Sunday, January 16, 2022

Sanoma saarnaajalle

"minun puheeni ja saarnani ei ollut kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista" (1Kor.2:4)

Olen yhä syvemmin vakuuttunut siitä, että aikamme saarnaaja ei tarvitse ensisijaisesti apologiaa eikä inhimillistä järjen kikkailua. Paavali yritti käyttää inhimillistä retoriikkaa areiopagilla ja pettyi. Nyt hän tuli Korinttiin ja oli vain yksi tavoite: omistaa Pyhän Hengen voitelu ja voima julistuksessaan. Ja se sai aikaan herätyksen.

Valitettavan usein näyttää siltä, että inhimilliseen järkeen perustuva apologia on vienyt saarnaajan voitelun ja voiman. Niin ei tarvitsisi olla, mutta valitettavasti niin näyttää olevan.

Olen täysin vakuuttunut, että Jumala ei ole muuttunut. Hänen toimintatapansa eivät ole muuttuneet. Hänen ei tarvitse kuin löytää yksi oppimaton ja yksinkertainen mies, jonka ylle Hän saa laskea Hengen ja voitelun. Siinä on taivaan apologia. Ja sitä maailma odottaa. Nähdä kristillisyys, jossa on Elämä.

Apostolien tekojen apologia oli siinä, että Jumalan Pyhyys ja voima lepäsi palvelijoidensa yllään. Eikä kukaan voinut väittää sitä vastaan. Se vakuutti niin pakanat kuin penseän papiston.

Jumala ei ole minkään aikakauden aikana tarvinnut enempää kuin yhden ainoan Hengen tulen valtaaman miehen. Se on riittänyt muuttamaan jopa kansakuntien kohtaloita. Saarnaaja, pidä varasi ettet menetä Jumalan kosketusta ja voiteluasi inhimillisen viisauden alttarille.

3 comments:

  1. Kyllä, olet oikeassa. Koska se voima tulee Jumalasta ja teot ovat Jumalan niin se ihminen voi olla silloin heikko ja usein Jumala juuri valitsee astioikseen tai aseikseen niitä jotka ei mitää ole tämän maailman silmissä tai kenellä ei luulisi olevan mitään edellytyksiä toimia Jumalan työkaluna mutta silloin juuri kaikki ymmärtää että se ihminen ei itsessään mitään niitä tekoja tee vaan Jumala, tämä sama idea toistuu monissa kohdin Raamattua. Kyllä Jumala tarvitsee vain yhden ihmisen jonka hän varustaa tulella , voimalla ja Hengellä mutta harvemmin kukaan silti toimii yksin vaan on myös apureita ja muita ystäviä, noh tulee mieleen Raamatusta Elia ja Elisa ja Jeremiallakin taisi olla joku kirjuri. Noh nyt tässä maailmassa tuntuu moni palikka olevan liikkeessä ja vaan odotetaan mitä tapahtuman pitää, noh toivotaan että näitä Jumalan Hengen valtaamia ja varustamia kanssa löytyisi myös täältä Suomesta. Tai ainakin toivotaan että sana Herralta Jeesukselta Krsitukseltä ei kävisi liian harvinaiseksi sillä sitten kyllä maa tulee kuivaksi ja autioksi

    ReplyDelete
  2. Turun Babtistiseurakunnalla on youtube-kanava jonne on striimattu Jumalanpalveluksia ja muuta ohjelmaa, tossa lyhkäsesti katsoin että katselukertoja oli Jumalanpalveluksilla 2-300 suurinpiirtein. Tossa on mahdollisuus tehdä puheita ja saarnoja kanavalle ja yleisölle kuunneltavaksi kustannustehokkaasti jos laitteistot on jo olemassa, ei tarvi mitään parasta laatua ja studiotekniikkaa. Jos useampi henkilö tekisi puheita niin silloin se ei henkilöityisi liikaa kehenkään. Ja jos vielä unohdatte rahan mitä siitä mahdollisesti tulisi ja jos teillä on sanoma ja sanottavaa niin paketti on kunnossa. Ja ei maksa paljon sen oman vaivan verran. Tämä tietysti koskee muitakin seurakuntia mutta yksi esimerkki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei. Turun baptistiseurakunnan veljet ovat hyviä. Turun one way seurakunnalla myös loistava youtube-kanava. Parhaimmillaan joillain puheilla on tuhansia kuunteluja. Youtubesta löytyy "one way turku" nimellä.

      Delete

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.