maanantai 23. tammikuuta 2017

Totuutensa myyneet

Haluan puhua sinulle suoraan muutamista asioista, joita mielessäni on pyörinyt viime kuukausina. En etsi kirjoituksellani aamenia tai hyväksyntää. Enkä usko, että niitä sillä paljoa saisikaan. Uskoakseni fariseuksen ja lakihenkisen kristityn leima entisestään vahvistuu monien silmissä otsassani. Toivon kuitenkin, että edes yksi ihminen voisi herätä kirjoitukseni kautta.

Seuraajia vai faneja?

Oletko tietoinen siitä, että Jeesus ei tullut koskaan keräämään faniklubia tai kannattajia itselleen. Hän ei tullut kerjäämään ihmisiltä ääniä tai kannatusta. Hän ei tullut myöskään yleiseksi viihdetaiteilijaksi, joka korvaa meille maailman bileet. Hän ei tullut kaiken hyväksyväksi kaveriksi, joka seuraa meitä minne ikinä menemmekin.

Jeesus tuli kutsumaan seuraajia ja niitä jotka tekevät Jumalan tahdon ja kieltävät itsensä. (Luuk. 14:26-33, Matt. 16:24) Hän tuli kutsumaan niitä, jotka menevät sinne, minne Hän menee. Jeesus tuli Herraksi, jota palvellaan ja jonka Sanalle ollaan kuuliaisia. Hän tuli kokoamaan sellaista joukkoa, joka on valmis luopumaan omasta tahdostaan ja jopa vihaamaan sitä. Ilman sitä ei voisi olla hänen seuraaja eikä opetuslapsi. Jeesus ei tullut hyväksymään syntiä vaan kutsumaan syntisiä parannukseen. Hän ei tullut maalaamaan positiivisia kuvia maailman tulevaisuudesta tässä ajassa. Hän käski valvomaan ja rukoilemaan, että ihmiset kestäisivät Ihmisen Pojan edessä, kun tämä palaa kunniassaan ja voimassaan. (Luuk. 21:36)

Sanoma, josta ei puhuta

Näistä asioista ei puhuta seurakunnissa paljoa enää, koska se ei miellytä ihmisiä. Puhutaan kuulijaystävällistä sanomaa ja pyritään siihen että kaikki viihtyy. Seurakuntiin tilataan viihdyttäjiä viihdetaiteilijoita, pellejä, taikureita ja tanssijoita, jotta ihmiset viihtyisivät paremmin. Jeesus ja apostolit eivät olleet pellejä, jotka viihdyttivät ihmisiä. Jeesus ei ollut stand up-koomikko, joka tarjosi kokouksissaan kuulijoilleen hyvän vaihtoehdon sen ajan maailman viihdyttäjien tilalle. Hän oli huolissaan kuulijoiden sieluista. Hän ei ollut huolissaan omasta palkastaan, seurakunnan jäsenmäärän kasvusta, viihtyvyydestä tai herätysliikkeen huomisesta. Jeesus oli huolissaan kuulijoidensa sielun ikuisuuskohtalosta. Jeesus tuli pelastamaan synnistä ja maailmasta. Tarkastele itseäsi. Oletko synnin ja maailman orja? Ole rehellinen itsellesi.  Jos vastauksesi on myöntävä, et ole pelatuksessa sisällä.

Mitä pastorisi saarnaa?

Oletko koskaan kuullut pastorisi puhuvan siitä, että maailman ystävä on Jumalan vihollinen? Milloin viimeksi pastorisi puhui saarnan parannuksesta? Jättääkö pastorisi saarnaamasta niistä Raamatun aiheista, jotka tuomitsevat ihmisessä olevan synnin, maailmallisuuden ja pinnallisuuden? Onko pastorisi koskaan kehottanut valvomaan ja olemaan raitis? Vai silitteleekö pastorisi sinua hengellisesti? Antaako hän sinun toteuttaa itseäsi ja elää niin kuin itse haluat? Vaikeneeko hän sellaisista asioista, jotka satuttavat sinua ja tuomitsevat sinussa olevan maailmallisuuden? Onko hän paimen, joka antaa lampaansa mennä kuiluun ja suden suuhun? Jättääkö hän varoittamatta sinua, ettei hän loukkaisi sinua? 

Jeesus ei koskaan tehnyt näin. Jeesus ei laskenut opetuslapseuden rimaa edes silloin, kun suurin osa opetuslapsista meinasi jättää hänet. Jos pastorisi ei saarnaa edellä mainituista asioista, harkitse vakavasti seurakunnan vaihtamista, koska pastorisi johtaa laumaa harhaan vaikenemalla pelastuksen peruspilareista.

On todella surullista, että monet seurakunnat myyvät totuuden saadakseen ihmisten suosion ja suuremmat kolehtitulot. Pelätään, ettei kukaan loukkaannu Jeesuksen sanoihin. Siksi jätetään Raamatun tärkeimmät totuudet sanomatta. Sanoma parannuksesta, valvomisesta ja itsensä kieltämisestä ei ole eikä tule koskaan olemaan muodissa. Niitä pidetään monissa seurakunnissa lakihenkisyyttä ja niitä kavahdetaan. Vaikka todellisuudessa parannus on Jeesuksen veren voiman virtanappula. Kun se on päällä, Jeesuksen veri puhdistaa kaikesta synnistä. Kun se on pois päältä, ihminen vaeltaa pimeydessä.(1.Joh.1:7, Apt.4:16)

Seurakuntiemme nuoret

Vaietessaan pelastuksen perustotuuksista julistajat antavat Jeesuksen seuraamisesta valheellisen kuvan ja näin sulkevat taivaan portit monilta ihmisiltä. He jättävät kertomatta totuuden siksi, että se satuttaa. He eivät halua saattaa murheelliseksi kuulijoitaan. He häpeävät Jeesuksen sanoja. Valitettavasti monet nuorisopastorit keräävät viihteen ja muodikkaan sekä mukavan kuuloisen sanoman kautta kuulijoita ja nuoria kokouksiinsa. Kun he vaikenevat Raamatun totuuksista, kokouksissa on enemmän nuoria ja seurakunnan johto on tyytyväinen. Näin tehdessään he tekevät nuorten sieluille valtavan karhunpalveluksen.  Jos parannus on korvattu ylistyksellä, nuoret eivät saa lääkettä syntiongelmaan. Jos itsensä kieltäminen ja oman tahdon tien vihaaminen on korvattu hengailulla, nuorista ei tule Jeesuksen seuraajia eikä opetuslapsia. Jos saarna Jeesuksen takaisintulon odottamisesta ja valvomisesta on korvattu gaala- ja peli-illoilla, monet nuoret eivät ole valmiina, kun Jeesus tulee. Vaikenemalla totuudesta pastorit johtavat monia nuoria kadotukseen eikä taivaaseen.

Valitettavasti monille nuorille ei ole opetettu, että Jeesus vapauttaa ensisijaisesti synnistä ja maailmallisuudesta. Eräs pelastuksen ensihedelmistä on viha syntiä ja maailmallisuutta kohtaan. Synnin ja maailman ystävähän on Jumalan vihollinen. (Jaak. 4:4, 1.Joh. 2:15) Nuorisopastorit joutuvat kerran valtavaan vastuuseen lampaista, joille ei annettu oikeaa lääkettä synti-ongelmaan aikanaan. He ovat kuin isä ja äiti jotka eivät anna rokotuspiikkiä lapselleen, koska eivät halua lapseen sattuvan. Heidän vastuullaan on, kun lapsi kuolee tappaja-virukseen. Evankeliumin kallis rokotusneste valuu hukkaan, jos Sanan neula ei lävistä nuorten sydäntä. Sana tuomitsee sydämen ajatukset ja aivoitukset. Sen on tultava kohti ja satutettava ja surmattava meissä oleva synti ja lihallisuus. (Hepr. 4:12) Vasta silloin me voimme tulla parannetuiksi, eheiksi, vapaiksi ja omistamaan sen rauhan, jonka Jeesus lupaa.

Totuuden hinta

Onko vielä niitä, jotka eivät myy Raamatun totuutta Johannes Kastajan lailla, vaikka pää menisi? Tai vaikka potkut tulisi? Tai vaikka seurakunta hylkäisi? Tai vaikka palkka menisi? Tai vaikka kaikki hylkäisi? Tai vaikka maine menisi? Tai vaikka puhujakutsuja ei enää tulisi? Tai vaikka ei pääsisi konferenssiin puhujaksi? Tai vaikka joutuisi yksin? Jumala ei jää kuitenkaan velkaa. Nöyrtykäämme Hänen väkevän käden alle, että Hän ajallaan meidät korottaisi. (1.Piet. 5:6) Hän ei maksa palkkaa sen mukaan, kuinka paljon väkeä saimme seurakunnan nimirekisteriin. Hän maksaa palkan uskollisuuden ja kuuliaisuuden mukaan.

Onko sinun totuutesi kuin vesi, joka muotoutuu automaattisesti sen mukaan, millainen uoma on vastassa? Mikä on sinun totuutesi hinta? Vai onko sillä hintaa? Tässä vähä purtavaa tämän ajan pastoreille.

Osta totuutta, älä myy, osta viisautta, kuria ja ymmärrystä. (San. 23:23)LT

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisu-aamenesta! Laitappa mulle sähköpostia mitä miehelle kuuluu.. :)

   Poista
 2. Vakavaa sanaa ja sata prosenttisen totta. Sai tuntemaan itseni kevyeksi ja maailmalliseksi uskovaksi. Taidamme olla monet aika "helppoheikkejä"
  Parannuksen paikka ittselläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet seurakunnat tuntuu olevan tänä päivänä enemmän viihdytyslaitoksia kuin totuuden torvia, joistä syntiset lähtevät suuttuneina tai muuttuneina ulos. Mitä hyötyä on saada syntiset tuntemaan olonsa mukavaksi ja ymmärretyiksi matkalla helvettiin. Itse mieluummin sanon totuuden kuin otan vastuulleni sen, että olen peitellyt totuutta eikä syntinen minun vuokseni saanut sitä koskaan kuulla. Häpeämme Jeesuksen sanoja ja pehmennämme niitä koska mielestämme ne ovat liian kovia. Katsoppa helvettiin niin näet kuinka vakava asia synti on. Se on oikeuden mukainen tuomio synnille. Ja me uskallamme käsitellä sitä heppoisasti. Jeesus ei kutsunut meitä viihdyttäjiksi ja pelleiksi vaan todistamaan julistamaan Hänestä ja Hänen sanoistaan.

   Luuk. 9:26

   Sillä joka häpeää minua ja minun sanojani, sitä Ihmisen Poika on häpeävä, kun hän tulee omassa ja Isänsä ja pyhäin enkelien kirkkaudessa.

   Poista
 3. Kiitos kommentista, mutta en ymmärtänyt oikein mitä tarkoitit kun kirjoitit "kaunis työ pursukortti" mutta jos tulet lukijakseni myös, niin pääsen lukemaan helpommin kirjoituksiasi, jotka näyttävät olevan mielenkiintoisia, ja hengen ravintoa, jota erityisesti uskovattarvitsevat, hyvia kirjoituksia todella.Minulla mm. blogi sanosekukkasin.blogspot.fi tai com

  VastaaPoista
 4. Pieni kommentti vielä kirjoituksiisi. Ajan henki on myös se että luopumus tapahtuu lopun ajalla, moni luopuu uskosta Jeesukseen, he eivät jaksa odottaa Jeesuksen paluuta takaisin, niinkuin hän lupaa sanassaan tulla samalla tavalla takaisin kuin on sinne mennytkin, niin että kaikki saavat nähdä hänet. Rakkaus kylmenee myös uskovien keskuudessa, uskovatkin eroavat avioliitoista, kun ei enää rukoilla keskenään, ja se keskinäinen anteeksiantamus, ei turhaan Jeeesus sanonut lähtiessään Isän luo että Valvokaa.Muistan kun aikoinaan oli kitarakuorot ja herätyskokoukset, mutta kyllä vielä kuitenkin seurakunnissa on mahdollisuus tulla uskoon, rukoillaan meidän syntisten ja armahdettujen syntisten puolesta, Evankeliumia vielä julistetaan, jos ei aina seurakunnissa ole voimallista julistusta, niin kun menee kesällä telttakokouksiin, niin aistii sen pyhän hengen läsnäolonkin. Jo todellisuudessa joku etsii Jumalan kasvoja ja haluaa tulla uskoon, ei pitäisi katsoa vajavaisia ihmisiä ja ns. pelleilyjä niinkuin mainitsit, vaan etsii Jumalan kasvoja katsoo Jeesukseen, eihän meissä ihmisissä ole mitään, mehän ollaan perusluonteeltamme pahoja, niinkuin sana sanoo: meissä ei asu mitään hyvää, ei yhden yhdessäkään, katse aina ylös päin Kristukseen, sieltä tulee meille kaikki apu ja voima ja Rakkaus, eikä se itsestään tule vaan on pyydettävä, Herra anna meille Rakkautta toisiamme kohtaan, meissä kun ei ole mitään, kaikki on siinä mitä meille annetaan.Ihmisiin katsominen tukahduttaa sen vähäisenkin uskomme Jumalaan,käännät silloin selän myös Jumalalle.Muuten tuo Blogi johon kommentoit, on mulla ollutkin unohduksissa, kiitos kun herätit sen jälleen, alankin laittamaan välillä siihenkin jotain, kolmas blogini on Autioituneet talot.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä kommenteista! Tarvitsemme johanneskastajia, jotka palauttavat sanomallaan seurakunnat alkuperäisen evankeliumin puoleen. Sanoma verestä ja parannuksesta on unohdettu.

   Komeita kuvia sulla blogissa!

   Siu.

   Timo

   Poista

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.