Friday, October 11, 2024

Saatko suuremman tuomion kuin homo-raiskaajat?

"Mutta kun tulette kaupunkiin, jossa teitä ei oteta vastaan, niin menkää sen kaduille ja sanokaa:

'Tomunkin, joka teidän kaupungistanne on jalkoihimme tarttunut, me pudistamme teille takaisin; mutta se tietäkää, että Jumalan valtakunta on tullut lähelle'.

Minä sanon teille: Sodoman on oleva sinä päivänä helpompi kuin sen kaupungin..."

(Luuk. 10:10-12)

"Sitten hän rupesi nuhtelemaan niitä kaupunkeja, joissa useimmat hänen voimalliset tekonsa olivat tapahtuneet, siitä, etteivät ne olleet tehneet parannusta:

Voi sinua, Korasin! Voi sinua, Beetsaida! Sillä jos ne voimalliset teot, jotka ovat tapahtuneet teissä, olisivat tapahtuneet Tyyrossa ja Siidonissa, niin nämä jo aikaa sitten olisivat säkissä ja tuhassa tehneet parannuksen.

Mutta minä sanon teille: Tyyron ja Siidonin on tuomiopäivänä oleva helpompi kuin teidän.

Ja sinä, Kapernaum, korotetaankohan sinut hamaan taivaaseen? Hamaan tuonelaan on sinun astuttava alas. Sillä jos ne voimalliset teot, jotka ovat tapahtuneet sinussa, olisivat tapahtuneet Sodomassa, niin se seisoisi vielä tänäkin päivänä.

Mutta minä sanon teille: Sodoman maan on tuomiopäivänä oleva helpompi kuin sinun."

(Matt. 11:20-24)

Pyydän sinua ystäväni lukemaan ajatuksella vielä kerran läpi ylläolevat Jeesuksen sanat. 

Sodoma ei ole syntisin

Jeesus kääntää meidän oikeustajumme ylösalaisin ylläolevissa Raamatun kohdissa. Me päivittelemme tänään Sodoman riettautta ja hirvittävää syntielämää. Olemme iloisia siitä, ettemme ole villejä homo-raiskaajia emmekä eksy luonnonvastaisiin himoihin. (1.Moos. 19:5,9) Ajattelemme, että Sodoma sai oikeudellisen tuomion ollen varoittavana esimerkkinä tulevia päiviä varten. Ja niinhän Raamattu meitä erityisesti Juudan kirjeessä varoittaa.

Mutta me unohdamme, että on olemassa Jumalan silmissä vielä eräs paljon vakavampi rikos. Nimittäin ihminen, joka kuulee evankeliumin sanoman ja sen jälkeen jatkaa syntielämässä ilman parannusta, vetää ylleen paljoa suuremman tuomion kuin Sodoman riettaimmat homo-raiskaajat. 

Evankeliumin sanoma nimittäin on niin järisyttävän ainutlaatuinen Jumalan lahja, että siitä kieltäytyvälle langetetaan suurempi tuomio kuin Sodomalle, joka ei koskaan kuullut evankeliumia eikä lukenut Raamattua. Tahdon puhua nyt kaikella vakavuudella. Sinä olet kuullut ehkä evankeliumin satoja kertoja ja tiedät totuuden tien, mutta jatkat edelleen tänään synneissäsi. Kuuntele tarkkaan: Sinun osasi tuomiopäivcänä on hirvittävämpi kuin Sodoman irstaimman homoseksuaali-raiskaajan! Jos et usko niin palaa tekstin alussa oleviin Jeesuksen sanoihin, ja lue uudestaan ajatuksella.

Sodoma olisi tehnyt parannuksen

Jeesus sanoi, että jos Sodoma olisi nähnyt Kristuksen tekemät voimateot, joita Kapernaumissa tehtiin, se olisi aikaa sitten tomussa ja tuhassa tehnyt parannuksen. Ja voi olla, että vielä tänä päivänä Sodoma olisi suosittu ja kauniin vehreä turistikaupunki, jos se olisi vain saanut kuulla evankeliumin sanoman.

Pyyhi tomu jaloistasi

Olemmeko unohtaneet Jumalan suhtautumisen niihin, jotka eivät tee parannusta kuultuaan Totuuden: "Sodoman on helpompi kuin teidän!" Ja sananjulistajille Herra sanoo: "Pyhkikää sen kaupungin tomu jaloistanne ja menkää seuraavaan kaupunkiin."

Joskus mietin, että miksi julistamme samalla porukalle vuosikausia parannusta ja Jumalan sanan totuutta. Eikö nimenomaan tulisi pyyhkiä tomu jaloista ja mennä muualle, jos meitä ei oteta vastaan? Niinhän Paavalikin teki Pisidian Antiokiassa (Apt. 13:51). Miksi vuodesta toiseen hakkaisimme päätämme seinään, jos ihmiset eivät ota Totuuden Sanaa vastaan? Menkäämme seuraaville paikkakunnille silloin. Puhdistakaamme tomu jaloistamme niissä kylissä, kaupungeissa, herätysliikkeissä, kirkkokunnissa tai ihmisten kohdalla, jotka eivät suostu tekemään parannusta. Jättäkäämme heidät Herralle. Ehkä Hän vielä antaa mielenmuutoksen armossaan heille.

Me tottelemme liian vähän tätä Raamatun kohtaa. Meidän tulisi varoittaa kovasydämisiä kuulijoita, että Sodoman homo-raiskaajilla on helpompaa kuin teillä Jumalan edessä, jos ette tee parannusta synneistänne! He olisivat aikaa sitten tehneet parannuksen, jos olisivat nähneet Jumalan voiman, mutta niin monet tuhannet Suomen nimikristityt elävät edelleen synneissään, vaikka ovat kuulleet Totuuden satoja kertoja. Voi heitä! Voi heitä! He katsovat ylen Jumalan Pojan veren. He rakastavat mammonaa enemmän kuin Jumalan Pojan uhria! Mitä luulet Jumalan ajattelevan siitä, kun ihminen katsoo riettaan ja valheellisen syntielämän rakkaammaksi kuin Hänen oman Poikansa veriuhrin Golgatalla?

Et voi ulkoistaa itseäsi pois

Olitpa kuka tahansa, et voi ulkoistaa itseäsi tästä pois. Kun kuulet evankeliumin Sanan, sinun vastuusi on sen jälkeen suurempi kuin Sodomalla. Heillä ei ollut evankeliumia, mutta sinulla on. Heille Jeesuksen sanat eivät koskaan kaikuneet, mutta sinulle ne ovat jo kaikuneet ehkä satoja kertoja, ja vieläkin jatkat synnissäsi polkien jalkoihisi ja katsoen ylen Jumalan Pojan ihmeellisen pelastustyön ja uhrin Golgatalla.

Ja sinä uskova, joka leikit maailmallisilla asioilla. Etkö tiedä, että olet silloin huoraava avionrikkoja? Etkö tiedä olevasi Jumalan vihollinen silloin? (Jaak. 4:4) Etkö tiedä, että ollessasi mammonan palvelija, vihaat ja halveksut Jumalaa? Etkö usko? Lue Jeesuksen sanat:

"Ei kukaan palvelija voi palvella kahta herraa; sillä hän on joko tätä vihaava ja toista rakastava, taikka tähän liittyvä ja toista halveksiva. Ette voi palvella Jumalaa ja mammonaa.." (Luuk. 16:13)

Mammonan palvelija ja orja vihaa siis Herraa ja halveksuu Häntä. Pidä varasi tänä Jeesuksentulon aattohetkenä, ettei sinun käy kuin Lootin vaimon, joka ei koskaan päässyt perille, koska hänen sydämensä oli kiinni maailmassa. "Muistakaa Lootin vaimoa!", sanoi Jeesus varoituksena omilleen. (Luuk. 17:32)

Tuomio

Tiedätkö, että kaikki nuo kaupungit, joista Jeesus sanoi "Voi sinua Korasin. Voi sinua Beetsaida.. ja Kapernaum!", ovat olleet rauniokaupunkeja jo yli 1000 vuotta? Ne eivät koskaan tehneet parannusta ja niitä kohtasi Jumalan tuomio. Mutta Tyyro ja Siidon ovat edelleen pystyssä. Ne ovat menestyviä kaupunkeja Libanonissa. Huomaatko, että Tyyron ja Siidonin vastuu oli pienempi kuin niiden kaupunkien, jotka kuultuaan evankeliumin eivät tehneet parannusta. Ota vakavasti tämä Raamatun varoitus, sillä tämä ei totisesti ole uskonnollista leikkiä.

Siksi varotan sinua vielä. Kun kuulet evankeliumin ja Jumalan kutsun, älä ylenkatso sitä. Kerran ylenkatsottuasi Jumalan kutsun sinä olet merkitty mies ja nainen Jumalan maailmoissa. Sinun ylläsi lepää silloin suurempi tuomio kuin irstailla sodomalaisilla homo-raiskaajilla. Tänään on pelastuksen ovi vielä auki. Hyvin pian, ehkä jo huomenna, se sulkeutuu lopullisesti. Aamen.

2 comments:

  1. Shalom! Aika on juuri tuollainen kuin veljemme kirjoittaa. Suuret "kirkkolaivat" ovat kulkemassa kohti jäävuoria. Johtajat (useimmat) ovat sokeita taluttajia. Armon aikakausi on päättymässä ja uni seurakunnissa vain syvenee.
    Armahda ja ravistele Suomen Siionia hereille, Pyhä Israelin Jumala!
    Aamen!

    ReplyDelete
  2. Jolla on korva se kuulkoon mitä Henki seurakunnille sanoo!
    Herra, Israelin Jumala, herätä valvomaan Suomen nukkuva Siion !

    ReplyDelete

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.