Friday, October 4, 2024

Oletko vetämässä kirousta Suomen ylle?

"Sillä kaiken maan, jonka näet, minä annan sinulle ja sinun jälkeläisillesi ikuisiksi ajoiksi." (1Moos. 13:18)

"Ja kun aurinko oli laskenut ja oli tullut pilkkopimeä, näkyi suitsuava pätsi ja liekehtivä tuli, joka liikkui uhrikappaleiden välissä. Sinä päivänä Herra teki Abramin kanssa liiton, sanoen: "Sinun jälkeläisillesi minä annan tämän maan, Egyptin virrasta aina suureen virtaan, Eufrat-virtaan saakka..." (1Moos. 15:17-18)

Uskallan väittää, että tämä kirjoitus on yksi ajankohtaisimmista, mitä olen koskaan kirjoittanut. Pyydän, että luet sen hyvin tarkasti ja ajatuksella läpi. Tämä Raamatun sanasta nouseva totuus tulee olemaan kohtalonkysymys tulevina aikoina jokaisen meidän itsemme, seurakuntiemme sekä Suomen kansan tulevaisuuden kannalta.

Edellä mainituissa Raamatunkohdissa Jumala teki iankaikkisen liiton Aabrahamin kanssa. Ja tuon liiton lupaukseen kuului Israelin maa-alue. Tämä liitto oli yksipuolinen liitto, jonka Jumala vahvisti kulkemalla tulessa uhrieläinten välistä. Aabrahamin jälkeläiset eivät kykenisi tekemään sitä tyhjäksi ikinä, vaikka he tekisivät mitä.

Pysähdytäänpä tähän hetkeksi.

Liitto

"Ja minä annan ne miehet, jotka ovat rikkoneet minun liittoni, jotka eivät ole pitäneet sen liiton sanoja, jonka he tekivät minun edessäni halkaisten kahtia uhrivasikan ja käyden sen puolikkaiden välitse, nämä miehet.." (Jer. 34:18)

Tuohon aikaan liitto tehtiin juurikin niin kuin Aabraham toimi 1. Moos. 15. luvussa. Kun kaksi osapuolta tekivät äärimmäisen vahvan liiton keskenään, tuotiin paikalle uhrieläin, joka teurastettiin ja halkaistiin kahtia. Nyt uhrieläimen palaset asetettiin hieman toisistaan erilleen vastakkain toisiaan vasten, ja kummatkin liiton osapuolet kulkivat noiden uhrieläinten puolikkaiden välistä. Ja tämä oli liitto, jonka Jumala rekisteröi taivaassa. Tämä toiminta merkitsi sitä, että jos jompi kumpi osapuoli rikkoo liiton, hänelle Jumalan kasvojen edessä tulisi tapahtumaan niin kuin tuolle uhrieläimelle - häntä kohtaa tuomio. (Ks. Jer. 34:18-20)

Katso nyt em. Jeremian kirjan kohta. Herra sanoo tuomitsevansa ne miehet, jotka ovat tehneet edellä mainitun kaltaisen liiton ja ovat sitten rikkoneet sen. Herra tulee tuomitsemaan sellaiset miehet. Tuo liitto oli äärimmäisen merkityksellinen asia Jumalan silmissä.

Jumala kulki uhrin halki

Olehan nyt tarkkana. Tehdessään Aabrahamin kanssa liiton 1. Moos. 15. luvussa, Jumala itse kulki uhrieläinten välistä YKSIN. Huomaa nyt, YKSIN! Aabraham nukkui ja oli paikallaan. Hän ei kulkenut tuossa liitossa noiden uhrieläinten palojen välistä. Jos Aabraham ja Jumala olisivat kulkeneet sen läpi kaksin, Aabraham jälkeläisineen voisi tehdä tyhjäksi tuon liiton rikkomalla sen ehdot. Mutta nyt tällä liitolla ei ole ehtoja, koska Jumala kulki uhrieläinten puolikkaiden välistä yksin ilman Aabrahamia. Aabraham on ehdoista vapaa.

Tämä merkitsee sitä, että Aabrahamilta ja hänen jälkeläisiltään ei vaadita mitään tuon liiton pysymiseksi. Liitto on yksipuolinen, jonka Jumala osoitti kulkemalla uhrieläinten välistä yksin. Ja se taas tarkoittaa sitä, että jos Jumala ei pysyisi Israelin lapsille antamassaan liittolupauksessa Israelin maa-alueessa, Hänelle tulisi käymään samoin kuin noille uhrieläimille. Ymmärrämme, että tämä on mahdotonta. Ja siksi juuri tämä liitto on ikuisiksi ajoiksi tehty. Se ei tule koskaan mitätöitymään eikä kokemaan "täyttymystä" niin kuin aikamme osittaiset preteristit sanovat "täyttymyksen teologiassaan". 

Lupauksen vahvistus

Tämä on ehkä järisyttävimmällä tavalla rautalangasta väännetty muistutus Aabrahamin liiton pysyvyydestä. Lue tarkasti:

"Näin sanoo Herra: Jos voidaan mitata taivaat ylhäällä ja tutkia maan perustukset alhaalla, silloin vasta minä hylkään Israelin jälkeläiset kaikki, kaiken sen tähden, mitä he ovat tehneet, sanoo Herra."- (Jer. 31:37)

"Kaiken sen tähden, mitä he ovat tehneet." Siis ihan sama mitä juutalaiset tekevät. Jumalan liitto on tässä kohtaa yksipuolinen. Hän ei voi ikinä perua tekemäänsä veriliittoa. Jumala on sidottu siihen yksipuolisesti, koska Aabraham ei kulkenut uhrieläinten välistä vaan Jumala teki sen yksin. Ymmärrätkö kuinka varmasta asiasta on kyse?

Jumalan kansa ainiaan

"Näin sanoo Herra, joka on pannut auringon valaisemaan päivää, kuun ja tähdet lakiensa mukaan valaisemaan yötä, hän, joka liikuttaa meren, niin että sen aallot pauhaavat - Herra Sebaot on hänen nimensä:

Jos väistyvät nämä lait minun kasvojeni edestä, silloin myös lakkaavat Israelin jälkeläiset olemasta kansa minun kasvojeni edessä ainiaan." (Jer. 31:35-36)

Valtavan järisyttävä lupaus! Israelin jälkeläiset ovat Jumalan kansa ainiaan. Vasta kun kosmiset lainalaisuudet loppuvat, silloin tämä lakkaavat Israelin jälkeläiset olemasta Jumalan kansa AINIAAN.

Vedätkö yllesi kirouksen?

Seuraavassa on varoitus kaikille ihmisille, mutta erityisesti Suomen Siionille. Katso nyt, olitpa sitten teologi, tohtori, pastori, julkijumalaton, ateisti tai rivikristitty, tätä varoitusta:

"Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton.

Sentähden kirous kalvaa maata, ja sen asukkaat syystänsä kärsivät; sentähden maan asukkaat kuumuudesta korventuvat, ja vähän jää ihmisiä jäljelle." (Jes. 24:5-6)

Elämme juuri nyt tätä maan saastumisen aikaan. Milloinkaan aikaisemmin maan ei ole ollut samalla tavalla saastunut kuin nyt. Vasta viimeisen 100 vuoden aikana se on alkanut saastumaan.

Herra mainitsee sille kolme syytä, joiden vuoksi kirous kalvaa maata ja ilmasto kuumenee sietämättömiin mittoihin. Onko tutun kuuloista? Meidän päivinämme jokainen vuosi lyö edelliset lämpöennätykset. Siinä muuten osittaiselle preteristille mietittävää tästä Raamatun kohdasta. 

Mikä siis mainittiin syyksi ilmaston lämpenemiseen, kuumuuteen, saastumiseen ja kiroukseen? Keskityn nyt mainituista kolmesta syistä viimeiseen: ihmiset ovat hyljänneet iankaikkisen liiton.

Tärkein iankaikkinen liitto tietenkin on Uusi liitto Jeesuksen veressä, jonka hylkäämisestä tulee iankaikkinen helvetintuomio. Mutta emmekö juuri lukeneet, että Jumalan tekemä liitto Aabrahamin kanssa oli myös iankaikkinen liitto? Siis se, että Jumala lupasi tuon maan Aabrahamin jälkeläisille ikuisiksi ajoiksi, ja että juutalaiset ovat Jumalan omaisuuskansaa ainiaan.

On mahdollista, että seurakunnat ja maailma hyökkäävät tätä totuutta vastaan asenteillaan tai opetuksillaan. On mahdollista, että HYLKÄÄVÄT, niin kuin äsken Raamatusta luimme, tuon iankaikkisen liiton eivätkä arvosta sitä Jumalan tekemänä pyhänä ja ikuisena liittona. Vieläpä on mahdollista, että seurakunnissa opetetaan, että Jumala on rikkonut tuon liiton eikä se olekaan enää voimassa juutalaisille. Ja se puolestaan tarkoitamme, että teemme Jumalasta liitonrikkojan! Käsitätkö kuinka vakavasta asiasta on kyse? Tämä asia on Jumalalle yhtä herkkä asia kuin joku koskisi Hänen silmäteräänsä. (Sak. 2:8) Se satuttaa välittömästi Jumalaa. Ja siitä meillä on maailmanhistoriassa lukuisia todisteita.

Kysynkin sinulta: Oletko sinä syyllistynyt "täyttymyksen teologina", "korvausteologina" tai "liittoteologina", joita osittainen preterismi edustaa, tuon iankaikkisen liiton hylkäämiseen opettamalla asiasta valheellisesti? Jos olet, voit tällä hetkellä olla osasyyllisenä siihen, miksi kirous kalvaa maata ja ihmiset kuumuudesta korventuvat. Lue tuo Jes. 24:5-6 uudestaan! Niin siinä sanotaan. Toki siinä mainitaan muitakin syitä, mutta se on toisen opetuksen aihe.

Lopuksi

Herra varottaa meitä vakavasti mitätöimästä Jumalan liittolupauksia:

"Etkö ole huomannut, mitä tämä kansa puhuu sanoen: 'Ne kaksi sukukuntaa, jotka Herra valitsi, hän on hyljännyt'? Ja he halveksivat minun kansaani, niinkuin se ei enää olisikaan kansa heidän silmissänsä." (Jer. 33:24)

Eikö olekin aivan samanlaista puhetta mitä tämän päivän "täyttymyksen teologit" ja "liittoteologit", jota katolisen jesuiitan kehittelemä osittainen preterismi edustaa? Kuule osittainen preteristi tai kuka hyvänsä oletkin. Älä halveksu Herran tekemää liittoa! Älä tee Hänestä liitonrikkojaa! Älä halveksu Hänen lupauksiaan ja Hänen kansaansa, silmäteräänsä, juutalaisia! Varo ettet ole vetämässä kirousta itsesi, seurakuntasi ja Suomen ylle hylkäämällä totuuden siitä, että Jumalan liitto Aabrahamin kanssa oli iankaikkinen liitto.

7 comments:

  1. Juuri noin! Jumala TARKOITTAA sitä mitä Hän sanoo! Aamen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Näin on. Valitettavasti monet nuoret työntekijät eivät sitä enää näe niin kuin on kirjoitettu.

      Delete
  2. Aamen. On Kyllä selvää opetusta

    ReplyDelete
  3. Kiitos että kaikesta ikävästä vastustuksesta huolimatta pidät tätä asiaa yllä, nyt on seurakunnissa veltostuttu puolustamaan Israelia ja ajatellaan vain, että se on KEHÄLLINEN!? asia, miten uudestisyntyneet kristityt suhtautuu Jumalan silmäterään.Herra armahda meitä ja auta tajuamaan asian vakavuus. Valtavasti siunausta Timolle tämän ajan keskellä, älä hiljenny näistä aiheista vaikka kuka koittaisi tukkia suun! Siunausta sinulle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos paljon rohkaisusta. Voimaa tarvitaan. Jos koet, laita sähköpostia. Siunauksin, Timo

      Delete
  4. Jumala pitää aina Sanansa ja Lupauksensa. Hän ei koskaan riko niitä. Ihminen voi rikkoa ja vääristellä Jumalan tekoja ja Pyhiä liittoja, jotka ovat aina ja ikuisesti voimassa, Jumalan puolelta. Tärkeää opetusta, tärkeästä asiasta. Israel on Jumalan maa ja juutalaiset ovat Hänen valittu omaisuuskansansa, joka pysyy ainiaan, Jumalan edessä, koska Hän on sen asian Liitollaan Aabrahamille luvannut ja vahvistanut. Amen! ✝️

    ReplyDelete

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.