torstai 7. maaliskuuta 2019

Näetkö Hänet?

Tiedätkö, että Jumalan lapsen ei koskaan tarvitse pelätä yhtään mitään? Ajatus voi kuulostaa kauniilta lohduttavalta korulauseelta, mutta se on Raamatun yksi tärkeimmistä totuuksista. Pelot ja monenlaiset taakat invalidisoivat uskonelämäämme, ja niiden kautta vihollinen pitää meitä sidottuna jopa vuosikausia. Sisäiset voimavaramme kuluvat pelkoja vastaan taisteluun eikä Herran palvelemiseen.

Mistä pelot johtuvat? Ne johtuvat siitä, ettemme näe Herraa emmekä usko sitä, kuka Hän todella on. Jos näkisimme Herran joka hetki vieressämme, emme pelkäisi mitään.
Ajattele nyt, jos näkisit vierelläsi turvanasi Ikiaikojen Kaikkivaltiaan Majesteetin. Jos Hän olisi jatkuvasti suojanasi ja ympäröisi sinua rakkaudellaan, mitä pelkäisit? Et mitään. Minulla on kuitenkin ilouutinen: Hän on vierelläsi. Hän asuu sinussa ja on todellisempi kuin kaikki näkyvä yhteensä, jos olet Hänen omansa. Ongelmamme on vain siinä, että mielemme tasapaino on liian kiinni näkyväisissä olosuhteissa kuin Hänen todellisuudessaan.
Avaa Hänen silmänsä
Kerran Aramin sotajoukot saapuivat hakemaan profeetta Elisaa Dootanin kaupungista. Vihollisen joukot piirittivät koko kaupungin saadakseen Elisan käsiinsä. Elisan palvelija ryntäsi aamulla valtavassa paniikissa Elisan luokse kertomaan suru-uutista. Hänet oli vallannut suuri pelko ja kauhu vallitsevien olosuhteiden vuoksi. Vihollisen läsnäolo sai palvelijan suunniltaan. 
Elisa oli tyynen rauhallinen. Hän nimittäin näki jotain, mitä muut eivät nähneet. Hän näki elävän Jumalan todellisuuden, näkymättömän maailman, jossa kaikki oli edelleen hyvin. Ei Jumalan maailmoissa rauha järkkynyt millään tavalla, vaikka koko vihollisen armeija ase-arsenaaleineen oli tullut taistelemaan pientä ihmistä vastaan. Elisan turva oli Israelin Elävä Jumala. Kun vihollinen hyökkää Jumalan ihmistä vastaan, hän hyökkään todellisuudessa Jumalaa vastaan. Elisa tiesi, että hänen todellisuutensa on Jumalan todellisuus, eivätkä näkyväiset olosuhteet. Siksi hän vastasi palvelijalleen: 
"Älä pelkää, sillä niitä, jotka ovat meidän kanssamme, on enemmän kuin niitä, jotka ovat heidän kanssansa. "Ja Elisa rukoili ja sanoi: "Herra, avaa hänen silmänsä, että hän näkisi." Ja Herra avasi palvelijan silmät, ja hän näki, ja katso: vuori oli täynnä tulisia hevosia ja tulisia vaunuja Elisan ympärillä. (2.Kun.6:16-17)
Elisa rukoili ”Herra, avaa hänen silmänsä, että hän näkisi.” Eikö tässä ole avain rauhaan? Nähdä hengessä, kuka todella on meidän vierellämme ja kuka on Hän, joka ympäröi meitä. Jos Hän on Elävä Israelin Jumala, kuka voi silloin olla meitä vastaan? Mikä on se instanssi, jonka voima voisi voittaa meidät? Ei mikään eikä kukaan. Elisa eli tässä todellisuudessa, ja hän sai tuolloin suuren voiton koko Israelille.
Voit voittaa lopullisesti pelkosi, kun uskot ja ojentaudut sen mukaan, että Jeesus on sinun vierelläsi, ja sinä olet Hänen. Sinun elämäsi on Hänen varassaan ja Hän on turvasi. Silloin sinulla on kaikki yhtä hyvin kuin Jeesuksella.
Opetuslapset myrskyssä
Muistatko, miten opetuslapset pelkäsivät hukkuvansa myrskyyn Jeesuksen läsnäolossa? Eikö ole absurdia, että Jeesuksen läsnäolossa opetuslapset olivat suuren kauhun ja pelon vallassa? Se johtui Jeesuksen mukaan opetuslasten vähäisestä uskosta. He eivät täydellisesti tienneet ja uskoneet, kuka Jeesus on. Heidän käsityksensä Jeesuksen voimasta ja hallintavallasta oli hyvin suppea.
Vaikka Jeesus oli juuri äsken sanonut Menkäämme järven tuolle puolen.. (Luuk. 8:22) Huomaatko, että Jeesus itse oli sanonut, että he menevät järven toiselle puolelle? Eikö matkan lopputulos ollut silloin sinetöity ennen kuin se oli ehtinyt alkamaan? Jos Jeesus oli ilmoittanut, että he menevät vastarannalle, niin tulisi varmasti tapahtumaan. Olisiko silloin mitään mahdollisuutta pelkoon, vaikka matkalla tulisi millainen myrsky tahansa. Jeesuksella ei ollut mitään hätää. Hän nukkui sillä aikaa, kun opetuslapset huusivat kauhun vallassa. 
Meillä on Raamatussa Jumalan sanan järkkymätön lupaus, että kaikki on aina hyvin, kun Jeesus on vierellämme. Lupauksia on kymmenittäin. Se on meidän todellisuutemme, jossa saamme levätä. Jeesus on juuri nyt vierellämme. Hän on täynnä rauhaa, koska kaikki on hyvin. Olkaamme mekin siis rauhassa. Kaikki on hyvin ja päättyy hyvin, kun katsomme Häneen ja luotamme Hänen lupauksiinsa.
Pietari luulee hukkuvansa
Eikö Pietari ole aivan kuin me? Jeesus on hänen silmiensä edessä, ja silti hän pelkää myrskyjen vaahtopäitä. Kun Pietari katselee olosuhteitaan, hän alkaa vajota ja luulee jo hukkuvansa. Kun Hän kääntää katseensa Jeesukseen, kaikki onkin taas hyvin.
Meidän mielestämme usein Pietari on koominen opetuslapsi, mutta me olemme usein juuri hänenlaisiaan. Jeesus totisesti on vieressämme joka hetki, ja silti me huudamme kauhun vallassa, pelkäämme ja vajoamme murheittemme aaltoihin. Meidän tulisi joka hetki katsoa vain Herraan. Silloin tiedämme kaiken olevan hyvin. Ei ole mitään väliä, mitä vierellämme tapahtuu. Se on yhdentekevää. Voitto on kaikissa mahdollisissa elämän olosuhteissa Jeesus Kristus. Meidän ei tarvitse tietää, miten ongelmista selvitään. Hän tietää. Ja Hän vie meidät myrskyjen halki voittoon, kun katsomme Häneen. Jos katseemme on myrskyssä, olemme heti pulassa.
Aabraham uskoi
Aabrahamilla oli lupaus siitä, että Iisakista hän saisi suvulleen jatkajan. Hän uskoi sen.
Eräänä päivänä Jumala pyysi jotain perin oudon kuuloista. Aabrahamin tulisi uhrata Iisak Moorian vuorella polttouhriksi. Siis Aabrahamin tulisi käytännössä tappaa se poika, josta Jumala oli luvannut tehdä suuren kansan. Huomaatko, kuinka ristiriitaisen kuuloista? Täysin käsittämätön pyyntö ihmisen korville. Aabraham ei kuitenkaan jäänyt Jumalan eteen painimaan asian kanssa. Hän lähti heti matkaan.
Saavuttuaan Moorian vuorelle Aabraham sanoi palvelijoilleen jotain, mikä kuvastaa valtavaa uskoa Jumalaan: 
Jääkää tähän aasin kanssa. Minä ja poika menemme tuonne rukoilemaan; sitten me palaamme luoksenne (1Moos.22:5).
Aabraham uskoi, että hän ja Iisak tulisivat vuorelta molemmat alas elävinä, koska Jumala oli luvannut Iisakista jälkeläiset Aabrahamille. Heprealaiskirjeen mukaan Aabraham uskoi, että Jumala herättää Iisakin kuolleista, jos hänen tulisi teurastaa Iisak. Aabraham oli valmis menemään loppuun asti luottamuksensa kanssa, koska hänellä oli Jumalan sana ja lupaus asiasta. Hän uskoi, että sen, mitä Jumala on luvannut, Jumala myös pitää. Aabraham ja poika tulivat vuorelta yhdessä alas, eikä Jumala lopulta vaatinut tappamaan Iisakia. Jumala ainostaan koetteli Aabrahamia. Usko Jumalan sanan lupaukseen vei Aabrahamin voittoon.
Tämän koettelemuksen Jumala salli Aabrahamille tietääkseen, kuinka syvä Aabrahamin usko ja rakkaus Jumalaan on. Kumpi on tärkeämpi: Jumalan tahto vai Jumalan siunaus? Uskon kautta Jumalan lupaukseen Aabraham selviytyi koettelemuksesta voittajana.
Jumala koettelee meidän uskoamme samalla tavalla. Kumpaan luotamme enemmän: olosuhteisiin vai Jeesukseen, joka on vierellämme? Kumpi on meille suurempi todellisuus: näkyvä vai näkymätön? Kumpaa rakastamme enemmän: Jumalan siunauksia vai Häntä itseään? Olemmeko tarpeen vaatiessa luopumaan kaikista siunauksista, jos Jumala sitä meiltä pyytää? Jos tahdomme kasvaa uskossa ja tulla Jumalan ihmisiksi, meidät tullaan koettelemaan samalla tavalla. Meillä ei ole kuitenkaan mitään hätää niin kauan kuin näemme Jeesuksen vierellämme.
Kasvu Jumalan ihmiseksi
Läpi Raamatun Jumalan miehet ja naiset ovat kiinnittäneet katseensa näkymättömään Jumalaan. He ovat uskon käsivarrella tarttuneet kiinni Jumalaan, luottaneet Häneen ja tulleet voittajiksi.
Mooses kesti Egyptin paineen heprealaiskirjeen mukaan, koska hän ikään kuin näki sen, mikä on näkymätön. (Hepr. 11:27)
Daavid piti aina Herran hänen edessään. Sen tähden hän ei horjunut. Se oli Israelin kuninkaan ainut tie voittoisaan elämään. Ja lopputuloksenhan me tiedämme. (Ps.16:8)
Paavali toteaa, että me emme katsele näkyväisiä vaan näkymättömiä, koska näkyväiset ovat ajallisia ja näkymättömät iankaikkisia. Se oli suuren pakanoiden apostolin tie voittoon ja voitelun säilyttämiseen myrskyissä ja kivisateissa. (2.Kor. 4:18)
Heprealaiskirje antaa meille ohjeen, jonka avulla meidän uskonkilvoituksemme tulee onnistumaan:
juoskaamme kestävinä edessämme olevassa kilvoituksessa, silmät luotuina uskon alkajaan ja täyttäjään, Jeesukseen.. Ajatelkaa häntä, joka syntisiltä on saanut kärsiä sellaista vastustusta itseänsä kohtaan, ettette väsyisi ja menettäisi toivoanne. (Hepr.12:1-3)
Voimme kasvaa vain katselemalla Häntä. Voimme juosta menestyksekkään kilvoituksen vain katselemalla Häntä. Voimme kestää maailman houkutusten keskellä vain katselemalla Häntä. Voimme seisoa pystyssä ja olla horjumatta, kun katselemme vain Häntä. Emme vajoa myrskyyn ja epätoivoon, kun katselemme Häntä. Emme koskaan joudu kauhun valtaan, kun silmämme näkee Hänet vieressämme. Elämästämme katoaa pelko ja epävarmuus, kun uskomme ja katsomme Jumalan sanan lupauksien kautta Jeesukseen sellaisena kuin Hän on.
Hän on uskomme alkaja, ja siksi silmämme ja ajatuksemme tulee olla aina ja kaikissa tilanteissa vain Hänessä. Hän on myös uskomme täyttäjä. Usko kasvaa vain, kun katseemme on Hänessä.
Olipa olosuhteesi tänään mikä tahansa, sinulla ei ole mitään hätää, kun näet Jeesuksen. Hän on siinä vieressäsi joka hetki. Katso Häneen ja ajattele Häntä niin kuin Raamattu kehottaa. Unohda kaikki muu ja kiinnitä mielesi Häneen. Vietä aikaa ajatellaksesi Hänen valtasuuruuttaan ja voimaansa elämässäsi. Kiinnitä mielesi siihen, kuinka paljon Hän on tehnyt puolestasi Golgatan ristillä ja kuinka äärettömän kallis olet Hänelle. Luo silmäsi siihen lupaukseen, että olet Hänen omaisuuttaan, jota Hän vaalii kuin kalleinta aarrettaan. 
Näe itsesi Hänen sylissään. Raamattu sanoo, että sinua kannattavat iankaikkiset käsivarret. Ne kannattavat juuri nyt sinua. Psalminkirjoittajan mukaan Hän on saartanut sinut edestä ja takaa. Hän on kiinnostunut sinusta paljon enemmän kuin sinun tekemisistäsi. Hän tahtoo, että tunnet Hänet henkilökohtaisemmin ja syvemmin. Hän kaipaa sinua jopa kateuteen asti. Hän on sinun Vapahtajasi, joka kaipaa viettää aikaa kanssasi enemmän kuin koskaan osaat kuvitella.
Mitä hätää siis sinulla olisi? Mitä syytä pelkoon sinulla olisi, jos Hän on sinun puolellasi? Ei taivaassa eikä maan päällä ole mitään voimaa ja valtaa, joka kykenisi järkyttämään sinun rauhaasi silloin, kun näet vierelläsi Jeesuksen. Hänelle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä, myös sinun elämässäsi. Sinua vastustavat voimat nousevat Häntä vastaan, ei sinua. Nojaudu Häneen ja käperry syvemmin kiinni Hänen rintaansa vasten. Usko Hänet todellisemmaksi kuin kaikki, mitä näet. Luota Häneen ja elä sen mukaan joka päivä. Saat huomata, että pelot väistyvät ja elämäsi täyttyy Jumalan ihmeellisellä rauhalla ja läsnäololla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.