maanantai 2. lokakuuta 2017

Likinäköiset

Minua surettaa, kun aikamme kristityt usei  elävät niin voimakkaasti silmät luotuina tähän aikaan ja sen ongelmiin. Monille ajallinen ja ulkoinen hyvinvointi on uskossa säilymisen edellytys.

Samaan aikaan miljoonia veljiämme ja siskojamme kidutetaan ja revitään kappaleiksi. Ja kuitenkin he kestävät uskossa.

Tapaus Mooses

Raamattu sanoo Mooseksesta:

Hän piti parempana kärsiä Jumalan kansan kanssa kuin saada synnistä hetkellistä nautintoa. Hän piti Kristuksen pilkkaa suurempana rikkautena kuin Egyptin aarteita, sillä hän käänsi katseensa palkintoa kohti.. Hän kesti, koska hän ikään kuin näki sen, joka on näkymätön. (Hepr. 11:25-26)

Me olemme usein niin likinäköisiä. Elämme tässä hetkessä. Näemme vain tämän hetken vaikeudet ja ahdistukset unohtaen niiden olevan vain hetken kestävää kevyttä ahdistusta verrattuna tulevaan.

Mooses oli suurin Jumalan mies Vanhassa testamentissa. Nöyrin kaikista, sanoo Raamattu. Suurimmat ihmeteot tapahtuivat Mooseksen kautta.

Mooseksen salaisuus oli se, että hän hengessään näki Jumalan maailmoihin. Hän näki siihen oikeaan todellisuuteen, mitä silmät eivät näe. Tuo iankaikkisuusnäkökulma silmissään hän rohkeni tekemään inhimillisesti katsoen älyttömiä valintoja.

Ajattele, että hän piti Kristuksen pilkkaa suurempana aarteena kuin kaikkea, mitä tämä maailma tarjoaa! Me saatamme heittää hanskat tiskiin, jos tulee lopputili, lomautus, terveys reistailee tai kaveri sanoo pahasti.

Miksi olet uskossa?

Olemmeko uskossa siksi, että Kristus antaa meille työpaikan? Vai siksi, että saisimme paremman ystäväverkoston, johon ei tarvitse pettyä? Vai ehkä sen vuoksi, ettemme sairastuisi? Nämä ovat kaikki hyviä asioita, mutta Kristus ei kuollut sitä varten, että saisimme paremman hyvivoinnin ajassa. Ympäri maailman kristittyjä kidutetaan, tapetaan, orjuutetaan ja häväistään. Ja me olemme valmiit kapinoimaan Jumalaa vastaan, kun meille ei moikata kokouksessa tai nuorisopastori tiuskasee väärin. Ei! Kristus kuoli meidän puolestamme, että saisimme syntimme anteeksi ja kirkastaisimme häntä. Että etsisimme häntä ja vaeltaisimme katse Häneen luotuna, ei itseemme ja muihin. Salli minun rakkaudella sanoa; et selviä tulevista ajoista, jos et opi katselemaan hengen silmilläsi näkymättömiä ja tulevia.

Siunausten hinta

Mooses näki parempana kärsiä Jumalan kansan kanssa kuin saada synnistä lyhytaikaista nautintoa. Tämä on niin päinvastaista meidän drive in-kristillisyydelle. Haluamme kaikki Jumalan siunaukset nyt ja heti maksamatta niistä mitään hintaa. Ja kun Jumala koettelee meitä niin kuin Moosesta tai Joosefia, olemme valmiit hylkäämään Jeesuksen.

Haluamme kaiken, mitä maailma tarjoaa ja kaiken mitä Jumala tarjoaa. Emme ole valmiita kärsimään ja saamaan osakseemme pilkkaa puhumattakaan muita vastoinkäymisiä. Kuule mitä Moosekselle kärsimysket ja pilkka merkitsi! Ne olivat hänelle elämän suurin aarre. Ne olivat enemmän kuin kaikki maailman loisto ja synti yhteensä. Tämä kaikki on mahdotontonta ellemme näe hengessä iankaikkisuuteen tulevaan maahan, joka aivan hetken kuluttua aukeaa eteemme.

Etsitkö Jumalan siunauksia? Haluatko olla suuri Jumalan mies tai nainen? Sinun on oltava ensin muukalainen tässä maassa. Et voi omistaa Egyptiä ja Jumalan siunauksia samaa aikaa. Sinun on tehtävä selkeä pesäero maailman ja Jeesuksen välillä. Sinun on rohkeasti otettava vastaan ilolla Kristuksen pilkka. Se on oltava sinulle aarteena ja kalleimpana kaulakoristeena. Paavalin mukaan vainojen ja ahditusten tulisi olla jopa kerskauksen aiheena, koska juuri silloin Kirkkauden Henki lepää yllämme. Tämä on mahdollista vain, kun nostat silmäsi pois omasta itsestäsi, ja ikään kuin näet sen, mikä on näkymätön.

Laske kustannukset uudelleen

Jos olet uskossa vain tätä aikaa varten, olet Raamatun mukaan maailman surkuteltavin ihminen. Ehkä meillä on syytä tarkastella omia perustuksiamme, motiiveitamme ja laskea kustannuksiamme uudelleen. Onko Kristus minulle kaikki silloinkin, kun minulla ei ole mitään muuta? Seuraanko Jeesusta, vaikka en ajallisesti saisi mitään muuta kuin kärsimystä? Olenko valmiina tarpeen tullen luovuttamaan kaiken omistamani ja rakkaani pois, jos se on Jeesuksen seuraamisen hinta? Tiedätkö, että miljoonat ihmiset joutuvat maailmalla vastaamaan näihin kysymyksiin tullessaan uskoon? Kun kustannukset on alussa laskettu tarkasti, emme loukkaannu Jeesukseen koettelemusten tullessa. Vai olemmeko me uskossa vain, jos se kannattaa ajallisesti? Jos näin on, emme selviä tulevien aikojen myrsykyistä. Jeesus ei luvannut koskaan meille ajallisesti suurta menestystarinaa vaan päinvastoin.

Nyt on vielä aika lujittaa perustuksiamme ja laskea kustannukset oikein. Jos todella näkisimme edessämme olevan kirkkauden, kaikki muu olisi sen rinnalla vain halpaa rihkamaa, olipa se sitten rikkautta tai synnin houkutusta. Valitkaamme siis Jeesus, vaikka se valinta veisi meiltä kaiken maallisen ja ajallisen. Hän on kaiken sen arvoinen ja vielä enemmän.

9 kommenttia:

 1. Aamen! Kiitos veli taas hyvästä Sanasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Herralle vaan ja rukoillaan että tekstin sana saisi tulla meille lihaksi

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Teksti on ennen kaikkea itselleni muistutukseksi

   Poista
 3. Ajankotaista ajankohtaisempi Sana, Isän sydämeltä saatu, varoitus huuto meille mukavuudenhaluisille uskoviksi itseämme sanovia, jotka emme tahtoisi luopua mistään, Jeesuksen nimen tähden. Meille entisen hyvinvointi valtion ihmisille, Jeesuksesta on tehty siunaus automaatti. Kuten veljeni sanoin, heti kaikki, tässä ja nyt! Monen uskoontulo todistuksesta paistaa lävitse, kuinka Jeesus pelasti maailmasta ja sen aikaan saamasta huonosta elämästä, nyt saan kaikkea yllinkyllin. Tämä on ensirakkauden huumaa, ymmärrän, mutta tulee pian aika, meiltä otetaan pois kaikki, mihin olemme uskovinakin turvautuneet. Mukavuus väistyy kurjuuteen, koetuksiin. On aika nähdä, mihin uskoni perustuu? Kestänkö kun raankkasade lyö elämän purteemme, aallot pieksää meitä...heikkeneekö usko ja sorrumme maahan. Emme ole kokeneet, mitä on Jumalan sanan voimassa saatu hengen ravinto, joka on kasvattanut uskoamme. Halleuja huudot muuttuvat kyyneliksi, kestämmekö? Pyhän hengen voima puuttuu, öljy lampuista. Sammuuko uskon liekki ja vaivumme masennuksen syövereihin? Nyt on aika korjata kurssi, katsoa Kristukseen ja Hänen voimaansa. Täyttyä Pyhällä hengellä ja asettaa rukousalttarit kuntoon. Jumala on kanssamme, lupaustensa mukaan, kunhan olemme oppinneet seurustelemaan Hänen kanssaan ja odottamaan, mitä Hän meille tahtoo sanoa. Jos emme ole uskossa vain tätä aikaa varten, olemme kaikista surkuteltavimmassa asemassa. Koska emme ole joutuneet kokemaan, mitä on puute ja ahdinko, mitä ovat maallisten rikkauksien menettämisen tuska. Meitä Jeesuksen omia aletaan riisua, kestääkö uskomme perustus? Olemme matkalla iankaikkisuuteen, sinne ei oteta mitään maallista mukaan. Koska näin on, Jumala alkaa kouluttaa meitä ja opettamaan. Hän koettelee onko uskomme todella Kristuksessa? Onko Kristus sisäisesti meissä? Onko uskomme perutus Kristus-kalliolla, vain tehty oljista ja heinistä, jotka eivät kestä koetusten aikana? Mieti tarkoin matkamies, minne johtaa sinun ties? Amen.

  VastaaPoista
 4. Minä olen tullut , että teillä olisi yltäkylläisyys ja elämä! Kuka näin sanoi ja mitä tämä sitten tarkoittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama henkilö, joka lupasi maailmassa meille ahdistuksia, vainoa, marttyyriutta ja vihan kohteeksi tulemista: hänen nimensä tähden.. Jos elämäsi ja yltäkylläisyytesi uskovana on ulkoisista asioista kiinni, olet ymmärtänyt koko homman väärin. Olet silloin todella lirissä. Tarkkaa perustuksesi ja laske kustannuksesi uudelleen kun se on vielä mahdollista.

   Poista
 5. Hyvä Timo!! Herättävä ja laittaa miettimään viihde kristillisyyden. Siunausta ja lisää vaan

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.