Thursday, December 30, 2021

Aikamme suurin ongelma

sillä meidän Jumalamme on kuluttavainen tuli (Hepr. 12:29)

katso, minä teen sanani sinun suussasi tuleksi ja tämän kansan polttopuiksi, ja se kuluttaa heidät (Jer. 5:14)

hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella (Matt. 3:11)

Ajattele mitä tuo tarkoittaa. Jumala on läpi Raamatun ollut kuluttava tuli. Pyhä tuli, jonka edessä ei kestä mikään epäpyhä tai saastainen.

Saarnaaja tarvitsee tätä kipeästi. Sellaista pyhää tulta, jonka seurauksena julistus käy kuulijoiden epäpyhään elämään kiinni ja polttaa sitä. Sellainen tuli, joka polttaa penseiden kuulijoiden sielua ja elämää. Sellainen tuli, jonka ruuaksi joutuvat kaikki kuulijoiden synnit, pinnallisuudet ja maailmallisuudet. 

Tuleton saarnaaja on aikamme suurin ongelma. Ei syntinen kuulijakunta. Tuleton saarnaaja ei koskaan voi paljastaa yleisön syntiä. Hän ei voi johtaa sisälle pelastukseen. Hän on herätyskellon sijaan kehtolaulu, joka nukuttaa kuulijat väärään rauhaan.

Mutta kun saarnaaja saa Jumalalta tulikasteen niin saarnaaja itse huutaa ensin "Minä hukun! Minulla on saastaiset huulet!" Sitten saatuaan ensin itse tulisen hiilen kosketuksen, saarnaajasta tulee tulen välittäjä, joka saa (Jes. 6) seurakunnissa aikaa vallankumouksen ja myös vainon. Osa suuttuu. He eivät voi sietää, että heidän vuosikymmeniä jään peitossa olleet synnit tulevat tulen eteen ja paljastuvat. Tuli sulattaa jäisen uskonelämän ja polttaa kaiken, mikä ei tulta kestä. 

Toiset taas tulevat tulen poltettavaksi ja antavat sen polttaa kaiken epäpyhän ja saastaisen. Ja he kokevat uudistumisen. Heistä tulee Jumalan voiman kanavia ja tulen välittäjiä. Mutta ensin tulen on poltettava julistajassa itsessään oleva epäpyhä sekä kestämätön aines ja kuona pois. Sitten vasta hänestä voi tulla tulen kanava ja käyttöastia Jumalalle.

Eikö Jeesus tullut heittämään tätä tulta maan päälle? Eikö Jumala läpi Vanhan testamentin ole ollut kuluttava tuli? Eikö Johannes Kastaja ollut täynnä tätä syntiä paljastavaa tulta? Eikö Jeremia ja Elia samoin? Eikö tämä tuli saanut Apostolien teoissa ihmiset kiristelemään hampaitaan ja huutamaan ja tukkimaan korvansa? Tuli saa aikaan herätyksen ja vainon. Aina. Tuleton kristillisyys ei tuomitse ihmiskunnan pimeyttä. Jumalan tuli sen sijaan ei voi olla paljastamatta seurakunnan pimeyttä ja maailma syntiä. Pyhä Henki paljastaa aina epäpyhän, valheen ja synnin.

Aikamme ongelma nro 1 ei ole maailmallinen hallitus tai sateenkaari-ideologia.  Se on tuleton saarnapönttö, jonka edessä ihmiset voivat elää tyytyväisenä penseydessään ja synneistään tulematta paljastetuiksi. Emme voi oppia Jumalan tulta kouluissa. Meidän on saatava tuo tulikaste Kristukselta.

Me puhumme paljon Hengen täyteydestä. Minusta tuntuu, että olisi aika puhua myös Jumalan tulesta. Jumalan Hengen täyteys kulkee käsikädessä tulen kanssa. Ne esiintyvät aina yhdessä. Ja niitä aikamme saarnaajat tarvitsevat ehkä enemmän kuin mitään muuta.

No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.