Monday, December 27, 2021

Siionin hyväksytyin synti

Sillä he ovat jumalattomia, niin profeetta kuin pappikin; omasta huoneestanikin minä olen tavannut heidän pahuutensa, sanoo Herra.

Mutta Jerusalemin profeetoissa minä olen nähnyt kauhistuksia: aviorikosta ja valheessa vaeltamista; he vahvistavat pahantekijäin käsiä, niin ettei kukaan käänny pois pahuudestansa. He ovat minun edessäni kaikki kuin Sodoma, ja kaupungin asukkaat kuin Gomorra. (Jer. 23:11,14)

Aviorikos ja huoruus. Vapaiden suuntien hyväksytyin synti. Kokosin pintaraapaisun tästä "kauniiden ja rohkeiden" teatterista, jota herätyskristillisyydeksi kutsutaan. Mainittakoon, että en tässä tekstissä käy avioeroon liittyviä Sanan antamia myönnytys-kohtia läpi. Niistä voit lukea Raamatusta Matt. 5. ja 19. luvut sekä 1Kor. 7. luku. Lisäksi minulla ei ole mahdollisuutta tarkistaa jokaisen eron kaikkia taustatietoja. Liian moni avioero ja uudelleen naimisiinmeno kuitenkin tapahtuu sellaisin perustein, joihin Raamattu ei anna lupaa. Sellaisiin tapauksiin otan kantaa tässä tekstissä.

Tapauksia

Helluntaipastori erosi vaimostaan ja otti toisen helluntaipastorin ex-vaimon.

Vapaakirkon vanhimmistoveli otti uskovan miehen uskovan vaimon. Sitten hylkäsi oman uskovan vaimon. Nyt hän on uuden vaimonsa kanssa helluntaiseurakunnan pastorina.

Evankelista erosi vaimostaan ja otti vanhimmistoveljen vaimon.

Laulaja-evankelista erosi ja otti uuden vaimon.

Eturivin raamatunopettaja erosi vaimostaan ja otti uuden vaimon. Samaan aikaa hän kirjoitti blogissaan, miten hän tietää rikkovansa Jumalan sanaa vastaan mutta silti tekee niin. Hän turvaa armoon 

Innokas uusi sananjulistaja meni eronneen naisen kanssa naimisiin. Hän sai Raamatusta sanojensa mukaan ymmärryksen, että voi tehdä niin, koska Jeesus on Sanojansa suurempi.

Kiertävä sananjulistaja jätti perheensä ja otti uuden puolison, jonka kanssa opettaa nyt Raamattua ihmisille.

Kristillisen tv-kanavan perustajat erosivat tahoillaan puolisoistaan ja menivät yhteen. Nyt he johtavat yhdessä kristillistä tv-kanavaa.

Päätelmä

En keksi muuta syytä tähän kaikkeen kuin sen, että meillä on olemassa valheellinen armo, joka sallii tämän kaiken.

Pastorit antavat omalla esimerkillään luvan vaimonvaihdolle, koska meillä on armo. Nyt lampaat seuraavat johtajiaan, ja eroavat pienestäkin ristiriidasta. Aina löytyy parempi, kauniimpi, nuorempi ja "hengellisempi" puoliso, kun vanhan kanssa nousee tie pystyyn. Ja tämä kaikki tapahtuu lasten ja uskovien maineen kustannuksella tietenkin.

Eniten minua ihmetyttää se, että miten he uskaltavat. Eivätkö he ole lukeneet seuraavia kohtia:

Avioliitto pidettäköön kunniassa kaikkien kesken, ja aviovuode saastuttamatonna; sillä haureelliset ja avionrikkojat Jumala tuomitsee. (Hepr. 13:4)

Joka hylkää vaimonsa ja nai toisen, se tekee huorin häntä vastaan. Ja jos vaimo hylkää miehensä ja menee naimisiin toisen kanssa, niin hän tekee huorin. (Mar. 10:11-12)

Jokainen, joka hylkää vaimonsa ja nai toisen, tekee huorin; ja joka nai miehensä hylkäämän, tekee huorin. (Luuk. 16:18)

Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema. (Ilm. 21:8)

Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät.. (Ilm. 22:15)

Avionrikkojat ja huorintekijät eivät siis pääse taivaaseen. Ja nämä eivät edes osoita katumusta. Eivät tee parannusta julkisesti. Ainakaan harvoin sellaiseen törmää. Nyt päinvastoin veljet ympärillä osoittavat hiljaisuudella hyväksyntää heitä kohtaan. Ja selityksenä on aina "onhan muitakin syntejä" tai "Jeesus puhuu enemmän rahanhimosta". Ja niillä kuitataan sellainen synti kuin aviorikos ja huorintekeminen.

Kyllä Frank Mangskin ajautui avioeroon mutta hän pysyi naimattomana Raamatun ohjeen mukaisesti  ja säilytti arvovaltansa.

David Wilkerson kävi läpi avio-helvetin mutta sai asiansa Gwenin kanssa kuntoon.

Kathryn Kuhlman teki aviorikoksen mutta luopui siitä ja eli lopun elämänsä yksin. Ja hän sai voitelussa takaisin.

Minulla ei ole muuta ratkaisua kuin parannus. Syvä katumus ja parannusta seuraavat parannuksen hedelmät, joista Johannes Kastaja ja Paavali puhuivat. Se on tie muutokseen. Mutta meillä on armo. Se valheellinen armo, joka ei vaadi parannusta eikä parannuksen soveliaita tekoja. Ja siksi ihmiset pysyvät synneistään.

En ole tuomari. Enkä tuomitse ketään. Mutta minä pelkään heidän puolestaan. Ja minua karmii se esimerkki, jota he näyttävät lampailleen. Meillä on pian Siion, jossa suuri osa on eronneita avionrikkojia, jos kukaan ei puutu Raamatun arvovallalla tähän syntiin.

Johannes Kastaja menetti päänsä, kun hän sanoi kuninkaalle "Sinulla ei ole lupa pitää veljesi vaimoa!" Mitä hän sanoisi tänään Suomen Siionille?

1 comment:

  1. Armosta vaikea sanoa .. Raamatun ulkopuoliset lähteet sanoo apostoli Andreaksesta, Johannes Kastajan opetuslapsi, Jeesuksen opetuslapsi,apostoli, Pietarin veli että Hän rukoili ja paastosi viisi päivää vanhemman miehen puolesta joka oli viettänyt elostelevaa elämää että mies saisi armon Herran edessä , en tiedä totta vai ei mutta tiettyä vakavuutta ja totista parannusta kannatta tehdä haureuden syntien suhteen joista myös apostoli Paavali varoitti. En tiedä onko liian tuomitsevaa sanoa että uudelleen avioituvat eivät voisi enään toimia missään seurakunnan tehtävissä, saatikka evankelistana, pastorina tai vanhemmistossa. Itse näen että uudelleen avioutuneet ovat aseettomia Herran työssä. Jos joku haluaa tietää miten apostoli Andreas kuoli jonka kautta perimätiedon mukaan tapahtui monia ihmeitä. Apostoli Andreas laitettiin marttyyrikuolemaan ristille ilman nauoloja kaiketi vinoon asentoon jotta koirat söisivät hänet elävältä, koirat eivät kaiketi syöneet häntä ja hän saarnasi vielä ristiltäkin ja parin päivän päästä hän kuoli. Ja hänen veljensä apostoli Pietari ristiinnaulittiin pääalaspäin Roomassa..Tällaisia oli eräiden seurakunnan pylväinen kohtalo, jotka laskivat apostolisen perustuksen

    ReplyDelete

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.