Monday, September 16, 2024

Järisyttävä varoitus meille!

Hän oli omana aikanaan yksi maailman väkevimmistä julistajista. Hänen saamansa kutsu nuorena miehenä seurata Jeesusta oli kasvanut apostolisiin mittoihin. Hänen työtään ei leimannut leipäpapin kuollut sanoma vaan Jumalalta saatu profeetallinen parannussaarnaajan virka, johon Taivas uskoutui mukaan ihmeiden ja merkkien kautta.

Hänellä oli selkeä kokemus Jumalan kutsusta. Hän oli kuullut sen henkilökohtaisesti ja vastannut siihen myöntävästi. Hän tiesi, että Jeesuksen seuraaminen ei merkinnyt massakristillisyyttä eikä viihdekeskeistä epämääräistä hillumista muiden penseiden mukanaroikkujien matkassa. Ei. Hän oli alusta alkaen kadottanut koko elämänsä, ottanut ristinsä, laskenut kustannukset pohjaan saakka ja luopunut kaikesta Jeesuksen seuraamisen hintana. Hän oli alusta alkaen ymmärtänyt, että Jeesuksen seuraamisen ja opetuslapseuden hinta on koko oman elämän kadottaminen ja kaiken entisen hylkääminen. Hän ei ollut langennut "helpon alennusmyynti-evankeliumin" ansaan vaan kustannuslaskelmat parannusta ja kasteellakäymistä myöten oli tehty oikein pohjaan saakka.

Riivaajat lähtivät huutaen ulos, sairaat paranivat ja ihmiset tekivät parannusta, kun tuo nuori Jumalan soturi saarnasi parannusta Jeesukselta saadulla arvovallalla.

Hänelle oli annettu apostolin virka. Hänelle oli annettu suuret lupaukset tulevaisuudesta. Hänelle oli varattu oma nimikkolaatta Uudessa Jerusalemin muurin perustuksesta. Kaikki oli täydellistä. Tie oli auki menestykseen. Mutta sitten tapahtui jotain.

Valhe

Hänen elämäänsä tuli pieni valhe ja vilppi, mutta silti työ jatkui entiseen tapaan. Hän pyrki elämään kuitenkin lähellä Jeesusta, vaikka Jeesus huomauttikin hänelle joskus tuosta valheesta. 

Olen miettinyt, että sokaisiko menestys hänen silmänsä? Kuvitteliko hän olevansa Jumalan maailmoissa jotenkin kuolematon erikoismies, jota ei koske Raamatun ohjeet niin paljoa kuin tavallisia kuolevaisia syntisiä? En osaa sanoa. Totuus kuitenkin on se, että tuo valhe ja vilppi alkoi kasvaa yhä suuremmaksi hänen elämässään, kunnes hän sokeutui täysin synnissään.

Riivaaja

Lopulta synti oli kasvanut täyteen mittaansa ja synnyttänyt hengellisen kuoleman tuon nuoren miehen elämässä. Ja sen seurauksena tuon miehen sydämestä tuli "tyhjä huone" paholaiselle. Ja lopulta perkele muutti tuon miehen sydämeen asumaan. Hän, joka itse ajoi hetki sitten riivaajia ulos, tuli itse riivatuksi valheen ja vilpin tähden.

Tämän seurauksena mies ajautui yhä syvemmälle pimeyteen. Hän myi Jeesuksen halpaan hintaan ja tappoi itsensä suuren tuskan ja ahdistuksen vallassa.

Helvetti

Raamattu itse todistaa, että Juudas Iskariot joutui helvettiin. Hän on ollut helvetin esikartanossa jo 2000 vuotta odottamassa tuomiopäivää, jolloin hänet heitetään lopullisesti helvettiin perkeleen kanssa.

Ajattele, että Juudas oli apostoli, opetuslapsi, Jeesuksen seuraaja, parannussaarnaaja, Jumalan voimavaikutuksien välikappale, jonka kautta sairaat paranivat ja riivaajat pakenivat! Ja kuitenkin mies viettää koko ikuisuuden helvetissä! Mikä tragedia! Mikä varoittava esimerkki koko kristikunnalle!

Me

Emmehän me vain ajattele olevamme joitain Jumalan erikoisihmisiä, joiden kohdalla Jumala katsoo läpi sormien pientä valhetta ja vilppiä? Herra armahtakoon meitä, ettei silmämme sokeutuisi itsellemme niin, ettemme eräänä päivänä näkisi omaa kadotettua tilaamme! Minä pelkään, että tänä pahana lopunaikana saatana seuloo erityisesti Jumalan miehiä ja naisia lankeamaan Juudaksen syntiin.

Siksi muistakaamme, että saatana lankesi taivaassa. Aadam lankesi paratiisissa. Juudas lankesi Jeesuksen seurassa. Sen tähden on tärkeää alati valvoa omaa sydäntämme, ettemme me, jotka luulemme seisovamme, lankeaisi samaan ylpeyteen ja valheeseen, joka vei Juudaksen helvettiin.

1 comment:

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.