Monday, January 16, 2023

Suuri eksytys on oven takana

"he pettävät suloisilla sanoilla ja kauniilla puheilla vilpittömien sydämet" (Room. 16:18)

Vilpittömyys ei riitä. On pysyttävä Raamatun Totuudessa. Tuleva eksytys perustuu suloisiin sanoihin. Se on lumoava ja murtavan ihana liike, joka huomaamatta lipuu vapaisiin suuntiin. Näin kävi jo valtakirkolle. Siinä on niin kauniita puheita ja söpön herkkiä elämänkohtaloita, että sielulliselle ihmiselle tuntuu melkein synniltä olla hyväksymättä sitä. Mutta sen takana on käärmeen sihinä ja petos. Sen takana kaikuu Jumalan sanaa vastaan nouseva käärmeen valhe.

Homoliike tulvii ryminällä kohti vapaita suuntia. Eikä juuri kukaan uskalla nousta sitä vastaan. Pelkääkö saarnaajat ja herätysliikkeiden johtomiehet maineensa puolesta? En osaa vastata tähän.

Katsotaanpa hieman missä mennään ja miten tähän on tultu.

Se tapahtuu niin huomaamatta

Huom! Seuraavien esimerkkien tarkoitus ei ole saattaa niissä esiintyviä henkilöitä pilkan  alaiseksi. Kehotan muistamaan heitä aktiivisesti rukouksin, että he tulisivat parannukseen. Jumala rakastaa heitä ja tahtoo pelastaa heidät.

Tarkoitus on nyt herättää uskovat näkemään, missä mennään ja olemaan valveilla sen suhteen, mitä  seurakuntaan on tulossa.

Huhtikuu 2017. 

Homoseksuaalisessa suhteessa elänyt apostolina pidetty Patrick Tiainen kiersi Suomen seurakuntia useamman vuoden opettaen omaa oppiaan. Varottajia ja totuudenpuhujia ei kuunneltu. Tapahtui romahdus. Tiainen jäi kiinni ylistyksenjohtajan kanssa olevasta  homoseksuaalisesta suhteesta.

Marraskuu 2018. 

Helluntaiseurakunnasta erotettu nuori kansanedustaja Sebastian Tynkkynen kertoo suositulla videollaan: "Jos sinä olet kristitty homo muista: Jeesus tuli maailmaan myös sinun vuoksesi. Jos seurakuntasi ei vielä hyväksy sinua Älä jää yksin! Ota yhteyttä meitä on monta. Suomessa on helluntaikirkkoja, joihin olisimme tervetulleita. Vaikka ne eivät voi sanoa sitä vielä julkisesti. On vain ajan kysymys milloin paimenet eivät enää heitä lampaitaan ulos vaan lähtevät hakemaan heitä takaisin seurakuntaan."

Syyskuu 2020

Tunnettu, vaimoaan vaihtanut raamatunopettaja, käy uuden vaimonsa kanssa Patrick Tiaisen luona. He poseeraavat kaverillisesti kuvassa Facebookissa.

Huhtikuu 2021

Entinen Turun vapaaseurakunnan työntekijä Lauri Koittola julkaisee seurustelevansa miehen kanssa. Kuvassa kaksi miestä pitää toisiaan kädestä. Kuvassa oli lukuisia vapaakirkollisia ihmisiä tykkäämässä. Jopa pastoreista lähtien.

Lokakuu 2021

Patrick Tiainen ja Lauri Koittola aloittavat podcast-ohjelman "eheytynyt homoksi". 

Marraskuu 2021

Patrick Tiainen julkaisee kirjan "Taivaan ja helvetin väliltä". Kirjassa on seitsemän vapaiden suuntien nuoren homon tai lesbon kertomus omasta tiestään homoseksuaaliksi. Kirjan tarkoituksena on jalkauttaa homoseksuaalisuus normaalina asiana Suomen kristilliselle kentälle. Kirja saa suuren vastaanoton. Monet helluntaiseurakuntien vaikutajat, tunnetuista pastoreista lähtien, tykkäävät avoimesti kirjasta Facebookissa.

Joulukuu 2021

Patrick Tiainen oli mainostamassa kirjaansa radio deillä yli 30 minuutin ohjelmassa. Radio Dei antoi avoimesti Patrickin kertoa homoseksuaalisuudestaan ja kirjasta hyväksyttävänä asiana.

Helmikuu 2022

Tampereen metodistiseurakunnassa alkoi sateenkaariväelle suunnattu raamattupiiri. Mainoksessa kerrottiin tämän toimivan sateenkaarimessujen rinnalla Tampereen suunnalla.

Maaliskuu 2022

Turun Mikaelin kirkossa järjestettiin "Mustien lampaiden ilta", joka oli suunnattu mm. homoseksuaaleille, jotka eivät mahdu perinteiseen kristinuskon tulkintaan sisälle.

Maaliskuu 2022

Porin helluntaiseurakunnan pastori kutsui jostain syystä Lauri Koittolan kertomaan helluntailaisen podcastiin, millaista on kasvaa homoseksuaalina helluntaiherätyksen keskellä. Jälleen tykkääjänä oli monta helluntaivaikuttajaa mm. Iso Kirja-opiston opettaja ja ison helluntaiseurakunnan pastori. Avainmedia poisti ohjelman pian arkistostaan mutta Radio Dei otti ohjelman kuultavaksi internetiin.

Heinäkuu 2022

"Opiskelen lyhytterapeutiksi. Haluaisin luoda ensiapupaketin hengellisessä yhteisössä kaapista tuleville. Sille on tarvetta." - Patrick Tiainen, Ylen dokumentissa-

Lokakuu 2022

Helluntaiherätyksen syyspäivillä oli puhujana Ruotsin suurimman helluntaiseurakunnan pastori Niclas Piensoho, jonka mukaan homoseksuaalisessa suhteessa elävä ihminen voi toimia seurakunnan paimenena.

Tammikuu 2023

Tampereella mm. helluntaiseurakunta ja vapaaseurakunta tekivät yhteisen julkilausuman sateenkaaripapin ja sateenkaarityöntekijän kanssa, joka toivotaan laitettavaksi jokaisen seurakunnan seinälle. Julkilausumassa tarkoituksena on "korostaa elämän moninaisuuden hyväksymistä".

Tulevaisuus

Ellei Jumala tee suurta ihmettä, pelkään pahoin, että asteittain, pala palalta, vapaat suunnat tulevat hyväksymään homoseksuaalisuuden harjoittajat seurakuntiinsa. Se ei tapahdu rysähdyksellä vaan asteittain. Ja joidenkin vuosien jälkeen vain huomaamme, että homoseksuaalisuudesta on seurakunnissamme tehty normaali seksuaalisuuden muoto.

Päätelmä

Kesäkuussa 2019 sain sellaisen sanoman henkeeni, jossa homoseksuaalisuuden sanottiin tulevan vapaisiin suuntiin viekkaalla tavalla. Tuo sanoma on edelleen luettavissa blogissani.

Kyseinen syntielämän muoto tuodaan herkän humanistiseen käärön paketoituna vetoamalla rakkauteen, joka ei perustu Jumalan sanan totuuteen. 

Se hyväksytetään armon varjolla, armon, joka ei vapauta ihmistä synnistä. He puhuvat uskosta Jeesukseen, sellaiseen Jeesukseen, joka ei vapauta synnistä vaan jättää ihmisen syntiensä valtaan. 

Heidän Jeesuksensa on humanistinen 2020-luvun suvaitsevainen Jeesus, joka on muokattu vastaamaan 2020-luvun ihmisen lihallisia tarpeita. Se ei ole se Raamatun Jeesus, joka on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti - Hän, joka ei koskaan muutu.

Heidän Jeesuksensa on Paavalin varottama toinen Jeesus. Heidän evankeliuminsa on Paavalin varottama toinen evankeliumi. Ja heitä hallitsee Paavalin varottama maailman henki, joka antaa ihmiselle luvan jäädä himojensa orjaksi. (2kor. 11.luku)

Varoitus

Tämä eksytys tullaan ottamaan vastaan laajasti ja avosylin. Se tulee olemaan muodikas ja mediaseksikäs ilmiö, joka saa maailman kiinnostumaan uskonnosta. Tämä liike tulee puhumaan niin kuin maailma puhuu, ja siksi maailma rakastaa sitä ja kuulee sitä. 

Sinä joudut ystäväni ottamaan pian kantaa tämän liikkeen edessä. Joudut mahdollisesti päättämään hyväksytkö hiljaa tuon liikkeen kirkkokuntasi sisälle. Ja voi olla, että tuo eksytys eksyttää sinut, jos et valvo.

Tämä eksytys on niin lumoava, että se vie helpoiten herkkäsieluiset rikkinäiset ihmiset mukanaan. Rakkaus, armo ja herkkyys lumoavat heidät. Mutta ne eivät ole Jumalan armoa ja rakkautta, koska ne eivät kestä totuuden edessä.

David Wilkerson näki vuonna 1973 NÄKY-kirjassaan, miten on olemassa kaksi instituutiota, jotka pidättävät homoseksuaalisuuden saastan tulvaa. Toinen on lainsäädäntö ja toinen seurakunta. Ja kun ne eivät enää pidättele saastaa omalla arvovallallaan, tulva tulee vuolaana koko yhteiskunnan päälle.

Tämä on toteutunut Suomessa jo lainsäädännössä ja valtakirkossa. Nyt viimeinen vanhurskauden puola, vapaatsuunnat, kyykkäävät tuon saastan tulvan edessä. Ja pelkään, että sen seurauksena maamme joutuu suurimpaan onnettomuutensa, mitä olemme koskaan kokeneet. 

Raamattu

Jumala on edelleen sitä mieltä, että homoseksuaalisuuden harjoittajat eivät peri Jumalan valtakuntaa (1Kor.6:9-12). Näin on aina ollut eikä tämä totuus lopunajan laittomuuden tulvien pauhatessa tule koskaan muuttumaan. Ei edes silloin vaikka 1000 valtakunnansyyttäjää lähetettäisiin leikkaamaan jokaiselta Johannes Kastajalta päät irti, kun nämä varottavat synnin seurauksista ja kehottavat parannukseen.

Edelleen tärkeintä on varmistaa, että olemme Jumalan puolella jokaisessa asiassa elämässämme. Silloin meidän käy lopulta aina hyvin. 

Jumala rakastaa jokaista homoa ja heteroa ja tahtoo pelastaa heidät parannuksen ja Jeesuksen veren ansion kautta. Hän tahtoo näinä aikoina, että löytäisimme sen evankeliumin, joka nostaa suurimmankin syntisen synnin liejusta ja asettaa tukevasti seisomaan Kristus-kalliolle.

Nyt on aika rukoilla ja paastota. Nyt on aika kaivautua syvälle Juudan kirjaan, 2.Pietarin kirjan sekä koko Raamatun sanomaan. Se joka kestää loppuun asti totuudessa pysyen, pelastuu. 

4 comments:

 1. Ajankohtainen ja selkeä varoitus. Aamen.

  ReplyDelete
 2. Tämä oli hyvä, kun olit kirjoittanut näitä vuosilukuja, joista näkyy miten homma on pikkuhiljaa hivuttautunut eteenpäin.
  Patrick Tianen kävi aikanaan usein Seinäjoen helluntaiseurakunnassa puhumassa. Sitten kun homous paljastui, ei srk.n johto millään tavalla ole pyytänyt anteeksi erehdystään. Ainakaan julkisesti. Olisiko siis niin, että odotetaan aikaa, jolloin häntä voi uudestaan pyytää puhumaan?

  ReplyDelete
 3. Kirjoitit "Maaliskuu 2022
  Porin helluntaiseurakunnan pastori kutsui Lauri Koittolan kertomaan helluntailaisen podcastiin, millaista on kasvaa homoseksuaalina helluntaiherätyksen keskellä. Jälleen tykkääjänä oli monta helluntaivaikuttajaa mm. Iso Kirja-opiston opettaja ja ison helluntaiseurakunnan pastori. Radio Dei otti ohjelman kuultavaksi internetiin."
  Vaikuttaa siltä, ettet ole kuunnellut tuota haastattelua kun viittaat siihen näin. Olen keskustellut kyseisen pastorin kanssa p.o. asiasta eikä hän siinä haastattelussa suinkaan ollut tuputtamassa homonäkemyksiä seurakuntiin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On asioita, joista ei kannata lähteä edes keskustelemaan. Eevan ongelma paratiisissa oli, että lähti keskustelemaan käärmeen kanssa. Kuva, joka tällaisista keskusteluista välittyy ulospäin, on täysin väärä.

   Varsinkin, kun tiedämme haastateltavan kannan homoseksuaalisuuden harjoittamisen liittyen seurakunnissa, asia kääntyy täysin itseään vastaan. Nyt tämä haastatelta jakaa tuota haastattelua innoissaan somessa tyytyväisenä. Tämä oli hänelle ja hänen agendalleen voitto ja vanhurskauden voimassapitämiselle suuri tappio.

   On asioita, joista ei pidä lähteä keskustelemaan ja antamaan valheelle mahdollisuutta eksyttää julkisesti kuulijoita. Nämä valitettavan usein koituvat vain kuulijoiden haitaksi.

   Syntiä tekevää tulee nuhdella kahden eikä eikä flirttailla näiden asioiden kanssa koko Jumalan kansan edessä.

   Delete

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.