keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Tetelestai

Näinä viimeisinä aikoina olen huomannut, että levottomat kristityt juoksevat tilaisuuksista toiseen etsien siunauksenlähdettä ahdistukseensa ja epävarmuuteensa. Heidän janoiset sydämensä kaipaavat Jumalaa ja hänen kosketustansa. 

Viimeisinä kuukausina olen rukoillut, että Herra voisi auttaa minua löytämään uudestaan siunauksenlähteen. Parannussarnaajan tulee osata ohjata syntiset myös armonlähteelle, joka toimii käytännössä. Tämän asian kanssa olen viime aikoina kamppaillut ja kokenut suurta alamittaisuutta. Olen kokenut osittain jopa epäonnistuneeni kutsumuksessani. Kuitenkin viime kuukausina Jumala on armossaan avannut minulle jotain, joka on syvästi virvoittanut omaa sieluani. Virvoittakoon se myös sinua.

Kristus Getsemanessa

Katso Kristusta Getsemanessa. Synnittömän ja täydellisen elämän elänyt Jumalan Poika rukoilee Isän edessä suurissa tuskissaan. Hän näkee hengessään suuren maljan, jota Isä hänelle tarjoaa. Tuohon maljaan on kaadettu koko ihmiskunnan syntivelka Aadamista viimeiseen ihmiseen. Siihen on kaadettu minun ja sinun kaikki synnit. Siellä on rumimmat ja irstaimmat lankeemukset, joita olemme salassa tai ihmisten edessä tehneet. Sinne on kaadettu ihmiskauppiaiden, Hitlerin ja terroristien mustimmat ja sairaimmat synnit. Mikään ei ole jäänyt tuon maljan ulkopuolelle.

Tuon maljan yläpuolella hehkuu Pyhän Jumalan vanhurskas viha syntiä kohtaan. Kaikki se oikeudenmukainen viha, jolla kirkkauden ja valkeuden Jumala sydämestään vihaa syntiä, suorastaan leimuaa tuon maljan yllä. 

Kun nyt Isä tarjoaa Pojalleen tuota maljaa, Poika tietää sen seuraukset. Juodessaan tuon maljan viimeistä pisaraa myöden pohjaan saakka, Isän Jumalan viha siirtyy Pojan ruumiin ylle. Valtavan tuskan ja stressitilan valtaamana, verisen hien tippuessa otsalta maahan, Poika kysyy kolme kertaa Isältään: Isäni, jos mahdollista, menköön tämä malja minun ohitseni. Ei kuitenkaan niin kuin minä tahdon vaan niinkuin sinä. (Matt. 26:3)) Ja niin tapahtui. Ihmiskuntaa niin paljon rakastava Isä tahtoi, että Poika juo tuon maljan pohjaan saakka, koska mitään muuta tapaa ei olisi pelastaa ihmiskuntaa. Rakkaudesta ihmiskuntaa ja Isää kohtaan Poika joi tuon maljan pohjaan saakka.

Kristus Via Dolorosalla

Getsemanen jälkeen Jeesuksen ruumiiseen siirtyivät meidän syntimme. Ne olivat konkreettisesti Jeesuksessa. Aivan kuin koululainen laittaa repun selkään ja lähtee kuljettamaan sitä koulua kohti, samoin Kristus lähti Getsemanesta kuljettamaan meidän jokaista syntiämme kohti Golgataa. Kun Jeesus lähestyi ristiään kantaen metri metriltä Golgatan kukkulaa, sinun ja minun syntimme olivat hänen ruumissaan joka hetki matkaseurana. Kun Jeesusta ruoskittiin ja häväistiin, meidän syntimme olivat hänen ruumiissaan konkreettisesti. Syntimme olivat fyysisesti ja maantieteellisesti Jeesuksessa ihan oikeasti, ei teoreettisesti. Siksi Raamattu sanoo: Kristus itse kantoi meidän syntimme ruumiissan ristinpuulle.. (1.Piet.2:24) Ja Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme. (Jes.53:6)

Kristus Golgatalla

Katsokaamme nyt, mitä tapahtui Golgatalla. Avatkoon Jumalan Henki silmämme näkemään, mitä siellä todella tapahtui. Älkäämme nähkö vain ulkoisia tapahtumia vaan nähkäämme kaikki se, mitä hengenmaailmoissa tapahtui tuona hetkenä. Uskon, että pilkkaavien fariseusten ja sotilaiden pilkka olivat kuin hyttysen ininää verrattuna siihen tuskaan, jonka Jeesus hengessään koki.

Raamattu sanoo, että Pitkäperjantaina puolen päivän paikkeilla tuli valtava pimeys koko Golgatan ylle. Keskellä kirkkainta ja paahtavinta päivää Jerusalemin taivas pimeni sysimustaksi yöksi.  Uskon sen olleen yliluonniollinen pimeys. Uskon, että tuona hetkenä Jeesuksen verisen ja runnellun ruumiin ympärille kerääntyivät koko maailman demoniruhtinaat kaikkien joukkojensa kanssa. Tuossa hetkessä Saatana katsoi kärsivää Jumalan Poikaa ja iloitsi. Koko pimeyden maailman kaikki huomio kiinnittyi vain tähän hetkeen, ja he luulivat saaneensa nyt voiton itse Jumalan Pojasta. He luulivat saaneensa lopullisen voiton myös ihmiskunnan sieluista. He eivät tunteet Jumalan salattua pelastussuunnitelmaa sillä jos he olisivat sen tunteneet, eivät he olisi kirkkauden Herraa ristiinnaulinneet. (1.Kor.2:8) Siksi Jeesuksen ruumiin ympärillä oli voimakkain demooninen paine, mitä henkimaailmassa kukaan on koskaan tuntenut.

Huomaa ystäväni, että nyt Jeesuksen yllä lepää Jumalan kyltymätön viha syntiä kohtaan. Jeesuksen runneltuun ja veriseen ruumiseen on sälytetty koko ihmiskunnan synti ja lihan kieroutunut sairaus. (Room. 6:6) Ja juuri sen vuoksi Jeesuksen yllä on pyhän ja vanhurskaan Jumalan kaikki majesteetillinen sekä oikeudenmukainen viha syntiä kohtaan. Niin paljon kuin jokainen meidän lankeemuksemme ansaitsee Jumalan vanhurskaan tuomion, kaikki tuo tuomio on Kristuksen yllä tuona hetkenä. Mitään ei siis jäänyt tuomitsematta. Jumala tuomitsi kaiken synnin Kristuksessa. (Room. 8:2)

Kun Jeesuksen ruumiin elinvoima alkoi loppua, hänen kärsimyksensä lähestyi lakipistettä. Isä Jumala kääntää selkänsä Pojalleen. Isä ei voinut katsoa pyhyytensä ja vanhurskautensa vuoksi niin suurta syntimäärää vaan hän joutui kääntämään selkänsä Pojalleen. Tuona hetkessä Jeesus oli täysin yksin kärsimyksiensä kanssa. Siksi hän huutaa: Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut? (Matt. 27:46) Jeesus siis koki Jumalan hylkäämisen, ettemme me kerran tulisi Jumalan hylkäämäksi. 

Se on täytetty

Tämän kaiken jälkeen koitti hetki, jolloin Jeesus tiesi kaiken olevan ohitse. Demonimaailman painostus, syntivelan paino ruumiissaan, Jumalan vihan voima ja tuomion alaisuus olivat tulleet loppusuoralle. Tuon hetken tullessa Jeesus huutaa ihmiskunnan historian suurimman voitonhuudon: Se on täytetty! (Joh. 19:30) Tuo kreikan kielen sana Tetelestai tarkoittaa sitä, että työ on saatettu loppuun. Velka on maksettu. Mitään ei ole jäänyt maksamatta. Hän yksin teki tuon työn juomalla maljan ja kärsimällä meille kuuluvan rangaistuksen.

Majesteetillisen voitonhuutonsa jälkeen Jeesus Kristus, Jumalan synnitön ja viaton Uhrikaritsa, kallisti päänsä ja antoi henkensä. Kuolemallaan hän sai aikaan suurimman voiton, mitä kukaan voi voittaa.

Golgatan voitto

Jeesus voitti kuolemallaan synnin vallat ja voimat. Hän yksin taisteli voiton kaikista syntitottumuksista ja lihamme sairaimmista kieroutumista. Onhan kirjoitettu: Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi.. (Jes: 53:4) Jeesus voitti sinun lihasi. Hän taisteli sinun lihastasi voiton. Hän voitti sinun himosi ja kaikki syntisi. Sinun ei tarvitse voittaa omaa lihaasi, koska Jeesus on sen jo tehnyt. Sinun lihasi on tyrmätty ja selätetty. Vaikka sinun lihasi voittaa aina sinut, se ei voittanut Jeesusta vaan Jeesus voitti sen. Ja Jeesuksessa, sinä saat astua sisälle tuohon voittoon. Siksi kukaan ei voi sanoa, ettei ole voimaa syntiä vastaan, jos on Kristuksessa. Se on valhe. Jeesus on jo voittanut lihan ja synnin. Sen vuoksi kukaan Jeesuksen oma ei voi olla enää synnin orja.

Jeesus otti lopullisen selätysvoiton kaikista henkivalloista ja voimista. Tuo vanha Käärme, Perkele, sai kuolettavan iskun Golgatalla. (1.Moos.3:15, Ilm. 12:11, Luuk. 11:22) Ja hän ei tule siitä toipumaan. Juuri silloin, kun Perkele luuli saavansa voiton Jeesuksesta, Jeesus saikin voiton hänestä. Kaikki aseet, jotka henkivallat omistavat, on riistetty heiltä pois Golgatalla. Siksi Raamattu sanoo Jeesuksesta: Hän riisui aseet hallituksilta ja valloilta ja asetti heidät julkisen häpeän alaisiksi; hän sai heistä hänen kauttaan voiton riemun. (Kol. 2:15) Näetkö, mitä henkivalloille tapahtui Golgatan tapahtumien kautta? Jeesus riisui heiltä kaikki aseet, joilla he voivat sotia sinua vastaan. Jeesus häpäisi Perkeleen vallat ja voimat ja asetti heidät julkisen häpeän alaiseksi. Perkele ei voi Kristuksessa olevalle uskovalle mitään. Hänellä ei yksinkertaisesti ole enää aseita voittaa Jeesuksen omaa. Ainut asia, mitä hän voi tehdä, on valehdella. Hän kiertää kyllä meitä ympäri ja yrittää saada meidät keskusteluyhteyteen, aivan kuin Eevan. Hän voi kuiskuttaa ja yrittää saada meidät valheillaan lankeamaan pois Kristuksesta. Mutta älkäämme lähtekö keskusteluyhteyteen hänen kanssaan. Vastustakaamme häntä Jeesuksen Kristuksen nimessä ja hän pakenee. Hän ei voi sille mitään, koska hänet on voitettu, riisuttu aseista ja asetettu voimattomana julkisen häpeän alaiseksi.

Jeesusta kohtasi Jumalan viha ja tuomio. Ne eivät kohtaa enää sinua, jos olet Jeesuksessa. Ketään ei tuomita kahta kertaa samasta rikoksesta. Kristus otti päälleen sen tuomion, joka kuului meille. Siksi Raamattu sanoo Jeesuksen omista: Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita.. (Joh.3:18) Me uskovat pelkäämme usein, että Jumala rankaisee meitä jostain. Ystäväni, Jumala ei rankaise meitä enää koskaan synneistämme, koska rangaistus oli Jeesuksen päällä. Jumalan viha ei myöskään koskaan voi kohdata meitä, koska se löi kaikella kauheudellaan Jeesusta meidän edestämme. Siksi Raamattu sanoo Jeesuksesta: Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi.. (Jes. 53:5) Niin kauan kuin pysymme Kristuksessa, meillä on rauha ja turvallisuus.

Ylösnousemusvoima

Tiedätkö, että Jeesus meni Tuonelaan voittajana? Hän meni hakemaan sieltä kaikki vanhan liiton pyhät, ja toi heidät sieltä paratiisiin. Hän riisti demoniruhtinailta, Kuolemalta ja Tuonelalta, avaimet. Hän on kuoleman voittaja ja hänessä me saamme katsoa kuolemaa voittajina silmiin Jumalan yliluonnollinen rauha sydämissämme.

Kolmantena päivänä Golgatan tapahtumista Jumalan Henki lähti liikkeelle. Hän tuli halki avaruuden, läpi kalliohaudan ja herätti Jeesuksen kuolleista. Hän teki Jeesuksen runnellun ja kuolleen ruumiin uudeksi ja eläväksi. Tuossa ylösnousemuksessa oli valtaisa voima. Aivan kuin esimakuna tulevasta, monien vanhan liiton pyhien ruumiit nousivat ylös. Heidän kuolleiden luittensa ympärille kerääntyi hetkessä uusi ylösnousemusruumiin muoto, ja he nousivat ylös. He lähtivät kävelemään Jerusalemin kaduille todistukseksi tulevasta ylösnousemuksesta. (Matt.27:53)

Tuo sama ylösnousemusvoima, Pyhän Hengen voima, on se voima, joka vaikuttaa meissä uskon Jeesukseen. Usko ei ole älyn tai järjen tuotos vaan Ylösnousemusvoiman tuotos. (Ef. 1:19-20) 

Tuo ylösnousemusvoima on se voima, joka antaa sinulle yliluonnollisen kyvyn vaeltaa Jumalan tahdossa täällä ajassa. Ylösnousemusvoima on se, joka tekee sinut kykeneväksi elämään voittoisaa uskonelämää. Jos olet Kristuksessa, tuo voima on sinussa. (Room. 8:11)

Kristus - vanhurskautemme

Kaikki, mitä edellä olen kirjoittanut Kristuksen työstä, on sinun vanhurskautesi. Kaikki, mitä Kristus on, on sinun vanhurskauttasi. Kristus, ja hänen työnsä sinun edestäsi, on yhtä kuin Jumalan vanhurskaus. Ja se kaikki annetaan sinulle lahjana. Jumalalle ei kelpaa mikään muu vanhurskaus kuin hänen oma vanhurskautensa. Ainoastaan Herrassa on vanhurskaus, sanoo Raamattu. (Jes.45:24) Jumalalle kelpaavaa vanhurskautta ei löydy mistää muualta paitsi hänestä itsestään. Tuo vanhurskaus annetaan lahjaksi ihmiselle Kristuksen täyetyn ristintyön perusteella:

Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi. (2.Kor. 5:21)

Ymmärrätkö, että Kristus ja hänen täydellinen työ kokonaisuudessaan on sinulle lahja, jonka kautta tulet yhtä vanhurskaaksi kuin Jumala? Et tarvitse muuta kuin Kristuksen täytetyn työn. Kaikki, mitä lisäät siihen, turmelee sen. Älä lisää siihen mitään. Älä silloinkaan, vaikka se näyttäisi kuinka kauniilta. Älä koskaan lohduta itseäsi pyhityselämäsi onnistumisilla tai palvelutyösi hedelmällisyydellä. Ne eivät tuo sinulle vanhurskautta. Ne ovat vain vanhurskauden hedelmää ja sen seurausta. Iloitse Kristuksesta ja hänen työstään. Olkoon se sinulle ainut kerskauksen aihe ja ainut ansio Jumalasi edessä, vaikka olisit voittanut miljoona sielua Kristukselle.

Ehkä voimattomuutesi ja epävarma vaelluksesi johtuu siitä, että sinulla on liian hatara käsitys vanhurskautesi perustasta. Katso Kristuksen täydellisyyttä ja täydellistä vanhurskasta tekoa Golgatalla. Jumala näkee sinut yhtä vanhurskaana kuin Kristus on. Isä, Kristus ja sinä, olette yhtä vanhurskaita, jos olet Jeesuksen oma ihminen. Ei niin, että sinussa itsessäsi olisi vanhurskautta, mutta Kristus on vanhurskas ja hänessä olet sinäkin. Kristuksessa olet voittanut synnin ja perkeleen sekä kohdannut Jumalan oikeudenmukaisen tuomion ja vihan. Hänessä saat voiman kaikkeen, mihin Raamattu sinua velvoittaa. Hän ei vaadi sinulta mitään, mihin hän itse ei anna sinulle voimaa. Ymmärrätkö, että Kristus on kaikki, mitä tarvitset? Et tarvitse muuta. Jumala teki pelastuksen tien Poikansa kanssa niin helpoksi ihmiselle, että heikoin ja voimattominkin voi sen saada hetkessä. 

Lopuksi

En osaa sinulle paremmin tätä kuvailla. Kunpa osaisin, mutta en löydä sanoja siihen. Siunauksenlähde on kuitenkin täysin avoin. Se on aivan silmiesi edessä. Se on avattu Golgatalla eikä kukaan voi sitä sulkea. Ehkä joku on pimittänyt sen silmiltäsi. Ehkä sinulle ei ole kerrottu siitä oikein. Tai sitten oma heikkoutesi yhdistettynä saatanan syytöksiin on sumentanut näkökykysi ja uskosi. Juuri sinua varten tuo lähde on avoin. Se on avoin juuri syntistä, lankeilevaa ja epäonnistunutta varten, että hän saisi voiman nousta. Tule ja juo! Omista Golgatan ihmeellinen ansio omaksesi Jeesuksen luona. Jumalan vanhurskaus tarjotaan sinulle Kristuksessa Jeesuksessa. Hänet nähdessäsi aukeaa toinen lähde: Pyhän Hengen voiman lähde, joka tekee voimattomasta voimakkaan. Kiitos Jumalalle!

Älä etsi Jumalan siunauksia mistään muualta. Ne vuotavat Golgatalta ja Kristuksen haavoista. Hän on sinulle kaikki, mitä tarvitset. Omista vain hänet, ja sinulla on oleva kaikki. Jos et omista häntä, sinulla ei ole mitään. Olkoonpa palvelutyösi kuinka suuri ja mahtava. Olkoonpa pyhityselämäsi kasvanut kuinka hedelmälliseksi tahansa. Olkoonpa Hengen voimasi kuinka ylitsevuotavaa tahansa. Ne eivät tee sinusta edes promillen vertaa otollisempaa Jumalan edessä. Vain Jeesus Kristus on vanhurskautesi pohja tai sitten sitä ei ole ollenkaan. Kristus on uskon elämäsi alkaja ja täydelliseksi tekijä. (Hepr.12:2) Ilman häntä sinulla ei ole mitään, ja Hänessä sinulla on kaikki.

Tutki enemmän Kristusta ja juurru syvemmälle häneen. Etsi rukoillen Raamatustasi tietoa hänestä ja hänen ihmeellisestä veren voimastaan. Rukoile Herraa, ja Hän tulee antamaan ylösnousemuisvoiman olemaan valtaisana ja ylitsevuotavana sinun elämässäsi. Se murtaa lihansi ja synnitottumuksesi.

Nyt on aika rakentaa kalliolle. Tulvat ovat tulossa, ja ne tulevat koettelemaan henkilökohtaisesti kunkin meidän rakennuksemme. (Luuk.6:47-49) Nyt on aika tehdä perustusten tarkistus elämissämme. (1.Kor.3:11) Tulvien tullessa, siihen ei ehkä ole enää aikaa. Silloin perustus on oltava kunnossa.

6 kommenttia:

 1. Kun kirjoitustasi luki, oli se niin elävää, niinkuin olisi ollut mukana Golgatan tapahtumissa.
  Kirjoituksesi on todella koskettava ja syvälle menevää. Itkien Jeesuksrn valtavaa rakkautta ja kärsimystä.
  Hallelujaa, ei enää synnin orjuutta. Vapauteen Kristus meidät vapautti.
  Kirjoituksesi on hyvä, jopa vanha uskova uudistuu sitä lukiessa.

  VastaaPoista
 2. Kirjoitin pitkän kommentin, joka häipyi jonnekin.
  Lyhyesti sanottuna, kirjoituksesi on hyvä ja koskettava, syvältä koskettava. Iloa ja uutta intoa tuova.
  Emme ole synnin orjia, vaan vapaita Kristuksessa.
  Kiitos Jeesus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoituksesi on juuri sitä mitä Golgatalla tapahtui, lukiessani sitä eläydyin siihen. Eläytyminen tekstiin ei vielä auta minua, minun tulee tämä armoteko, jonka Jeesus Jumalan Poika teki Golgalla, omaksua itseeni. Minun tulee kasvaa sisälle Kristuksen tuntemiseen. Monet pitävät armoa asiana, joka peittää synnit. Langetaan tahallaan voimattomana toistuvasti samoihin synteihin. Tupakointi on tällainen synti. Oikeasti ei tahdota päästä siitä eroon, se koukuttaa ja orjuuttaa, siihen tule himo, mutta jos todellan on halu päästä tästäkin synnnistä eroon, siitä pääsee. Pyhä henki on voiman henki, Hän voi vapauttaa tupakan himosta ja kaikista muista himoista ja synneistä. Jeesus kysyi sairaalta." Tahdotko tulla terveeksi?" Samaa Hän kysyy jokaiselta synnin orjuudessa elävältä, " tahdotko päästä vapaaksi tupakasta ja muista synnillisistä tottumuksista? Pyhä henki ei ole tullut heikoksi mutta kristityt Jeesuksen omat, eivät tahdo tehdä täyttä totta. Ei todellisuudessa tahdota vapaaksi kaikista synneistä, niiden nautinto viehättää. Kuitenkin mikään synti ei mene taivaaseen, taivaassa ei tehdä syntiä, taivaassa ei voida himoja tyydyttää. Ei tarvitse enää olla kiinni maallississa siteissä. Jotenka on päivän selvää, ettei Jeesuksen oma tee tahallaan syntiä. Pyhän hengen temppeli on puhdas. Tupakalle haiseva temppeli ei ole Jumalalle mieleen.Otin tupakoinnin esimerkiksi, koska näyttää että siihen koukkuun moni uskova on jäänyt kiinni. Kuitenkin jos jumalattomat pääsevät tahdon voimalla eroon tupakasta, kuinka siitä uskova ei pääsisi? Ihmettelen! On kiistan aihe, joutuuko tupakoiva kadotukseen? En tuomitse heitä, jotka ovat koukussa tuohon myrkkyyn, tuomarin valtuudet ovat Jumalalla. Otan esimerkiksi Jumalan oman sanan ja sieltä määritelmän synnistä, silloin päättelen tupakoinnin olevan synti, mistä pitää päästä eroon, ennen kuin voi sanoa olevansa Jeesuksen oma ja matkalla taivaaseen. Armo peittää syntien paljoudet, mutta ei armo ole peite, jonka alle voidaan lakaista synnit. Ne on tuotava päivän valoon, tunnustettava ja hylättävä. Jumalan Pyhä henki antaa tänäänkin voimansa, jokaiselle katuvalle syntiselle, niin että emme toteuta synnin himoa. Luulisi pelastuksen Jeeuksessa kokeneen, mielellään tehdä parannusta kaikesta, joka sitoo ja tekee uskossa kasvamisen hitaaksi. Parempi nyt tehdä totta ja pyytää voimaa tehdä parannusta, kaikesta minkä tiedämme murehduttavan Jumalan Pyhän hengen, kuin olla liian elastinen ja jos tiemme ei johdatakaan taivaan kotiin? Jos sittenkin oli tupakka tai muu himo tai elämäntapa sellainen, joka erotti Jeeuksen rakkaudesta ja armosta? Fyysisen kuolemamme jälkeen ei valintoja tehdä, ne tehdään täällä eläessämme. Jeesus antaa toisen puolustajan Pyhän hengen ja meillä on Jeesuksen täytetyn työn ansioista voitto kaikista synneistä, jos otamme Jeesuksen omaksemme ja noudatamme Hänen sanansa ohjeita. Jotenka rukoillaan, Jeeukselta voimaa päästä eroon kaikesta joka tekee taivaantien kulkemisen hitaaksi. Armo riittää, ja voitto voima on Pyhän hengen voimassa ja Jeesuksen Kristuksen Golgatan veressä. Kaikki on täytetty Golgatalla, otetaan täytetty työ täydellisesti vastaan tosissaan, armo ei ollut halpa, vaan vaati Jumalan Pojan hengen ja veren. Siksi pyhitetään itsemme kokonaan tässä uhrissa, kuuliaiseksi Kristukselle. Voittajan puolella voitamme paholaisen valheet ja siteet katkeavat. Tahdonko minä ja sinä, elää kokonaan Kristukselle?

   Poista
 3. Shalom, Timo! "Niin kauan kuin pysymme Kristuksessa, meillä on rauha ja turvallisuus" Pyhä Henki on osoittanut Messias Jeesusta ja tähän sinä huipennat hänen täydellisen sovituksen. Elämä Kristuksessa - Siihen sisältyy paljon enemmän kuin pelastus kadotuksesta! Rauha Jumalan kanssa. Jeesuksen veren voimaa elämässään kokeva sen ymmärtää. Siunattu kirjoitus, Timo!

  VastaaPoista
 4. Shalom, Timo! "Niin kauan kuin pysymme Kristuksessa, meillä on rauha ja turvallisuus" Pyhä Henki on kirjoituksessasi osoittanut Messias Jeesusta. Tähän huipentui sinun kuvaus täydellisestä sovituksesta! Se on paljon enemmän kuin pelastus helvetistä! Jeesuksen veren voimaa elämässään kokeva sen ymmärtää. Siunattu kirjoitus, Timo!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.