Thursday, October 3, 2024

Etkö näe mitä Jumala on tekemässä juuri nyt?

"Katso, Herran, Herran silmät ovat syntistä valtakuntaa vastaan, ja minä hävitän sen maan pinnalta; kuitenkaan en minä Jaakobin heimoa kokonaan hävitä, sanoo Herra.

Sillä katso, minä käsken seuloa Israelin heimoa kaikkien kansain seassa, niinkuin seulalla seulotaan: ei jyvääkään putoa maahan." (Aamos 9:8-9)

Elettiin aikaa, jolloin sekä Israelin valtakunta että Juuda asuivat vielä omilla alueillaan. Heitä ei oltu hajotettu kaikkien kansojen sekaan.

Israelin ja Juudan heimon syntivelka oli kasautunut mahdottoman suureksi Jumalan kasvojen edessä, ja sen vuoksi Herra varoitti heitä tulevasta tuomiosta. Hän tulisi viskaamaan koko Israelin kansan kaikkien kansojen sekaan. He joutuisivat sekaisin kaikkien pakanakansojen joukkoon seulottavaksi. Mitä se tarkoittaa?

Katso siivilää Herran kädessä! Siinä ovat nyt kaikki pakanakansat kuin hiekkaa, ja heidän joukossaan jyvinä jokainen Israelin sukukunnan jäsen. Nyt Herra alkaa ravistelemaan tuota siivilää. Valtava sumupilvi käy, kun Herra ravistelee ja seuloo Israelia kaikkien pakanakansojen seassa. Hiekka pöllyää ja kuluu valtavan pitkä aika.

Mutta sitten tapahtuu jotain.

Jäännös

Lue nyt tarkkaan, mikä on tämä seulonnan lopputulos:

"minä käännän kansani Israelin kohtalon, ja he rakentavat jälleen autiot kaupungit ja asuvat niissä, he istuttavat viinitarhoja ja juovat niiden viiniä, he tekevät puutarhoja ja syövät niiden hedelmiä.

Minä istutan heidät omaan maahansa, eikä heitä enää revitä pois maastansa, jonka minä olen heille antanut, sanoo Herra, sinun Jumalasi." (Aamos 9:14-15)

Herra itse lupaa lähteä liikkeelle. Hän kokoaa kaikkien kansojen seasta Israelin jälkeläiset, ja tuo heidät takaisin Israelin maahan, jonka Hän on valalla vannoen luvannut Aabrahamin jälkeläisille ikuisiksi ajoiksi. Huom! Ikuisiksi ajoiksi! (1. Moos. 13:15)

Ja nyt tällä kertaa paluu tapahtuu sillä tavalla, että sen rauniokaupungit ja rehevyys syntyvät kukoistukseen kuin uudesti. Ja tällä kertaa heitä ei enää ikinä karkoteta pois omasta maastaan! Heidät on toki karkoitettu Assyyriaan ja Babyloniaan. Ja vuosina 70 jKr ja 130 jKr temppelin tuhon ja Bar Kokban kapinan aikana heidät karkotettiin lähes 1800 vuodeksi pois Israelista. Mutta nyt koittaisi aika, jolloin heidät koottaisiin lopullisesti Israelin maahan eikä heitä enää koskaan karkotettaisi pois omasta maastaan.

Yhdessä

Mehän muistamme, miten VT:n aikana Israel ja Juuda jakautuivat kahdeksi erilliseksi valtakunnaksi Rehabeamin aikaan. Ja loppujen lopuksi molemmat valtakunnat karkoitettiin pakanakansojen sekaan valtavan pitkäksi ajaksi. Mutta oletko huomannut tätä lupausta:

"Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä otan israelilaiset pois pakanakansojen keskuudesta, minne vain he ovat kulkeutuneet, kokoan heidät joka taholta ja tuon heidät omaan maahansa.

Minä teen heidät yhdeksi kansaksi siinä maassa, Israelin vuorilla, ja yksi kuningas on oleva kuninkaana heillä kaikilla. Eivätkä he enää ole kahtena kansana eivätkä enää jakaantuneina kahdeksi valtakunnaksi." (Hes. 35:21-22)

Herra lupaa hakea molemmat valtakunnat, Israelin ja Juudan, pakanakansojen seasta ja tuoda heidät Israeliin. He eivät tule olemaan Israelissa enää kahtena vaan yhtenä kansana, eikä heitä koskaan enää tulla heittämään pois.

Tuo aika on nyt

Tämä kaikki edellä mainittu on toteutunut ja on toteutumassa silmäimme edessä. 

Israel ja Juuda, molemmat valtakunnat, karkotettiin kaikkiin Maan ilmansuuntiin. Siellä he ovat olleet seulottavana, mutta he eivät ole varisseet maahan vaan säilyneet yhtenä kansana. Pakanakansoja on tullut ja mennyt, mutta luonnollinen Israel, Aabrahamin siemen, on säilynyt vuosituhansia pakanoiden seassa.

Nyt pitkän raunioitumisajan jälkeen, jolloin Israelin maa-alueen luonnollinen vehreyskin oli kadonnut, Jumala on lähtenyt itse liikkeelle ja noutanut molemmat valtakunnat yhtenä kansana pakanakansojen seasta. Hän on tuonut heidät omaan maahansa eikä heitä enää koskaan tulla heittämään pois sieltä niin kuin ennen. Juuri nyt jokaiselta ilmansuunnalta juutalaisia tuodaan Israelin maahan Jumalan lupauksen mukaisesti. He eivät ole varisseet maahan vaan säilyneet Jumalan seulonnasta yhtenä kansana läpi vuosituhanten. Mikä valtaisa profetian täyttymys!

Hän on tehnyt sen oman Pyhän Nimensä tähden (Hes. 36. luku). Hän ei ole vaatinut Israelin kansalta edes kääntymystä pakanakansojen seassa, jotta heidät tuotaisiin takaisin. Ei. Hän ilmoittaa tuon kääntymyksen tapahtuvan vasta Israelin maassa (Hes. 36. luku), kun Hän ottaa heiltä pois kivisydämen ja antaa lihasydämen ja kirjottaa käskyt heidän sydämiinsä.

Ja kaikki tämä tapahtuisi pitkä raunioitumisajan jälkeen (1800 vuotta) Jumalan lupauksen mukaisesti (Hes. 38:8).

Jeesus tulee pian

Miksi tämä on niin tärkeää? Siksi, koska Jeesus ei tule ennen kuin juutalaiset asuvat Israelissa ja erityisesti Jerusalemissa. Jeesus lähti kerran Jerusalemin vierestä Öljymäeltä ja niin Hän kerran tulee palaamaan sinne. (Apt. 1. ja Sak. 12-14. luvut) Silloin juutalaiset kokevat kansallisen heräämisen, kun he katsovat Häneen, jonka ovat lävistäneet.

Varoitus

Olemme tulossa Sakarja 12.-14. lukujen aikaan, jolloin kaikki kansat ovat kokoontumassa Israelia vastaan. Näemme sen uutiskuvissa rutosti joka päivä. Eikä vain uutiskuvissa vaan vakava suuntaus on luikerrellut sisälle seurakuntaan. Ei varmasti ole sattumaa, että juuri tähän samaan aikaan seurakuntaa seulotaan vaarallisilla Israelin lupaukset kieltävillä opeilla, joista uusimpana villityksenä on katolisen jesuiitan kehittelemä oppi nimeltä osittainen preterismi.

Sanon vielä kerran tämän. Osittainen preterismi, joka salaa, hyvin salaa, ujuttautuu vapaisiin suuntiin, sisältää "täyttymyksen teologia"- nimisen opin. Se sanoo yksinkertaisesti sen, että kaikki edellä mainitutkin Raamatun lupaukset ovat täyttyneet jo viimeistään 70 jKr eikä etnistä juutalaista kansaa koske niistä enää mikään VT:n lupaus.

Se oppi sanoo, että juutalaisten vuoden 1948 jälkeinen paluu Israeliin ei ole minkään Raamatun profetian toteutumista eikä etninen juutalainen kansa itsessään ole enää Jumalan valittu kansa UT:n aikana. He kyllä puhuvat kauniisti Israelista mutta taustalla on tämä teologia. Ja se on nyt seurakunnissa, erityisesti helluntaikirkossa, Isossa Kirjassa, vapaakirkollisen Markku J. Kumpulan opetuksissa, eri One Way Missionin työntekijöiden edustamana oppina ja onpa siihen jo baptisteissakin törmätty.

Miksi?

Uskon, että paholainen haluaa juutalaiset pois Jerusalemista ja Israelista, koska silloin Jeesus ei voi tulla takaisin. Uskon, että hän tahtoo kieltää Raamatun lupauksien voimassaolon juutalaiselta kansalta ja kääntää seurakunnan ja maailman Israelia vastaan tällä tavalla. Niin kauan kuin juutalaiset ovat pois Israelista, Jeesus ei voi tulla takaisin. Paholainen tekee siis kaikkensa murtaakseensa Jumalan lupaukset Israelille heidän omasta maastaan.

Mutta tiedätkö mitä pian tulee tapahtumaan? Herra kokoaa kaikki pakanakansat, jotka nousevat Israelia vastaan, Jerusalemiin. (Sak. 14:2) Ja silloin ilmestyy Jeesus ja lopettaa tuon hyökkäyksen peljättävällä tavalla tuomiten pakanakansat. Voi silloin niitä, jotka ovat koskeneet Israelin kansaan ja kieltäneet siltä ne lupaukset, jotka Jumala sille kerran antoi. Voi niitä, jotka opettavat tästä asiasta valheellisesti seurakunnissa. He ovat astuneet mielestäni sellaisen rajan yli, jonka yli itse en koskaan uskaltaisi Jumalan pelon tähden astua. Aamen.

6 comments:

  1. Ajattelen tulevaisuudesta aivan samalla tavalla kuin Timo. Siunausta
    Juhani

    ReplyDelete
  2. Aamen näin se on.

    ReplyDelete
  3. Maranata🕊✨️💖💖✨️🙏🙏🙏

    ReplyDelete
  4. Aamen! Kannattaa kuunnella tämä Juha Norolammen opetus "Onko puurot ja vellit sekaisin osa 2" https://www.youtube.com/watch?v=ivLuuutOrVo&t=1858s

    ReplyDelete
  5. Kiitos Sanasta! Jumalan Sanan kirjoitukset tulevat täyttymään viimeistä piirtoa myöten, juuri kuten kirjoitettu on! Israel palaa kotimaahansa! Alija, paluumuutto, on juuri nyt tapahtumassa Israeliin ja Israel asuu maassansa pysyvästi, kuten Sanassa kirjoitetaan!

    ReplyDelete

Kiitos kommentista ja palautteesta! Arvostan sitä suuresti.