Tuesday, July 16, 2024

Lahjomaton

 "..siihen aikaan kun Hannas oli ylimmäisenä pappina, ynnä myös Kaifas, tuli Jumalan sana Johannekselle, Sakariaan pojalle, erämaassa.."

(Luuk. 3:2)

Valtavan paljonpuhuva kohta.

Noihin aikoihin Jumalan sana ei tullut kenellekään muulle kuin oudolle erämaan miehelle, jota ei otettu ainoaankaan synagogaan opettamaan. Hän ei ollut ostettavissa yhdenkään kuppikunnan "linjoihin" eikä ylipappien ikeisiin. 

Hän oli uskonnollisen maailman suuresti vihaama mies. Hänen häikäilemätön sanomansa allekirjoitti hänen kuolemantuomionsa ennen kuin hänen tehtävänsä oli ehtinyt kunnolla edes alkaa.

Hän puuttui lahjomattomasti jokaiseen uskonnollisen ja sekulaarin maailman mätäpaiseeseen, joka ei ollut sopusoinnussa Jumalan Sanan kanssa. Ja se vei hänen päänsä mestaajan kirveen alle.

Jumalan sana ei tullut tuona aikana yhdellekään papille, ylipapille tai teologille. Se tuli yhdelle ainoalle juntille, halveksitulle sekä turhakkeena pidetylle huutajalle, joka lähetettiin huutamaan häikäilemättömän röyhkeästi parannussanoma koko kansakunnalle.

Ja tuo mies herätti kokonaisen kansakunnan synnin unesta. Vain hän yksin, kun Jumala oli antanut hänelle Sanansa ja voitelunsa.

Näinä aikoina Johannes Kastajan esimerkki puhuu meille ehkä enemmän kuin koskaan.

1 comment:

  1. Olemme juuri nyt samanlaisessa ajassa kuin Johannes kastaja. Hän oli huutavan ääni (hengellisessä) erämaassa. Johannes oli airueena Herramme tulemuksen aikaan.
    Herramme Jeesus on tällä kertaa tulossa Kuningasten Kuninkaana.
    Hän on toistamiseen ilmestyvä pelastukseksi niille, jotka Häntä odottavat Heb.9:28.
    Olkaamme valveilla!
    Juhani

    ReplyDelete

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.