torstai 9. marraskuuta 2017

Hän etsii vain yhtä miestä

Ajattele, jos Jumala alkaisi käyttämään sinua ennennäkemättömällä tavalla. Saisit olla sellaisella paikalla, jonka seurauksena koko Suomen kansan kohtalo kääntyisi ja tuhannet sielut pelastuisivat. Tuo palvelutyö puhdistaisi Siionimme kaikesta väärästä tulesta ja harhaopeista.

Kukaan ei tietäisi

Tämä kaikki kuitenkin tapahtuisi salassa. Jopa niin salassa, että kukaan ei koskaan saisi tietää sinun palvelutyösi olevan tämän kaiken takana. Ihmiset ja koko valtakunta ihmettelisi Jumalan suuria tekoja, jota Hän kauttasi tekee, mutta koskaan sinä et saisi siitä ihailua ja kiitosta siitä osaksesi.

Sen sijaan saisit katsella, miten kymmenet pastorit ja julistajat saisivat tuosta herätyksestä kiitosta ja kunniaa itselleen. Samaan aikaan sinä olisit unohduksissa hamaan hautaan saakka. Kukaan ei saisi tietää nyt eikä tulevaisuudessa, että tuon suuren Hengen vuodatuksen airueena toimit juuri sinä. Vasta ikuisuudessa Herra maksaisi palkan sinulle. Vain Herra antaisi sinulle kunnian tästä kaikesta.

Miltä tämä kuulostaisi? Tuntuuko epämiellyttävältä vai riittäisikö tämä sinulle? Et saisi olla väkevä soturi ihmisten silmissä. Herärysliikkeet eivät hehkuttaisi sinua etkä saisi palstatilaa kristillisissä viikkolehdissä. Osaisitko tuolloin iloita siitä, että Herra saa kunnian ja Kristuksen nimi kirkastuisi maailmalle samaan aikaan, kun sinä olet kaukana ihmisten kiitoksilta? Olisiko sydämesi pakahtua onneen, koska Jeesus kirkastuisi ihmisille ja Jumalan nimeä yksin kiitettäisiin kaikesta?

Kristillinen kenttä tänään

Tänään Jumala etsii ihmistä, joka on kiinnostunut vain kirkastamaan elämällään Kristusta eikä omaa nimeään kristillisellä kentällä. Liian monta vuotta olemme juosseet pikku-kristuksien perässä, jotka lupaavat sadetta, vaikka sadetta ei ole koskaan tullut. He ovat profetoineet ja lupailleet suuria, mutta kristillinen kenttä on heidän jäljiltään kuin rikkirevitty ja tulella poltettu tanner. Ainut, joka on saanut kunnian, on tuo julistaja tai puhuja itse.

Nyt Jumala etsii yhtä miestä tai naista, joka on kiinnostunut ainoastaan siitä kunniasta, joka tulee Herralta. Sellaista Jumalan erikoiskoulussa kasvanutta ristin tien kulkijaa, jolle ihmisten sanomiset eivät enää merkitse yhtään mitään; eivät kehut eivätkä pahat puheet. Sellaista Jumalan ihmistä, joka on sydämestään kiinnostunut vain siitä, mitä mieltä Jumala on hänestä.

Ihmiskunnian katoavaisuus

Todellinen Jumalan pelko on sitä, että ainut mielipide ja kunnia, joka merkitsee meille jotain, on Jumalan mielipide ja kunnia. Todellisen Jumalanpelon sisäistäneinä kristittyinä emme katso koskaan ihmiseen, vaikka kyseessä olisi oma lapsemme tai aviopuolisomme. Jos meillä on aito ymmärrys ja halu olla sisällä Jumalan pyhissä suunnitelmissa, meidän on oltava täysin lahjomattomia tässä asiassa.

Kaikki ihmiskunnia palaa kerran. Kaikki hyvät puheet ja ylistykset koetellaan kerran tulessa. Ratkaisevaa on se, mitä Herra sanoo meidän vilpittömyydestämme ja puhdassydämisyydestämme. Kerran ikuisuudessa ei merkitse mitään, vaikka koko maailma olisi kehunut ja ylistänyt meitä, jos Jumala sanoo jotain meidän palvelutyötämme vastaan. Yksi hyvä sana Jumalalta meille on enemmän kuin koko maailman hurraahuudot ja kunnia.

Vakavaa Raamatun sanaa

Raamattu sanoo eräistä hengellisen työn tekijöistä seuraavaa:

Sillä he rakastivat ihmiskunniaa enemmän kuin Jumalan kunniaa. (Joh.12:43)

Ajattele Paavalia. Löytyi vain yksi mies, Timoteus, joka etsi vain Jumalan kunniaa eikä omaansa. Ajattele, alkuseurakunnan aikaa Paavalin lähellä oli vain yksi tällainen mies:

Sillä minulla ei ole ketään samanmielistä, joka vilpittömästi huolehtisi teidän tilastanne; sillä kaikki he etsivät omaansa eivätkä sitä, mikä Kristuksen Jeesuksen on. Mutta hänen koetellun mielensä te tunnette, että hän, niinkuin poika isäänsä, on minua palvellut evankeliumin työssä. (Fil.2:20-22)

Jeesus mitätöi sellaisen ihmisen uskon, joka pyrki etsimään ihmisten kunniaa:

Kuinka te voisitte uskoa, te, jotka otatte vastaan kunniaa toinen toiseltanne, ettekä etsi sitä kunniaa, mikä tulee häneltä, joka yksin on Jumala? (Joh.5:44)

Jeesus antoi ymmärtää, että Jumalan valtakunnan työhön kriteerinä on se, että kaikessa on kiinnostunut vain siitä, että on Herralleen mieliksi:

Joka omiaan puhuu, se pyytää omaa kunniaansa, mutta joka pyytää lähettäjänsä kunniaa, se on totinen, eikä hänessä ole vääryyttä. (Joh. 7:18)

Paavalille uskottiin suuria asioita, koska hän tahtoi olla Herralle mieliksi eikä etsinyt ihmisten kiitosta:

Jumala on katsonut meidän kelpaavan siihen, että meille uskottiin evankeliumi, niin me puhumme, emme, niinkuin tahtoisimme olla mieliksi ihmisille, vaan Jumalalle, joka koettelee meidän sydämemme. (1.Tess.2:4)

Missä hän on?

Niinpä niin. Me ihmettelemme herätyksen puuttumista. Meidän pitäisi pikemminkin surra ja ihmetellä yhden tällaisen miehen tai naisen puuttumista. Eikö Jumala löydä ketään edellämainitunlaista lahjomatonta vanhurskauden tammea, jota ihmiskunnia tavoittelu ja ylpys ei kaada nurin.

Siispä kysyn: löytyykö miestä tai naista, jota kiinnostaa vain se, että Jeesuksen nimi kirkastuu? Löytyykö kristittyä, joka kavahtaa ihmiskunniaa, näkee sen perkeleen liittolaisena ja suurempana syntinä kuin juoppouden? Löytääkö Jumala Suomen Siionista sellaista ihmistä, jonka sydän on koeteltu, vapaa ja puhdas kaikesta tarpeesta miellyttää puheillaan ihmisiä ja saada heiltä ihailua? Löytyykö sellaista koeteltua sydäntä, joka ylpistymättä kestäisi sen, että Jumala käyttää häntä voimallisesti?

Tyhjä muurinaukko

Taivas katsoi kerran alas maahan ja kysyi:

Minä etsin heidän joukostansa miestä, joka korjaisi muurin ja seisoisi muurinaukossa minun edessäni maan puolesta, etten minä sitä hävittäisi, mutta en löytänyt. (Hes. 22:30)

Eikö tämä vedä meitä polvilleen ja murra sydäntämme? Jumala etsimällä etsi tällaista miestä. Mutta Hän ei löytänyt. Ei ainoatakaan.

Löytääkö Jumala tuon miehen tai naisen tänään? Jos ei löydä, meillä on todella huonosti asiat.

6 kommenttia:

 1. Puhutteleva teksti. Uskon, että tämmöisiä miehiä ja naisia on valmistuspöydällä tulossa, joita Jeesus tulee käyttämään. Tiedän ihmisiä, jotka ovat sellaisissa koetuksen helteissä, että sen jälkeen heistä tulee juuri tällaisia astioita jaloa käyttöä varten. Astioita, jotka tuottavat tekijälleen kunniaa, eivätkä itselleen. Siunausta kirjoittajalle ja rohkeutta tuoda esille näitä totuuden tuulahduksia, joissa voi olla monelle totisen elämän alku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Teemu! Aina on rukouksena se, että yksin edes heräisi. SIunausta!

   Poista
 2. On kysyvä hyvä koskettaa oikeuden tajua. Heräämään ihmiskunnian edessä. Hyvä Timo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisusta Rami ja siunauksia palvelustyöhösi! Timo

   Poista
 3. Joh 5:21 ...Poika tekee eläviksi, ketkä hän tahtoo.
  - Vain herätetty voi muita herättää!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Herralle ja Kunnia vain sinulle !! Kiitos sinulle Herra tätä kirjoituksesta !!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.