sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Vihainen Karitsa

Oletko ajatellut, että pian tulee päivä, jolloin monet Jumalaan uskovat ihmiset huutavat kallioille ja vuorille:

 "Langetkaa meidän päällemme ja kätkekää meidät hänen kasvoiltansa, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsan vihalta! Sillä heidän vihansa suuri päivä on tullut, ja kuka voi kestää?"

Ilmestyskirja 6:16-17

Heräsin äskettäin miettimään, että pian koittaa aika, jolloin Karitsa ei tunne enää armoa eikä sääliä syntisiä kohtaan. Armolla leikkivät ihmiset joutuvat kohtaamaan vihaisen Karitsan. Vihaisen Jeesuksen.

He eivät pääse pakoon. He huutavat armoa ja tahtovat pelastua. Siihen ei anneta mahdollisuutta. Nyt he heräävät, mutta liian myöhään. Etsikkoaika on mennyt. Se on muuttunut Karitsan vihan ajaksi.

Nyt Karitsa ei kuule heitä vaan nyt hän on valtavan vihainen. Nuo pakenevat ihmiset olivat leikkineet koko elämänsä armolla ja pitivät himojaan ja syntiään rakkaampana kuin Karitsaa, joka oli kerran antanut henkensä heidän edestä. Nyt tuolle leikille oli tullut loppu.

He etsivät pakopaikkaa kallioilta ja vuorilta. He katuvat ja huutavat. He itkevät ja valittavat. He huutavat Jeesusta, mutta liian myöhään. Ymmärrätkö, että he kohtaavat aivan toisenlaisen Jeesuksen, mihin me olemme tottuneet? Aivan toisenlaisen, mitä iso osa Uutta Testamenttia meille kuvaa. He kohtaavat Ilmestyskirjan Jeesuksen. Vihaisen Jeesuksen. On kyseessä aidosti valtavan vihainen Jeesus, joka ei enää lepy. Hän ei enää armahda. Vaikka mitä tekisi niin Jeesus ei ole enää armollinen.

Näistä asioista puhuva ihminen on tänään tuomitsija. Fariseus. Lakihenkinen. Armoton. Ihmiset eivät halua kuulla varoituksen sanaa tulevasta vihasta, vaikka se on tulossa hyvin pian. He eivät kuitenkaan halua uskoa siihen. He uskovat ylenpalttiseen armonaikaan. He eivät usko, että Karitsan viha voi kohdata juuri heitä. Heillehän oli opetettu seurakunnissa vain armollisesta Karitsasta.

Olennaista on, että Raamattu varoittaa Karitsan vihasta suurella vakavuudella. Se on tulossa. Jumala on siitä ennalta varoittanut. Hän on kertonut vihan alle joutuvien valvomattomien ihmisten osasta etukäteen. Hän ei tahdo sinua kokemaan Karitsan vihaa vaan Karitsan veren armon.

Niinpä niin. Tuo Karitsaa pakeneva joukko tulee olemaan kuitenkin valitettavasti hyvin suuri. Vaikka heitä oli varoitettu, he eivät kuunnelleet. He eivät laskeneet päiviään oikein. He pelasivat venäläistä rulettia ja hävisivät.

Ethän sinä ole tuossa porukassa? Tämä hetki on vielä armon aikaa jäljellä. Vielä tänään on pelastuksen päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.