Tuesday, February 12, 2019

Huolettomat

Jeesus sanoo: "Älkää siis murehtiko.." (Matt. 6:31)

Edelleen Pyhä Henki jatkaa Raamatun lehdillä: "Älkää mistään murehtiko..." (Fil. 4:6) ja "heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen." (1.Piet. 5:7)

Jumalallinen arvovalta

Nämä sanat eivät ole jokin katteeton lohdun sana taakkojensa alle uupuvalle ihmiselle. Ne eivät ole jokin säälivä ystävän osaaottava taputus olkapäälle, kun ihmisen elämän yllä on murheen mustat pilvet.

Nämä sanat tulevat Majesteetin valtaistuimelta. Sellaiselta Majesteetilta, jolla on kaikki valta. Niissä sanoissa on Kaikkivaltiaan Jumalan arvovalta. Kaikkivaltias ja Kaikkitietävä Majesteetti, Jumala, ilmoittaa omalle lapselleen, että missään tilanteessa ihmisen ei tule murehtia, koska kaikki on hallinnassa. Noissa sanoissa pienelle ihmiselle ilmoitetaan, että kyse ei ole ihmisen murheesta vaan Jumalan asiasta. Jumala kehottaa uudestisyntynyttä Jumalan lasta unohtamaan kaiken, mikä painaa mieltä, koska tilanne on aina Jumalan hallinnassa. Siis aina. Ei vain silloin, kun meistä tuntuu siltä, vaan joka hetki.

Jumalan Henki on ilmoittanut Raamatussa yleislaatuisena pätevänä ilmoituksena kaikille Jumalan lapsille kaikkina eri aikakausina, että olipa huolenaihe mikä tahansa, se on turha. Jos tämän ilmoituksen antaisi kuka muu tahansa kuin Kaikkivaltias Jumala, sillä lupauksella ei olisi katetta. Kukaan muu ei voi antaa uskottavasti sellaista lupausta kuin Jumala. Mutta nyt, kun lupauksen takana seisoo Jumala kaikella arvovallallaan, pieni ihminen voi täydellisesti päästää irti kaikista murheistaan ja luottaa, että Isä hoitaa kaiken. Niin, Hän todellakin hoitaa, koska on luvannut niin. On käsittämättömän turvallista kuulla Jumalalta sanat: "Älä mistään murehdi!" Se tarkoittaa sitä, että kaikki on aina hyvin. Meidän on uskottava se. Se on Jumalan sanaa. Vai valehteleeko Jumala ilmoittaessaan, että mitään syytä murheeseen ei koskaan ole? Perkele ja meidän luonnollinen ihmisemme on aina kasaamassa murheita elämämme ja mielemme ylle. Mutta kumpaa uskomme: Jumalaa vai perkelettä?

Jumala on puolellasi

"Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan?", kysyy Pyhä Henki Raamatun lehdillä. Jumala on sen ihmisen puolella, joka on Hänen omansa. Jokainen ahdistus ja vastustus Jumalan lapsen elämässä kohdistuu ensisijaisesti Jumalaan eikä meihin. Jeesus on verellään ostanut meidät omikseen. On kyse siitä, että me emme ole itsemme omat vaan Hänen omaisuuttaan. Meidät on hyvin kalliisti ostettu. Jumala osti meidät omikseen oman Poikansa veren ja kuoleman kautta. Hän ei säästänyt edes omaa Poikaansa, kun Hän halusi sinut ja minut omakseen. Hän antoi kaiken, mitä rakasti ja maksoi hinnan. Jumala on siis meidän puolellamme, jos olemme syntyneet Jumalan lapseksi.

Kerro siis yksikin instanssi Taivaassa tai maan päällä, joka voisi olla Jumalan lasta vastaan. Kerro yksikin murhe, jota mahdollisesti kannattaisi kantaa mielessä. Eikö murehtiminen ole typerää, jos Jumala on meidän puolellamme? Ja Hän ei ainoastaan ole puolellamme vaan me olemme Hänen kallein omaisuutensa. Olemme Hänelle yhtä arvokkaita kuin Jeesus. Eikö niin voi sanoa, jos Hän antoi Jeesuksen saadakseen meidät?

Katso aina Häneen

Murehtiminen on siis maailman absurdein asia, jos Jumala on puolellamme. Olosuhteilla ei ole mitään merkitystä, koska Jumalan todellisuus on se oikea todellisuus, jonka mukaan meidän on ojentauduttava. Mooses kesti, koska "hän ikään kuin näki sen, mikä on näkymätön". Daavid näki aina Herran hänen edessään, ja siksi hän ei horjunut. Ja nyt Raamattu kehottaa Heprealaiskirjeessä luomaan katseemme "uskon alkajaan ja täyttäjään, Jeesukseen". Katso siis Häneen Sanan lupausten kautta aina. Opettele elämään Hänen todellisuudessaan, jossa ei ole vaihteen varjoa. Se on sinun oikea todellisuutesi, jolla on merkitystä. Näkyvä on vain ajallista sumua, joka pian katoaa, mutta näkymättömät ovat iankaikkisia. Oikea usko näkee näkymättömät ja elää Sanan lupausten kautta niissä eikä anna näkyväisen horjuttaa sisäistä maailmaa.

Jos ojentaudumme näkyväisen mukaan, me emme ole uskon ihmisiä ja uuvumme taakkojemme alle. Jos sen sijaan käytämme sitä uskoa, jonka Jumala on meille lahjoittanut, katsomme alati näkymättömiä ja elämme niissä. Silloin olemme uskon ihmisiä, jota ei mikään horjuta. Näin toimivat kaikki Raamatun uskon sankarit. Jokainen eli katsellen Herraa. Jokainen eli uskon varassa, ja niin heistä kasvoi uskon sankareita, joiden kautta Jumalan kirkkaus ilmestyi sen aikaisen maailman keskellä yliluonnollisella tavalla.

Siksi Pyhä Henki ilmoittaa Raamatussa: "usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy." (Hepr. 11:1) Ala sinäkin tänään ojentautua ja elämään elämääsi sen mukaan, mitä Raamattu sinulle ilmoittaa. Usko ja elä sen mukaan, kuka Jumala on ja mitä Hän sinulle ilmoittaa. Silloin elämäsi on paljon helpompaa ja kevyempää. Silloin Pyhä Henki pääsee virtaamaan elämässäsi vuolaammin.

Jeesus sanoo: "Joka uskoon Minuun, niin kuin Raamatussa sanotaan, hänen sisimmästään juoksevat elävän veden virrat." (Joh. 7:38 RK) Voimme uskoa Jeesukseen niin kuin olosuhteet sanelevat tai sitten voimme uskoa Jeesukseen niin kuin Raamatussa sanotaan. Jos uskomme todeksi ja ojentaudumme sen mukaan kuin Raamattu Jeesuksesta sanoo, meidän elämämme on täynnä elävän veden virtaa.

Todellista uskoa on se, että katsomme kaikessa ja kaikissa olosuhteissa Jeesukseen. Hän on meidän elämämme. Hän on meidän todellisuutemme. Hänessä meillä ei ole murheita eikä pettymyksiä. Kun jokin murhe alkaa painamaan sinua, heitä se Jeesuksen päälle ja kiitä, että se on Hänen ongelmansa. Sen jälkeen sitä ei tarvitse enää miettiä. Lasten ei tule perheessä murehtia aikuisten asioista. Vielä vähemmän Jumalan lapsen tulee murehtia yhtään mistään. Murhe on epäuskon hedelmä. Se on seurausta siitä ettemme usko Jeesukseen ja Hänen voimaansa niin kuin pitäisi. Jos uskoisimme Jeesukseen niin kuin Raamattu sanoo, emme koskaan murehtisi mistään asiasta.

Jumalan mielen mukainen murhe

On vain yksi murhe, joka on Jumalan mielen mukaista.

Raamattu sanoo: Sillä Jumalan mielen mukainen murhe saa aikaan parannuksen, joka koituu pelastukseksi ja jota ei kukaan kadu; mutta maailman murhe tuottaa kuoleman. (2. Kor: 7:10) Jos elät synnissä, sinulla suuri syy murheeseen. Jumala ei ole sinun puolellasi silloin. Jumala on valkeus ja Hänessä ei ole pimeyttä. Jos sanomme, että meillä on yhteys Häneen vaeltaessamme pimeydessä, valehtelemme. Näin todistaa meille 1. Johenneksen kirjeen 1. luku. On hirvittävä tila olla synnin orja. Iankaikkisuuden kannalta ei ole mitään vaarallisempaa kuin elää synnissä ja palvella sitä. Silloin ihminen on Jumalan vihollinen. Niin Jumala Jaakobin ja Johanneksen kautta meille Raamatussa vakuuttaa. Siksi tee tänään parannus ja anna elämäsi Jeesukselle, jos elät synnissä. Silloin Jeesuksen veri puhdistaa sinut kaikesta synnistä eikä sinun tarvitse enää koskaan murehtia mistään asiasta. Se on Jumalan lahja sinulle, että saisit elää vapaana ja ilolla palvella Herraa.

No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.