torstai 4. tammikuuta 2018

Asuza-kadun profetia vuodelta 1906


Löysin vanhan rikkinäisen Uuden Testamenttini kannesta mielenkiintoisen lehtileikkeen. Kyseessä on pieni kirjoitus Ristin Voitto- lehdessä vuodelta 1995.
 
Kirjoituksen viimeisessä kappaleessa on Azuza-kadulla vuonna 1906 tullut profetia, joka on tarkoitettu "viimeisille päiville". Profetiassa ilmoitetaan, mitä helluntailiikkeessä tapahtuu viimeisinä päivinä.
 
Koettele itse oliko profetia oikeassa.

3 kommenttia:

 1. Eipä ole tullut seurattua,enkä ole nähnyt tai kuullut että olis korotettu enempi ylistystä ja hengen lahjoja, näyttäis kuin tuo prpfetia tarkoittaisi eri seuroja, niitä jotka lähtee srk.sta, ja perustavat oman srk.n, mutta muutosta on tietysti tapahtunut,en tiedä hyväänkö vai huonoon suuntaan, itse kaipaisin vanhanajan herätys kokouksia kitara kuoroineen, todistus kokouksi, niin että olisi vapaus, enempi rukouskokuksia, enempi evankeliumia kaduille ja aitovierille, sana sanoo että pakota heitä tulemaan, pakota sana ehkä tarkoittaa jotain muuta.Ehkä tuo vapaus on mennyt siinä kun seurakunnat on rekisteröityneet.tosiasiassa joku mielellään profetoi vaikka ei olisi profetian armolahjaa, vähän niinkuin ennustuksetkin, jotka eivät toteutuneetkaan.

  VastaaPoista
 2. Näin on tapahtunut, kuin profetiassa on edeltä sanottu. Voima on poissa ja ylistys joka on vain sanojen kokemista, ei ylistys tule sydämestä.
  Jumalan pyhyys ja pelko ovat kadonneet. Veren Evankeliumia enää saarnataan. Joidenkin" kiertävien" evankelisten sanomassa on vielä vanhanaikaista, heitä on vähän. Kaikkea kontrolloidaan,kuin kirkossa. Pyhän Hengen vapaus on poissa. Mistä löytää vielä Sanan ruokaa, joka ruokkii nälkäisiä sieluja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oneway-mission on raitis, palava ja Sanaan perustuva raikas järjestö.

   Samoin monet baptistiseurakunnat kuten Lohjalla, Karkkilassa, Lahdessa, Kokkolassa ja Turussa julistavat vielä raitista Sanaa.

   Satunnaisxet helluntaiseurakunnat ovat vielä tuoreesti pelissä mukana kuten Auran helluntaiseurakunta. Varmaan on muitakin.

   Vähenemään päin. :(

   Poista

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.