Sunday, April 25, 2021

Yksi ainoa

mutta tarpeellisia on vähän, tahi yksi ainoa. Maria on valinnut hyvän osan, jota ei häneltä oteta pois. (Luuk. 10:42)

Marian sydän paloi päästä Jeesuksen läheisyyteen. Hän janosi kuulla Jeesuksen sanoja. Hän ei tavoitellut näkyvää paikkaa ihmisten silmissä, hän tahtoi päästä lähemmäs Jeesusta. 

Hän ei ensisijaisesti kaivannut toimintaa ja palvelemista, toisin kuin hänen sisarensa, hänen sielunsa sai tyydytyksen vain Jeesuksen sanojen kuuntelemisesta ja Hänen persoonansa läsnäolosta.

Jeesus sanoi, että yksi ainoa on tarpeen meidän elämässämme, ja se on Marian osa. Itse asiassa meille toimintaa kaipaaville on jopa tyrmistyttävää uskoa sitä, että Jeesuksen silmissä on vain yksi ainoa tärkeä asia: omistaa sydämen kaipuu olla Hänen edessään ja kuunnella Häntä. Ei mitään muuta. Vain se. Siitä kumpaa kaikki muu. Meidän ei tarvitse kuin olla lähellä Häntä. Ja Hän vaikuttaa kaiken muun.

Me kaipaamme toimintaa ja äksöniä, mutta Jeesus kaipaa meitä. Jeesus itse asiassa ei näytä olevan kiinnostunut kovinkaan paljoa Martan palvelusta ja touhuilusta. Näyttää, jopa siltä, että Jeesus lievästi moittii Marttaa, jolle touhuilu merkitsi käytännössä enemmän kuin vieressä oleva Mestari. 

Jeesus etsii ja kaipaa löytää "Maria-sieluja", joille ei riitä mikään muu kuin Mestarin läheisyys ja Hänen Elävät Sanansa. Hän on siinä aivan lähellä. Ihan vieressä. Hän odottaa, että voisi puhua Elämän Sanoja ja antaa meidän tuntea Hänet syvemmin kuin koskaan ennen.

No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.