perjantai 22. joulukuuta 2017

Uskonnollisesti epäkorrekti joulutervehdys

Jouluevankeliumi

Taas on tullut aika hiljentyä jouluevankeliumin ääreen. Tuo evankeliumi sopii kaikille. Se sopii penseille ja synnissä eläville. Se sopii rikkaille ja köyhille. Sen äärelle tullaan muuttumattomina ja sen ääreltä lähdetään muuttumattomina. Se ei loukkaa ketään. Se tuomitse ketään, eikä varsinkaan vihlaise kenekään sydäntä. Se ei järkytä kenenkään huoletonta matkaa synnin suurella valtatiellä kohti helvetin liekkejä. Se on sanoma pienestä lapsesta ja vanhemmista ihanan tähtitaivaan ja enkelten laulun alla.

Raamatun evankeliumi

Kysyn tänä jouluna: miten Jeesuksen evankeliumi eroaa jouluevankeliumista?

Kun Joulun Sankari alkoi julistaa Jumalan valtakunnan evankeliumia ensimmäistä kertaa, Hän sanoi "Tehkää parannus!"

Kun Hän lähetti opetuslapset maailmalle, Hän käski julistaa parannusta syntien anteeksisaamiseksi.

Kun apostolit vastasivat pelastusta etsivien ihmisten kysymyksiin, he sanoivat "tehkää parannus, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois."

Kun Raamattu mainitsee viimeisen kerran seurakunta-sanan, Jeesus sanoo sille sille viimeisiksi terveisiksi viestin: "ahkeroitse ja tee siis parannus".

Vihainen Jeesus

Kun Jeesus tulee toisen kerran, synneissään elävät uskonnolliset ihmiset etsivät kuolemaa, mutta se pakenee heitä. He pyytävät vuoria heittäytymään heidän päälle ja kätkemään heidät Karitsan vihalta. He eivät olleet tehneet parannusta. Karitsa, jonka synttäreitä he monet kerrat viettivät, on nyt aidosti vihainen eikä Hänen vihansa heitä kohtaan enää koskaan sammu.

Kerran miljoonat joulua viettäneet ihmiset tulevan Joulun Sankarin eteen. Tuon Sankarin, jonka pyhyyden edestä taivas ja maakin kerran pakenee. Joulun Sankari tulee heittämään laittomuudentekijät ja vääryydentekijät helvetin liekkeihin Perkeleen kanssa ikuisiksi ajoiksi. Miksi? Koska he eivät koskaan tehneet rehellistä parannusta ja hylänneet syntejään.

Hänestä Jumalan sana todistaa: "joka ei ole kuuliainen Pojalle, ei ole elämää näkevä vaan Jumala viha on lepäävä hänen yllään." (Joh. 3:36)

Joulun petos

Meidän joululaulumme ja seimenlapsi-leikkiimme ovat mitä suurinta Jumalan pilkkaamista, jos me elämme tänä jouluna tämän maailman menon mukaan ja annamme synnin hallita sydäntämme.

Jumala lähetti Poikansa kuolemaan ristille meidän tähtemme "ettemme eläisi itselleen vaan Hänelle, joka on kuollut puolestamme" (2.Kor.17-21). Hän kärsi kaikista suurimman rangaistuksen meidän edestämme, että me pääsisimme Jumalan yhteyteen. Joulun Sankarin uhri ristillä riittää kaikkien syntiemme edestä. Se on täydellinen eikä siihen saa mitään lisätä. Jos me siis elämme itsellemme ja vietämme silti joulua, häpäisemme tätä suurta Jumalan lahjaa tänä jouluna.

Katsokaamme tänä jouluna peiliin

Tarkatkaamme elämäämme. Elämmekö itsellemme ja tälle maailmalle? Jos näin teemme, poljemme pyhän Jumalan Pojan kallisarvoisen veren jalkoihimme kaikesta sielullisesta ulkokultaisesta jouluhössötyksestä huolimatta. Hän kuoli sitä varten, että eläisimme Hänelle ja olisimme Hänen omiaan loppuun asti.

Siksi sanon sinulle, jos tänään elät synneissäsi ja itsellesi; älä vietä tätä suurta juhlaa ennen kuin olet selvittänyt välisi Jeesuksen kanssa. Juhlimalla syntiesi kanssa tätä suurta ja kallista juhlaa häpäiset sen. Älä tee sitä syntiä Jeesusta kohtaan, että juhlit tätä juhlaa synti sydämessäsi, ja sanot kunnioittavasi Häntä tänään. Se loukkaa Häntä. Hän tuli, että "hän vapahtaisi kansansa sen synneistä". Ei siksi, että kansa eläisi sydän täynnä syntiä, mutta huulillaan kunnioittaisi häntä.

Mitä sinun tulisi siis tehdä?

Tee siis parannus, että sinun syntisi pyyhitäisiin pois. (Apt.3:19) Miksi juhlisit sellaista henkilöä, jonka viha on ylläsi, koska et ole kuuliainen Hänelle? Miksi juhlisit Häntä, joka tuomitsee sinut helvettiin syntiesi vuoksi, ellet tee parannusta? Hänen verensä puhdistaa sinut tänään kaikesta synnistä, jos käännyt ja teet parannuksen. Silloin saat oikeuden juhlia tätä suurta juhlaa.

1 kommentti:

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.