksiä. Tiedä, että kaikki ne äänet, joissa kaikuu Golgatan verinen armonsävel, ovat Jumalan Hengen aikaansaamia. Jeesus lupaa sanassaan: "... sitä, joka tulee minun luokseni, minä en ikinä heitä ulos." (Joh. 6:37) Tässä on sinulle lupaus. Jos pystyt sydämestäsi tulemaan Jeesuksen tykö ja tunnustamaan hänelle syntisi, sen takana on aina Pyhän Hengen rakastava ja puolustava vaikutus. Jeesuksen verisessä armossa olet aina turvassa.

                      Nouse siis rohkeasti kaikkia sisälläsi olevia syytöksiä vastaan. Älä anna vihollisen tai herkän sielunmaailmasi äänen varastaa elämästäsi kalliita Jumalan lahjaksi antamia vuosia. Saat aloittaa uuden ajan elämässäsi, jos tietoisesti suljet korvasi kaikilta tämän kaltaisilta syytöksiltä. Tee selväksi itsellesi, mikä ääni sisälläsi on syytös. Kaikki nämä syytökset voit sulkea pois Jumalan sanan nojalla, koska ne eivät ole Jumalasta. Jumala sanoi Mooseksellekin: "Miksi huudat minulle? Sano israelilaisille, että he lähtevät liikkeelle." (2.Moos. 14:15) Lähde sinäkin liikkeelle ja etsi Herraa aivan uudesta lähtökohdasta ja Jumalan sanan lupauksesta käsin: "...sinä et hylkää niitä, jotka etsivät sinua, Herra." (Ps. 9:11) Paina voimakkaasti mieleesi tämä em. Sanan kohta. JUMALA EI HYLKÄÄ SELLAISTA IHMISTÄ, JOKA ETSII HÄNTÄ! EI KOSKAAN!

                      "Mutta jos me vaellamme valossa, niin kuin hän itse on valossa, meillä on yhteys keskenämme ja Jeesuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä." (1.Joh. 1:7) Raamattu sanoo em. kohdassa, että Jeesuksen veri puhdistaa aivan kaikesta synnistä, joka tuodaan rehellisesti valkeuteen. Alleviivaa Raamatustasi sana kaikesta synnistä. Tiedä siis, että kaiken synnin, jonka tuot Jeesuksen eteen valoon, saat anteeksi. Aivan kaiken. Tämä on Pyhän Hengen ihana puolustava ääni myrskyävän lopun ajan keskellä syntiselle ihmiselle.

 

1 comment:

  1. Oikein hyvä! Lisää tämänlaista. T: Eila

    ReplyDelete

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.