Wednesday, December 9, 2020

Salaliittoteorioiden eksyttämät

Sillä näin sanoi minulle Herra, kun hänen kätensä valtasi minut ja hän varoitti minua vaeltamasta tämän kansan tietä: "Älkää sanoko salaliitoksi kaikkea, mitä tämä kansa salaliitoksi sanoo; älkää peljätkö, mitä se pelkää, älkääkä kauhistuko.(Jes. 8:11-12)"

Voisiko mikään Raamatunkohta sopia paremmin aikaamme kuin tämä? Lue se vielä kerran ajatuksella ja maistele jokaista sen kehotusta ja varotusta aikaamme silmällä pitäen.

Koronarokotteesta ja epidemiasta liikkuu Internetissä mitä villeimpiä videoita ja kirjoituksia. Eikä siinä mitään. Internet on vuosi vuodelta enemmän pullollaan mitä huimapäisempiä salaliittoteorioita.

Olen kuitenkin ollut järkyttynyt, miten syvästi ne uppoavat älykkäisiin ja Raamattua hyvin tunteviin uskoviin, jotka ovat vaeltaneet Herran kanssa jo pitkän aikaa. Ja juuri maailman salaliitoteoriat ovat asioita, joihin Raamattu varottaa sotkeutumasta. Niitä ei tule pelätä ja kauhistua. Ja niiden mukaan ei tule mennä saatikka sitten lietsoa niiden kautta pelkoa muihin uskoviin somen kautta. 

Ei ole usein aiheellista puuttua kaikkiin harhoihin ja ylilyönteihin, joita kristillisellä kentällä liikkuu. Silloinhan elämämme kuluisi pelkkään harhaoppien metsästämiseen. Jotkut ilmiöt ja teoriat ovat niin voimakkaasti Sanan vastaisia ja epäterveitä, että niihin on syytä puuttua. Varsinkin silloin, kun ne koskettavat seurakuntaamme. Pahimmillaan ne saattavat eksyttää ihmisen pois uskosta. Siksi Paavali varottaa Timoteusta:

Pysy erossa epäpyhistä ja tyhjistä puheista ja vastaväitteistä, joita tiedon nimellä kulkeva valhetieto saa aikaanSiihen tunnustautuen jotkut ovat eksyneet pois uskosta. (1. Tim. 6:20-21)

Niin. Tiedon nimellä kulkeva valhetieto. Voisiko salaliittoteorialla olla parempaa toista nimeä?

Pedonmerkki

Ensinnäkin korona-rokote ei ole pedonmerkki, koska sitä ei anneta kämmeneen eikä otsaan vaan useimmiten vasempaan tai oikeaan olkapäähän. Koronarokotetta ei koskaan anneta otsaan eikä oikeaan kämmeneen. 

Pedonmerkki ei siis ole rokotus vaan Antikristuksen kumartamiseen liitoksissa oleva merkki, joka annetaan oikeaan kämmeneen tai otsaan, ja siinä on numerokoodina "666". (Ilm. 13:16-18) 

Korona-rokote on siis Raamatun Sanan mukaisesti kaikkea muuta kuin pedonmerkki.

Salaliittoteoria

Koronavirus ei ole salaliitto vaan Jumalan sallimus. Me olemme rukoilleet vuosikymmeniä herätystä. Nyt Jumalan käsi painaa ihmiskunnan ylpeyttä tomuun ja pian valveilla olevat uskovat saavat olla Jumalan työtovereina niittämässä Taivaan aittoihin Jumalan kallista viljaa. 

Jumala on siunannut kansaamme viimeisen 75-vuoden aikana suunnattomalla tavalla. Tuon siunauksen aikana emme ole nöyrtyneet vaan paatuneet. Olemme hylänneet isiemme Jumalan ja Hänen Pyhän Sanansa. Jumala kuitenkin edelleen rakastaa Suomea ja koko maailmaa. Koska emme ole hyvänä aikana osanneet etsiä Jumalaa, nyt on tullut toisenlainen aika. Mutta se on tullut vain Jumalan sallimuksen kautta. Se ei ole tuomio vaan vitsa, joka ohjaa kansakuntia parannukseen. Se ei ole tuomion eikä vihan vitsa vaan rakastavan Jumalan vitsa, että me pelastuisimme helvetiltä. Nyt on vielä armon aika eikä vihan aika, ja kaikkia Jumalan rakkaus ja armo vetää sisälle pelastukseen. Vihan aika kyllä tulee, mutta se ei ole nyt. Tuomiokin tulee aikanaan, mutta ei sekään vielä. Nyt on armotalouskausi. Ja Jumalan kärsivällisyys ja pitkämielisyys odottaa, että kaikki tulisivat parannukseen. (2.Piet.3:9)

Tulevana aikana, jolloin hyvinvointia ajetaan alas, ihmiset alkavat etsimään Jumalaa. Niin se on aina ollut.

Mutta hädässänsä he huusivat Herraa, ja hän pelasti heidät heidän ahdistuksistaan. (Ps. 107: 13)

Läpi Raamatun Jumala on käyttänyt ahdistuksen aikoja, ruttoa tai sotia, vitsanaan palauttaakseen kansakunnat takaisin yhteyteensä. Usein kansa on kääntynyt vaikeina aikoina Jumalan puoleen. Näin on käynyt läpi Raamatun sekä myös Suomen kansan kohdalla.

Korona ei ole salaliitto vaan tietyllä tavalla Jumalan vastaus seurakunnan rukouksiin. Emme ehkä olisi odottaneet tällaista vastausta, mutta voi olla, että tätä kansaa ei saada helpommalla polvilleen. Ja pelkäänpä, että tämäkään ei vielä riitä. Mutta kaiken takana on Jumalan rakkauden sallimus, joka kutsuu hyvällä ja pahalla ihmistä parannukseen ristin juurelle. Jumalan valtaistuimelta on annettu lupa tälle virukselle levitä ympäri maailman. Se ei ole Jumalalle hallitsematon tilanne. Ei mitenkään. Uskon, että tämän ajan kautta miljoonat kääntyvät Jumalan puoleen.

Raamatun lopullakin Jumala vielä ennen Jeesuksen takaisintuloa käyttää suuria vitsuksia kääntääkseen syntisen maailman parannukseen:

Ja jäljelle jääneet ihmiset, ne, joita ei tapettu näillä vitsauksilla, eivät tehneet parannusta kättensä teoista, niin että olisivat lakanneet kumartamasta riivaajia ja kultaisia ja hopeaisia ja vaskisia ja kivisiä ja puisia epäjumalankuvia, jotka eivät voi nähdä eikä kuulla eikä kävellä.He eivät tehneet parannusta murhistaan eikä velhouksistaan eikä haureudestaan eikä varkauksistaan. (Ilm. 9:20-21)

Jumala antoi heille mahdollisuuden parannukseen, mutta he eivät sitä tehneet. Jumalan tahto olisi toki, että uskoisimme Hänen Sanaansa hyvällä. Mutta me emme aina usko hyvällä. Silloin on vitsan aika. Mutta senkin tarkoitus on pelastaa kuolematon sielumme kadotukselta.

Ennalta nähty

Jeesus sanoo: "..tulee ruttoa ja nälänhätää monin paikoin.." (Luuk. 21:11)

Näin siis täytyy tapahtua. Se on ennalta nähty. Monin paikoin tulee kulkutauteja ja sitä seuraa nälänhätää. Maailman talous tullaan ajamaan alas monissa maissa. Työttömyys ja köyhyys lisääntyvät ja niitä seuraa nälänhätä. Kaikkivaltias on sen millimetrin tarkasti jo edeltä nähnyt. Meidän salaliitto-videomme ja kiihkoilumme eivät auta asiaa piirunkaan vertaa suuntaan tai toiseen. Ne eivät jarruta eivätkä edesauta Jumalan suunnitelmia. Eikä meitä ole kutsuttu levittämään poliittissävytteisiä salaliittoteotrioita, jotka lietsovat pelkoa ja hämmennystä ympärilleen. Päinvastoin. Jumala kieltää pelkäämästä ja kauhistua sitä, mitä tämä maailma sanoo salaliitoksi. 

Tällä hetkellä monet uskovat jakavat paniikinomaisia päivityksiä täysin toisarvoisista asioista. Sillä ei ole mitään merkitystä, onko koronaviruksen tehnyt ihminen vai luonto. Tuo virus ei olisi täällä, jos Jumala ei olisi antanut sille lupaa tulla. On mitä suurinta ajan tuhlausta pilata uskovien mainetta jakamalla käsi täristen pelkoa lietsovia salaliittovideoita. Meidän tehtävämme on nyt valmistautua siihen, että pian Jumalan laarit täyttyvät viljasta. On valmistauduttava siihen, että pian kauhun keskellä ja pimeydessä olevat ihmiset turvaavat Jumalan seurakuntaan viimeisenä oljenkortenaan. Silloin meidän kynttilämme on oltava näkyvillä sekä lamppumme palamassa. Meidän uskonelämämme julkisivu ei ratkaise mitään. Sisäisen Kristus-elämän syvyys ja todellisuus ratkaisee kaiken. Meidän tulisi olla maailman valo, sanoi Jeesus. Ja jos seurakunta ei ole valmiina silloin, kun Jumala lähettää maailman rääkkäämät ihmiset meidän luoksemme, miten kukaan voi pelastua?

Valmistaudu vaikeaan aikaan

Nyt on aika laskea kustannuksen uudelleen oikein. Nyt on aika rakentaa kalliolle. Pian myrsky tulee koettelamaan jokaisen viisaankin rakentajan perustuksen. Silloin on oltava rakennus kunnossa ja perusta kalliolla.

Ystäväni, nyt on aika etsiä Herraa. Antaisin sinulle radikaalin ohjeen: lopeta salaliittojen tutkiminen! Lopeta facebook-päivitykset, jotka lietsovat salaliittoja ja luovat kauhua sekä hämmennystä. Sulje sensijaan kaikki somen ovet pitkäksi aikaa, mene kammioosi ja ala etsimään Herraan niin kuin ei koskaan ennen. Rukoile, paastoa ja kaivaudu syvälle Sanaan. Älä jätä oman seurakuntasi yhteyttä vaan sen kaikesta vajavaisuudesta huolimatta ole lähellä omaa paikallisseurakuntaasi (valtiovallan ohjeiden puitteissa). Lopeta hallitsuksen parjaaminen ja päivitteleminen. Et saa sillä päivittelyllä mitään hyvää aikaan. Monet heistä ovat hengellisesti sokeita, kuolleita ja eksyneitä. Niin olimme kerran mekin, mutta Jumala teki meidät eläviksi ja avasi silmämme. Hän voi sen tehdä hallitukselle niin kuin Hän teki meillekin.

Herätys alkaa seurakunnasta. Herätys ei ole sama kuin kuviteltujen salaliittojen paljastamista maailmalle. Herätys on sitä, kun seurakunta löytää uudestaan tuoreen ja elävän yhteyden Jeesukseen kammioissaan sekä kokee tuoreen helluntain voitelun ja tuo sen tulen mukanaan omaan paikallisseurakuntaan. Sieltä tuli alkaa levitä maailmaan ja niin valo saa loistaa pimeyteen.

Varokaamme, ettei vain salaliitto-intoilussa olisi takana uskonnollinen ylpeys ja tarve olla jotain enemmän, mitä olemme. Salaliitot kutittavat omaa lihaamme juuri sieltä paikasta, joka nostaa nokkamme pystyyn ja saa meidät katsomaan muita alaspäin. Salaliittoteoriat paisuttavat meidät farisealaiseen ylpeyteen ja saa meidät katsomaan halveksuen ja voivotellen niitä publikaaneja, joilla ei ole sitä valoa kuin meillä. Mutta entä, jos se kuviteltu valo onkin pimeyttä? Kuinka suuri onkaan silloin pimeys? Hengellisen sokaistumisen ja harhaanmenon edellä käy lähes aina kaikkien syntien äiti: hengellinen ylpeys.

Lopuksi

Koko seurakunnan tulee nyt olla alamainen esivallalle esimerkkinä maailmalle. Meidän tulee noudattaa turvavälejä, kokoontumisrajotuksia, mahdollisia karanteeneja sekä muitakin hallintuksen asettamia määräyksiä. Sitä on terve oppi. Lueppa seuraava kohta tarkkaan:

Sentähden, joka asettuu esivaltaa vastaan, se nousee Jumalan säätämystä vastaan; mutta jotka nousevat vastaan, tuottavat itsellensä tuomion. (Room. 13:2)

Salli minun sanoa rakkaudella sinulle, joka kapinoit korona-ajan rajoituksia vastaan, etkä noudata niitä: tee parannus. Miksi? Olet noussut Jumalan säätämystä vastaan. Kyseessä on kapina, joka versoaa ylpeydestä eikä Jumalan mielenmukaisesta nöyrästä sydämestä. Ja huomaa, että nämä kapinoitsijat eivät nouse Suomen hallitusta vastaan vaan Jumalan säätämystä vastaan. Ja se on vakava asia hengellisesti. Jumala ei sellaista siunaa. Rukoillessamme herätystä, meidän tulee elää lakien mukaisesti aivan kuin Jumala olisi ne säätänyt.

Elävä seurakunta on tunnettu aina siitä, että se on kaikessa alamainen esivallalle. Ainoana poikkeuksena on tilanne, jolloin esivalta käskee tehdä jotain asiaa Raamatun vastaisesti. Nyt on kuitenkin kyse heikompien suojelemisesta. Ja se jos mikä on Raamatun sanan mukaista. Voi meitä, jos aiheutamme uskonnollisella ylpeydellä ja toiminnallamme jonkun ihmisen  sairastumisen koronaan ja sitä kautta ennenaikaiseen kuolemaan. Rokotteet ja rajoitukset antavat ihmisille lisäaikaa tehdä parannuksen. Nyt me omalla lihallisella uskonnollisella kiihkollamme olemme johtamassa ihmisiä pahimmillaan ennen aikojaan kadotukseen. He voisivat muutoin saada rokotteen kautta muutaman vuoden lisäaikaa. Vai mitä luulet Jumalan ajattelevan siitä, jos Hänen omansa kapinoi esivaltaa vastaan, ja toiminnallaan saa kontolleen monien kuolemat? Ja vaikka emme aiheuttaisi kenenkään kuolemaa, meidän on käyttäydyttävä viisaasti ulkopuolella olevia kohtaan, ettei Jumalan nimi tulisi pilkatuksi meidän yltiöpäisyytemme vuoksi.

Voi olla ystäväni, että pian sataa kunnolla. Olemme sitä rukoilleet, mutta vastaus voi tulla nyt mustassa lahjapaketissa. Sisältö kuitenkin ratkaisee, jos se on sielujen pelastuminen, vaikka sitten suuren pandemian kautta. Rukouksiimme herätyksestä ollaan mahdollisesti vastaamassa suurella voimalla. Etsikäämme Herraa ja lopettakaamme typerät ja turhat valhetietojen levittelyt. Sellaiset turhuudet ovat elämämme päivien mitä suurinta väärinkäyttöä.

2 comments:

  1. Salaliittoteoriat todellakin lietsovat pelkoa uskovienkin keskuudessa. Pelätään jopa sirun laittoa rokotettaessa ja varotetaan rokotteen ottamista tällä perusteella. Ei meitä Jumalan lapsia ole tarkoitettu elämään pelon ilmapiirissä, vaan rohkeasti ja raittiisti Sana jalkaimme lamppuna, valkeutena tiellä. Hyvä Timo, kun tuot esiin näitä ajankohtaisia Raamatun jakeita.

    ReplyDelete
  2. Rokotemyönteisyys sekä sen vastaiset salaliittoteoriat ovat molemmat saman ryhmän aikaansaamia. Rehellisyydellä ei ole mitään arvoa nykypäivänä. Surullista.

    ReplyDelete

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.