tiistai 28. marraskuuta 2017

Ylpeyden henki

Kirjoitan sinulle rakas veljeni ja sisareni vakavasta eksytyksestä, joka niin helposti tempaa mukaansa raamatulliset uskovat.

Tulkoon mainituksi myös, että Jumala on voimakkaasti ottanut minut kiinni tästä eksytyksestä. Sain joitain aikoja sitten tehdä parannuksen kyseisestä synnistä.

Muutama kysymys aluksi
Onko sinusta hauskaa, kun harhaoppinen ihminen lankeaa? Olit oikeassa ja nyt on ansaittu oikeus nyökytellä päätä hurskaana kristittynä.
Koetko olevasi muita parempi, kun ymmärrät Raamattusi paremmin kuin äärikarismaattiset harhaoppiset? Ymmärrät, että Hengestä juopuminen ja menestysteologiset harhat ovat Raamatun vastaisia oppeja. Tästä syystä on mukavaa täydellisten seurassa märehtiä ja pyöritellä päätä, miten pielessä torontolaiset, betheliläiset ja hillsongilaiset ovat.
Viljeletkö jatkuvasti puolipilkallisia vitsejä eksytyksen vallassa olevista ihmisistä? On mukavaa nauraa niille, jotka Jumalan sana tuomitsee. On hauskaa, miten sokeita he ovat. Ja mitä sairaammin joku kieriskelee lavalla, sitä hauskempaa sinulla on, kun katselet Youtubesta eksytettyjen ihmisten hörhöilyä. Tunnetko sielua hyväilevää tyytyväisyyttä, kun saat veljien ja sisarten kanssa naureskella tälle kaikelle, kun itse olet aidosti oikeassa?
Salli minun tuoda muutama ajatus sinulle, jonka uskon Pyhän Hengen laskeneen sydämelleni.
Jeesus ja eksyneet
Silloin, kun sinä vaelsit eksyneenä lampaana maailman teillä, nauroiko Jeesus sinulle? Oliko Jeesus onnellinen, kun olit harhassa ja eksyneenä? Silloin, kun käsitit jonkin asian Raamatusta väärin, pilkkasiko Jumala taivaassa sinua silloin? Oliko Jumalan Hengen mielestä hauskaa, kun lankesit julkisesti tai salaa? Keksivätkö enkelit taivaassa vitsejä sinusta ja ystävistäsi, kun joudutte hengelliseen kriisiin? Ei. Mutta teetkö sinä silti näin? Sinulla on silloin suuremmat valtuudet ja oikeudet kuin Jumalalla itsellään. Enkeli Miikael ei herjannut edes perkelettä, vaikka olisi ollut ehkä syytäkin.
Jeesus ei pilkkaa, naura tai nyökyttele tyytyväisenä päätä katsellessaan eksyksissä olevia ihmisiä. Jeesus itkee heitä. Hän säälii heitä. Hän rakastaa heitä. Ymmärrätkö, kuinka kaukana on pilkkaavan ja ylevästi naureskelevan kristityn ylpeä sydän Jeesuksen sydämestä? Se on lähempänä Saatanan mielenlaatua. Saatana on tyytyväinen ja nauraa, kun ihminen eksyy.

Kristitty, joka pilkkaa, vitsailee tai salaa iloitsee harhaan joutuneiden ihmisten kustannuksella, korottaa itsensä Jumalaa korkeammalle. Hän ottaa lihan käsivarrella itselleen oikeuden, jota Jumalakaan ei ota itselleen. Hän ottaa oikeudekseen lyödä ja turmella Jumalan kuvaksi luotua ihmistä. Hän lukeutuu siihen palvelijaan, jota Jeesus kutsuu pahaksi, koska hän rupeaa lyömään kanssapalvelijoitaan. (Matt.24:49) Ja jos nämä ihmiset eivät tee parannusta, Jeesus määrää heille saman hirvittävän osan kuin tekopyhille ja ulkokullatuille. (Matt.24:50-)
Ylpeyden hirvittävä synti
Sisällämme oleva ylpeys paljastuu aina jollain tavalla. Yksi näkyvä tapa on toisten pilkkaaminen joko suoraan tai epäsuorasti. Pilkkaaja nostaa aina itsensä pilkatun yläpuolelle. Hänellä on ylevyyden tunne jostain asiasta. Kun oikeaoppinen kristitty toimii tällä tavalla, hän lankeaa suurimpaan syntiin, mitä Raamattu tuntee. Tuo synti, ylpeys, koitui aikanaan Luciferin lankeemukseksi. Se on äärimmäisen kadottava synti. Se johtaa ihmisen pimeyteen ja helvettiin ellei ihminen tee rehellistä parannusta siitä. Se kadotti aikanaan kauniin Luciferin ja se kadottaa myös oikeassa olevan kristityn ellei hän murru tuon synnin edessä ja tee parannusta.
Tutkikaa itseänne
Tarkkaa hyvä oikeaoppinen lukijani nyt elämääsi. Onko sinulla salaa hyvä mieli siitä, kun kyseenalainen uuskarismaattinen julistaja paljastui homoseksuaaliseksi ja lankesi? Tunsitko suurta mielihyvää siitä ja nyökyttelit päätäsi? Onko sinusta kiva heittää vitsiä torontolaisuudesta, naurukohtauksista ja Amerikkalaisista äärikarismaattisista puhujista? Jos näin on, sinä olet Raamatun mukaan pilkkaaja, ja pilkkaajat eivät peri Jumalan valtakuntaa. (1.Kor.6:9-10) Olet äärettömän kaukana siitä mielenlaadusta, mikä Jeesuksella on. Jeesus itkee näiden henkilöiden puolesta, joita sinä pilkkaat, ja joiden yläpuolelle itsesi nostat. 
Ehkä ajattelet, että olet oikeassa ja he väärässä. Mahdollisesti olet siinä oikeassa, mutta te kummatkin olette yhtä eksyksissä kahdessa eri äärilaidassa. Sinä olet ylpistynyt Luciferin tavoin ja lähimmäisesi on harhaoppien eksyttämä. Te kummatkin tarvitsette Jeesusta ja uudistumista.
Ylpeyden henki opetuslapsissa
Tuo henki ilmaisi kerran itsensä Ukkosenjylinänä pojissa, Jaakobissa ja Johanneksessa, kun he olivat valmiita tuhoamaan tulella syntisen ja harhaoppisen Samarian kylän. Katso, miten Jeesus heitä nuhtelee tässä tilanteessa: ”TE ETTE TIEDÄ, MINKÄ HENGEN OMIA TE OLETTE!” (Luuk. 9:55)  Järkyttävä vastaus Mestarilta oikeaoppisille Jeesuksen seuraajille, jotka lankesivat ylpeyteen nostaen itsensä tuon Samarian kylän yläpuolelle. 
Riitaisuuden tuli
Tarkkaa vielä hyvä lukijani itsessäsi erästä asiaa, jos sen kestät. Millainen tuli sinulla palaa sydämessäsi? Hengen tuli vai riivaajien viisauden tuli. Usko pois, että monet sekoittavat nämä tulet toisiinsa niin helposti, vaikka toinen on peräisin helvetistä ja toinen taivaasta. Ehkä kutsut sydämesi paloa raamatullisuudeksi ja rakkaudeksi Sanaa kohtaan. Mutta oletko varma, että se on sitä? Katseleppa hetken peittämättömin kasvoin Sanan peilin edessä itseäsi:
Mutta jos teillä on katkera kiivaus ja riitaisuus sydämessänne, niin älkää kerskatko älkääkä valhetelko totuutta vastaan. Tämä ei ole se viisaus, joka ylhäältä tulee, vaan se on maallista, sielullista, riivaajien viisautta. Sillä missä kiivaus ja riitaisuus on, siellä on epäjärjestys ja kaikkinainen paha meno (Jaak. 3:14-16)
Niinpä niin. Jos sydämessämme on katkera kiivaus ja riitaisuus, sydämemme on maallisuuden, sielullisuuden ja riivajien viisauden vallassa. Sinun mielestäsi ehkä harhassa olevat uskovat ovat riivajien oppien, sielullisuuden ja maallisuuden vallassa. Ehkäpä ovatkin, mutta ylpeänä ja kiivaana pilkkaaajana olet yhtälailla sinäkin.
En syytä ketään. En osoittele sormellani ketään. Tahdoin jakaa kanssasi asian, jonka koin Jumalan laskeneen sydämelleni, ja jostä Hän otti minut kiinni. Koettele sinä Herrasi edessä kaikki ja pidä se, mikä on hyvää. Muista, että Jumala ei katso henkilöön edes sinun kohdallasi. Et voi ylpeänä naureskelijana kätkeytyä oikeaoppisuutesi ja näennäisen raamatullisuutesi taakse. 

Jos on aihetta parannukseen, tehkäämme parannus pian, koska kyseessä on äärimmäisen vaarallinen ja kadottava synti. Haureus ja juoppous näkyvät ulospäin, eivätkä ne pukeudu kristillisyyden vaatteisiin. Ylpeys sensijaan verhoutuu mitä kauniimpiin vaatteisiin oikeassa olevien uskovien sydämissä. Siksi se on vaarallinen kuin syöpä, jos sitä ei käsiteellä juuria myöten Jeesuksen veren alla.

5 kommenttia:

 1. Piti taas katsoa omaan sisimpäänsä. Havahduttava kirjoitus.

  VastaaPoista
 2. Amen. Olen ollut murheellinen, koska olen nähnyt, hengellisten ylpeiden ja Jumalasta seuraavaksi nousseiden nautintoa sosiaalisessa mediassa, langenneiden Jumalan palvelijoiden, kuten esim. Patrick Tiainen ymt. kaatumisesta. " Joka luulee seisovansa, katsokoon ettei lankea, on vakava varoitus Raamatun Sanassa. Jokasella uudestisyntyneellä on vaara langeta, emme ole suojattuja, synti vaanii meitä kuin kiljuva jalopeura, kenet saisi niellä. Meidän jotka olemme vielä oikealla paikalla kristittyinä, meidän tulee, rukousin kantaa näitä eksyneitä ja langenneita, jospa Herra vielä antaisi heille armon parannukseen. Elämme armonajassa jokainen, Herra voi uudistaa ja avata silmät näkemään, jos olemme menneet harhaan. Naurun ja pilkan aihetta ei ole. Lyömmekö silloin kuin pitäisi auttaa ja nähdä lähimmäiset Jeesuksen silmin? Lihallisuus ja kaikessa oikeassa oleminen, eivät ole Pyhän hengen tuotteita. Jokainen olemme vielä matkalla ja monella tavoin vajavaisia. Olemme keskenkasvuisia, jotka tulemme täydelliseksi vasta iankaikkisuudessa. Apostoli Paavali ei voinut kerskata omasta elämästään, vaikka hänellä olisi ollut aihettakin. Miten me voimme nousta barrikaareille ja pullistella omalla hengellisyydellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on eksyneitä ja joskus poikennut omille teilleen. Jos me olemme tuleet löydetyksi niin.mikä oikeus meillä on naureskella susien kynsissä oleville lammasparoille, joita Jeesus kokoajan etsii.

   Poista
 3. Hei Timo,
  Olet kirjoituksellasi tavoittanut jotain hyvin oleellista. Itse asiassa meitä ei ensisijaisesti ole kutsuttu tuomitsemaan vaan rakastamaan lähimmäistämme niin kuin itseämme. Emme tietenkään saa hyväksyä syntiä, eikä harhaoppia mutta ihmisiä meidän tulee rakastaa niin kuin Kristuskin rakasti seurakuntaa. Rauhan terv. Reijo

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.