Friday, April 5, 2024

Langenneen uskovan etsikkoaika

Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne.. (Hepr. 3:15)

Oletko ajatellut, että Herra antaa uskoville myös etsikkoajan, jos nämä leikkivät synnillä?

Tyatiran Iisebel sai aikaa parannukseen.

Safira sai yhden kysymyksen verran aikaa parannukseen.

Juudas sai ilmeisesti useamman vuoden aikaa parannukseen.

Noita Simon sai ainakin yhden mahdollisuuden parannukseen.

Tyhmät neitsyet saivat pitkän etsikkojan, mutta he nukkuivat aikansa ohi.

Nämä kaikki uskovat, tai uskovien seurassa kulkevat, ihmiset menivät etsikkoaikansa ohi. Synnillä leikkiminen maksoi heille useimmille (ehkä jopa kaikille) taivaspaikan.

Me uskovina luulemme, että synnillä voi leikkiä. Mutta ei ole meidän käsissämme, kuinka kauan aikaa meille annetaan parannukseen. Toisille annettiin vain yhden kysymyksen verran. 

Näinä aikoina ei ole mitään niin tärkeää kuin pysyä niin kaukana synnistä kuin voi, ja niin lähellä Jeesusta kuin on mahdollista.

4 comments:

  1. Aamen! Tämä aika on vakava aika. On hyvin tärkeä se, että olemme Rehellisiä Jumalan edessä.
    Hyvin pysäyttävät raamatunkohdat ja ne ovat meille uskovaisille iankaikkisuusparhaaksemme annettu Jumalalta, joka on Rakkaus.
    Siunausta Timo!

    ReplyDelete
  2. Välinpitämättömyys Jumalan sanaa kohtaan ,johtaa ihmisen paatumukseen. Jumala näkee sydämemme tilan milloin se on paatunut. Paatumus on äärettömän vakava asia ihmiselle ,kun ajattelemme perille pääsemistä . On tärkeää tehdä heti parannus ettei ajaudu paatumuksen tilaan.

    ReplyDelete
  3. Moni ei tunnista itsessään vihaa, kateutta, katkeruutta, kaunaa, etenkään ylpeyttä, on anteeksi antamattomuutta, jne.. Ei ainakaan haluta myöntää niitä. Arjessa ihmisillä on myös paljon epäjumalia, oma elämä on ykkösenä. Ne ovat kavalia syntejä uskovien elämässä. Niitä ei välttämättä ymmärrä itsessään. Tietyt tekosynnit on oireita esim haureellisesta mielenlaadusta. Parannus pitäisi lähteä sisäisestä ihmisestä, jolloin vaikkapa varastaminen loppuisi. Juurisyy on epäusko, josta kumpuaa maailmanmielisyys ja himot saa ihmisestä niskalenkin. Se, että leikkiikö pornonkatselun kanssa on oire Jumalsuhteen vinoumasta jo aiemmin. Jos parannusta tehdään vain oireista, niin kompastelu tulee jatkumaan varmasti.

    ReplyDelete
  4. Luther sanoo: »Tämä on kristittyjen tuntomerkki, josta heidät tuntee ja jonka kautta he eroavat vääristä lapsista, jotka Jumalan sanasta pitävät ainoastaan vaahdon, mutta eivät koskaan ole sen voimaa tunteneet, ovat siis jonkinmoisia epäsikiöitä, joissa ei Jumalallista voimaa eikä elämää ole. Jumalasta syntyneen ei sovi jäädä entiseen, kuolleeseen, maalliseen eloonsa, ei rypeä synnissä Perkeleen mielen mukaan, vaan hänen on vastustettava Perkelettä ja koko hänen valtakuntaansa. Jollet siis voita maailmaa, vaan annat sen voittaa itsesi, niin vaikkapa kuinka kerskaisit uskostasi ja Kristuksesta, niin omat tekosi todistavat sinua vastaan, ettet olekaan Jumalan lapsi.»

    ReplyDelete

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.